Interface Video in ------> USB (pc)

Wie weet of er een eenvoudig doch betaalbaar interface bestaat waar ik een video signaal in stop (composiet, kleur) zodat ik een gewone videocamera kan gebruiken als webcam en voor bijvoorbeeld skype. De camera heb ik al vandaar. Skype zou dan wel deze interface moeten kunnen detecteren / herkennen. En de andere programmatuur waarbij ik hem als webcam wil gebruiken, natuurlijk ook. De omgekeerde versie is wel te vinden (USB ---> video uit) maar daar heb ik niks aan.

Heb al flink gezocht, niet gevonden, maar op welke naam moet je nou zoeken?

Reply to
(on)wijs man
Loading thread data ...

Ze bestaan wel; zoek eens op USB Video capture of VHS DVD. Je ziet dit soort interfaces weleens bij de Aldi en soms op andere plekken (bijv.

formatting link
als aanbieding tussen de ¤20-40. Een webcam heb je al voor minder dan ¤15,- dus waar hebben we het nu eigenlijk over?

Reply to
Dombo

Ik ga daar kijken. Of skype dat ding dan ziet is dan nog de vraag. De camera die ik al heb is een gerepareerde bewakingscamera met zoomlens zeker van betere kwaliteit dan een webcam van 15 euro verwacht ik. Die wil ik dus graag gaan gebruiken, zo vaak zal het niet voorkomen dat ik even een webcam nodig heb. Maar als hetgeen ik zoek behoorlijk in de papieren gaat lopen is het misschien toch beter om maar een nieuwe webcam te kopen.

Reply to
(on)wijs man

Waarschijnlijk wel. Bij Skype kan je alles als video bron gebruiken wat onder de categorie "video capture" valt. Op mijn PC kan ik zelfs de TV kaart als "webcam" instellen in Skype.

Mocht jouw PC nog een PCI slot vrij hebben is een TV kaart ook een mogelijke oplossing; deze hebben ook composiet video ingangen.

Waarschijnlijk wel, al denk ik dat wanneer het enkel te doen is om video bellen dat zo'n beveiligingscamera wat minder praktisch is (kan ie ook op heel dichtbij scherpstellen?).

Reply to
Dombo

Als ik wel eens "bewakingsbeelden" zie op TV dan is het eerste wat me opvalt altijd de slechte kwaliteit ervan!

Reply to
Rob

Via E-Bay, uit china laten komen, kost geen drol maar duurt ongeveer 3 weken levertijd

formatting link

Reply to
Warzel

ook hier E-Bay is your friend

Webcams vanaf 3 euro

formatting link

Reply to
Warzel

Dat zijn vaak camera's waarvan maar een paar beeldjes per seconde worden vastgelegd. Vandaar het vaak schokkerige beeld. De camera die waar ik het over heb is een

formatting link
maar dan in een Philips uitvoering. Levert een perfect beeld.

Reply to
(on)wijs man

"(on)wijs man" schreef in bericht news:4ca38a72$1 snipped-for-privacy@news4us.nl...

'USB Video dvd maker' is precies wat je zoekt, ligt voor ca 11 euro bij het kruidvat.

Composiet video , S-video en audio ingangen, 720* 480 ntsc en 720 * 576 pal

Frits

Reply to
Frits

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.