Composiet video montereren

Kan je op een tv waar enkel een rf ingang op zit een composiet aansluiting voor video maken, en ook audio.

Denis

Reply to
Marco Polo
Loading thread data ...

mbv een modulator zou het moeten lukken. Deze kan je oa uit een oude videorecorder halen.

"Marco Polo" schreef in bericht news:OGIBb.70768$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Reply to
Vince

Heb ik wel eens gedaan door tussen de uitgang v/h middenfreq en de rest een videoversterker te plaatsen. E.a. stond in een oude elektuur. Je hebt wel het schema nodig om te weten waar je het 'mes'in moet zetten.

SFC

"Marco Polo" schreef in bericht news:OGIBb.70768$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Reply to
S.F.Cillari

Hoi Marco,

Marco Polo wrote:

Nee, meestal niet, en enkel vanwege het feit dat dat soort TV toestellen het chassis (en daarmee een aarde voor een zelfgebouwde composiet input) meestal "direct" aan de netspanning hangt, zeer gevaarlijk. Bij uitzondering kan je een toestel tegenkomen met alleen RF en wel netscheiding, het metaal van de antenneconnector moet direct met het metaal in de TV zijn doorverbonden (controleer dit goed !, ook even met de multimeter/ohmmeter controleren), ik heb zelf zoiets bij mijn ouders staan, een Telefunken Palcolor (8700 zo uit het hoofd), het punt waarbij CVBS/composiet uit de tuner komt en in het "monitor"-deel gaat was vrij simpel te vinden, met een schakelaar ertussen heeft dit ding nu een (BNC) composiet input die prima werkt (behoorlijk strak beeld nog, frisse beeldbuis). De andere genoemde oplossing (RF-modulator) is (in de andere gevallen) ook prima, of neem gewoon die complete video, alles (oa. voeding/buffering) audio-inputs etc. zit er al in, neemt de scart als input.

groeten van Bart

Reply to
Bart Jorritsma

een

Als dat doet moet je wel letten op de netscheiding. In sommige TV's zonder video ingang, is de massa van het apparaat niet galvanisch gescheiden van het net. In dit soort TV's kan niet zonder meer veilig een video ingang gemaakt worden. Ik kan me vaag herinneren dat in de electuur ooit schakeling heeft gestaan waar de galvanische scheiding d.m.v. een opto-coupler tussen de video ingang en de rest van de TV.

Je hebt ook een kans dat er in de KTV geen punt is waar een volledig composiet video signaal beschikbaar is. Het is al een tijd geleden, maar als ik het goed heb kwam bijvoorbeeld bij TV's als de Philips K9 en K11 het luminantie en chrominantie signaal gescheiden uit het middenfrequent/detector gedeelte. Bij dit soort TV's wordt het dan wel lastig om een video ingang te fabrieken.

Een schema van het apparaat is inderdaad onmisbaar bij dit soort operaties.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

"Marco Polo" schreef in bericht news:OGIBb.70768$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

Iedereen bedankt, maar aangezien ik net een beetje teveel moet "Oppassen" voor een aantal zaken en de mogelijke gevolgen er net iets over zijn, toch maar niet doen.

Dank,

Denis

Reply to
Marco Polo

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.