Composite video-out splitten

Hallo groep,

Ik heb vandaag zo'n marmitek video zender gekocht, ding doet het prima, echter... de bijgeleverde scartdoorvoerplug is blijkbaar niet 1-op-1 want het beeld op m'n TV in de woonkamer is er flink slechter op geworden. Blijkbaar geeft het ding alleen composite door en niet het RGB signaal.

Omdat ik toch graag de woonkamer TV + video wil blijven gebruiken met het scart RGB signaal wil ik in de video het composite video-out signaal 'aftappen' naar een tulp-aansluiting en daar de marmitekzender op aan sluiten. (er zit al een tulp audio-out op de video en op deze manier heb ik de scartdoorvoerplug niet meer nodig)

Alleen betekent dit wel dat de composite-in van de TV direkt is aangesloten op de composite-in van de marmitek zender middels de scartkabel en aftapping. Voordat ik ga solderen, kan iemand me advies geven of dit nog problemen oplevert?

Ronald

Reply to
Ronald Hoppener
Loading thread data ...

Uit een video komt normaal gesproken geen RGB signaal (tenzij je er een DVD speler op is aangesloten die via de video is doorgelust). De video heeft intern immers ook geen RGB signaal beschikbaar. Uit een video komt enkel Y/C (SVHS) en composiet. Vermoedelijk is de doorlus versterker van de marmitek video zender vrij beroerd.

Als ik jouw verhaal goed begrijp wil je de composiet input van de TV parallel schakelen met de composiet input van de marmitek. Omdat een video ingang is normaal gesproken afgesloten met 75 ohm, kan dit problemen opleveren als je ze parallel schakelt. Als beide video ingangen correct zijn afgesloten ziet de video uitgang een impedantie van slechts 37.5 i.p.v. 75 ohm, wat problemen kan geven. Je zou je eigen doorlusversterker kunnen maken of eventueel de video ingangen van de marmitek en de TV aanpassen.

-- Peter van Merkerk peter.van.merkerk(at)dse.nl

Reply to
Peter van Merkerk

Naar nu blijkt is dit exact het geval met de marmitek plug, die schakelt de boel gewoon parallel waardoor de impedantie niet meer klopt zodra de TV en de videozender tegelijk aanstaan. En de laatste staat natuurlijk altijd aan... Lekker slordig gedaan van marmitek :-/

Denk dat ik maar voor de beste oplossing ga, een scart-omschakel box met video-out van Conrad. Dan kan ik daar ook meteen de DVD speler op aansluiten. Want die zit nu inderdaad doorgelust via de video.

Bedankt voor je heldere antwoord :-)

Ronald

Reply to
Ronald Hoppener

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.