GPS

Ik heb begrepen dat de GPS satellieten voor bijv (auto)avigatie werken door een gesychroniseerd tijdsignaal (middels atoomklokken in de satellieten) en de GPS die dit signaal (eenrichting dus ???) in auto of boot het verschil in tijd uitrekent en daardoor via berekeningen een plaatsbepaling doet. Echter GPS wordt ook gebruikt heb ik begrepen om iemand te lokaliseren/traceren heb ik begrepen.

Is hiervoor een zender nodig of niet ???

ZIjn deze satellieten dus in staat ook zonder GPS (zend)apparatuur objecten te volgen en welke frequentie band zit het GPS signaal eigenlijk??

Misschien topsecret verhaal ???

Reply to
EdTEc
Loading thread data ...

Wel als je gelijk wilt weten waar iemand is. Je kunt posities opslaan en achteraf uitlezen zonder zender, maar als je *nu* wilt weten waar iemand is moet je dat *nu* verzenden. Dat gaat niet via satellieten, want die schotel boven op iemands hoofd is wel een beetje een indicator dat er iets aan de hand is. De combinatie GPS/GPRS is populair. Daarmee ligt min of meer ook de afmetingen van het spul vast: iets ter grootte van een flinke GSM.

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
 Click to see the full signature
Reply to
Ruben van der Leij

Afgelopen week stond er een artiekel in de krant dat deze apparaten al in een schoen kan worden gebouwd. Is een conbinatie van GPS en GSM-techniek. Diverse dure auto's moeten zo'n installatie zelfs verplicht hebben ivm verzekering.

--
CU, Rob
www.gompy.net/blocklist.txt
 Click to see the full signature
Reply to
Rob / gompy.net

maar dan moet je ook uitleggen hoe dat werkt, dus .. dat je dus bv het GSM gedeelte opdracht geeft, om een sms terug te sturen met de de gps locatie gegevens, of dat dus een zendertje dat doet, naar op dat moment dicht in de buurt zijnde ontvangers, die dus dan een log bij houden, wat geraadpleegt kan worden, er zijn natuurlijk, talloze combinaties te bedenken...andere systemen zullen waarschijnlijk met sat. telefoon werken, voor de grotere afstanden, maar in de meeste gevallen voeldoet het GSM netwerk wel, vaak wordt ook dan cel informatie gebruikt, mocht de GPS het laten afweten..

--
The Fug.
Reply to
TheFug

Dat kan ook met je GSM, voor het geval dat je dat niet wist. (Binnen enkele tientallen tot honderden meters, door signalen van de diverse masten met elkaar te vergelijken (driehoeksmeting) ).

Hoe het met GPS werkt, is al uitgelegd zag ik. De satelliet heeft daar verder niets mee te maken, die zend het signaal alleen maar. Wat je met de positiegegevens verder doet, hangt van jou en eventuele extra apparatuur af.

Er bestaat natuurlijk wel een mogelijkheid om zonder jouw medeweten zo'n ding ergens aan je auto te hangen of zo. Klein genoeg om bijvoorbeeld stiekem aan je kleding te plakken zijn ze (nu nog!) niet.

Voor bejaarden willen ze die dingen al gaan koppelen met hartsklagmeters en je GSM en zo. Zo kan opa nog eens veilig over straat :-(((

--
Groeten,
      - DizTRacT -
 Click to see the full signature
Reply to
DizTRacT

"EdTEc" schreef in bericht news:3928c$46090bee$5038f758$ snipped-for-privacy@news.chello.nl...

Dat hebt u goed begrepen Ferre

-------------------------------------------------------------------------------- Mijn Postvak In wordt beschermd door SPAMfighter

859 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd. Download de gratis SPAMfighter vandaag nog!
Reply to
Fernand

Heb je zo'n telefoon wel eens goed bekeken?

formatting link

Zou dat niet opvallen, zo'n paal aan je schoen? En dat na 1.5 uur je accu leeg is, is ook lastig. :>

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
 Click to see the full signature
Reply to
Ruben van der Leij

Deze nauwkeurigheid wordt mede mogelijk gemaakt door het bij iedere conversatie meegezonden gegeven over de zendsterkte en de bij de zend/ontvangappatuur van de GSM masten gemeten ontvangststerkte.

In Engeland kan je je zelfs abonneren op een service die dat bijhoudt zodat je weet waar je kind(eren) uithangen.

Of dat hier ook al bestaat, weet ik niet.

En sedert de Amerikanen weer zo nodig een van hun volkomen overbodige oorlogjes moesten voeren, worden hier (en overal) nu al die gegevens nog voor langere tijd bewaard ook.

Je zou bijna zeggen, goed bedacht, CIA. (hier geen diskussie over).

--
Groeten,
      - DizTRacT -
 Click to see the full signature
Reply to
DizTRacT

"DizTRacT" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Er is een paar jaar geleden iets aangekondigd of opgezet, waarbij je te horen kon krijgen of je vrienden, die dus ook van die service gebruik moesten maken, dicht bij je in de buurt waren, een soort msn via de gsm dus eigenlijk. Ik heb er eigenlijk nooit meer iets van gehoord.

Kees.

Reply to
KeesC

"KeesC" schreef in bericht news:460d6ac9$0$201$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Het heeft maar kort bestaan die dienst en alleen voor GSM telefoons met Vodafone, die heeft Cell broadcast service en daar zie je altijd het netnummer in het display van het telefoondistrict. Voor de info moest na een paar maanden zoveel worden betaald dat die jongens ermee gestopt zijn. De nauwkeurigheid van de plaatsbepaling was iets van 80 meter.

Maurits

Reply to
Maurits

Vertel dan ook eens wat meer? Of moeten we weer dom worden gehouden voor de 'veiligheid'en 'terrorisme bestrijding' ? "Fernand" schreef in bericht news:vyqOh.90424$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

--------------------------------------------------------------------------------

Reply to
EdTEc

Werkt die "kiddie phone" van KPN, dan ook niet met GPS ?

--
The Fug.
Reply to
TheFug

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.