FM Radio

Al een tijd zoek ik naar een draagbare radio die de volgende specificaties moet hebben:

  1. Grootte ongeveer 30x20 cm . Dit ivm de geluidskwaliteit.
  2. FM ontvangst. Dit moet heel goed zijn, beter dan de oude meestal analoge ontvangers. De gevoeligheid moet groot zijn. Meestal voldoen de moderne wereldontvangers, maar hebben andere nadelen.
  3. Minimaal 4 voorkeuze toetsen, bij voorkeur bovenop het toestel.
  4. Een draaiknop voor volume.

Zelf heb ik nu een Grundig Concert Boy 220

formatting link

Hij voldoet aan bijna alle eisen, op 2 na: Volume is een schuif schakelaar, en de gevoeligheid van de FM ontvangst is pover. Loop je langs de radio, varieert de ontvangst.

Een wereld ontvanger als de Grundig Satellit 500 , de Sony ICF 2001, en de Sangeans hebben als nadeel dat je bij een voorkeuze 2 toetsen moet indrukken, en de knopjes zitten aan de voorkant. Lastig. Bovendien hoeft de ontvangst van de korte golf niet.

Ik heb al uitgebreid gekeken op internet, doch kan geen geschikte vinden. Weet iemand welk merk en type wel aan mijn eisen voldoet ?

Mijn dank alvast.

Karel

Reply to
Karel
Loading thread data ...

Dag,

On 2013-12-07 20:18, Karel wrote:> Al een tijd zoek ik naar een draagbare radio die de volgende > specificaties moet hebben: > 1. Grootte ongeveer 30x20 cm . Dit ivm de geluidskwaliteit. > 2. FM ontvangst. Dit moet heel goed zijn,

En net nu ongeveer het hele land DAB+ dekking heeft ga jij op zoek naar een FM radio ? Da's toch zonde !

PS het is ook niet handig om je beste e-mail adres in een nieuwsgroep te gebruiken, dan kom je nooit meer van de spam af.

-- J

Reply to
Jeroen

Op het platteland hebben we nog geen DAB.

Reply to
Karel

Zoiets dus maar dan een beetje kleiner:

formatting link

--
Failure does not prove something is impossible, failure simply 
indicates you are not using the right tools... 
 Click to see the full signature
Reply to
Nico Coesel

Van WIkipedia

Dekking[bewerken]a.. De Publieke Omroep zendt momenteel uit met DAB+ in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant en streeft naar een landelijke dekking tegen het eind van

2013. b.. De nationale commerciële omroepen zijn volgens de vergunning verplicht per 1 september 2013 in ten minste 40% en per 1 september 2015 in ten minste 80% van Nederland geografische dekking gerealiseerd te hebben. Zij hebben echter vanaf de start gekozen voor een landelijk dekkend netwerk. c.. De bovenregionale omroepen zijn verplicht per 1 september 2015 gelijke dekking met DAB te hebben als hun analoge uitzendingen óf 80% van toegewezen bovenregionaal gebied. Per 1 januari 2017 moeten ze sowieso een dekking van 80% gerealiseerd hebben binnen hun toegewezen bovenregionaal gebied. Aangezien Nederland zeer ongelijkmatig bevolkt is lopen cijfers van geografische dekking en populatiedekking sterk uiteen. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking is al te bereiken met een geografische dekking van 50%. Geografische dekkingscijfers zijn daarom voornamelijk van belang voor het luisteren in de auto.
Reply to
Ben Doedens

"Karel" schreef in bericht news:52a37482$0$13078$ snipped-for-privacy@news.kpn.nl...

Zoek eens op Pianola, schitterde radio met drukknoppen welke goed bereikbaar zijn en waar 5 stations mee ingeprogrammeerd kunnen worden.

--
Kabouter Plof
Reply to
Kabouter Plof

formatting link

Ik begrijp dat de DAB+ uitzendingen gewoon via de grote zendmasten, zoals Markelo, Smilde, etc gaan. Want kabel hebben we hier niet. De radio's die dit aankunnen zijn toch wel redelijk prijzig. Voorlopig houd ik het op analoog.

Karel.

Reply to
Karel

Gelukkig hebben we daar een prima werkend en heel Nederland dekkend analoog zenderpark voor.

--
Lies, damned lies and statistics
Reply to
O. Udeman

Karel schreef op 8-12-2013 10:13:

Op het platteland kan iedereen binnen de kortste tijd internet/kabel-tv hebben als glasvezel via waterleiding/gasleiding wordt aangelegd! Ik vermoed dat niemand op het platteland bezwaar zal maken als ze zelf een glasvezelkabel van maximaal een paar honderd meter zelf moeten ingraven/aanleggen (vanaf ongeveer waterleiding/gasleiding op straat). Ga maar bij (met veel medeburgers) de gemeente/provincie vragen stellen van waarom dat niet gebeurt!

--
Bert ( A W RvB ) 
(Adres op website) 
 Click to see the full signature
Reply to
Bert(AWRvB)

Alleen het centrum van mijn dorp heeft glasvezel. De buitengebieden niet, en niemand heeft hier ook behoefte aan. Kabel is er ook niet, dus iedereen heeft een schotel voor satelliet ontvangst. Dit werkt zeer goed, en wij kunnen nu enige duizenden zenders ontvangen, vele in HD. Zelf heb ik 5 koppen, Astra1, 2, 3, Hotbird en Atlantic Bird voor de reguliere franse zenders (Fta). Alle buren hebben iets dergelijks. Waarom zouden we glasvezel nemen? De aanleg komt voor onze rekening, en beloopt in de honderden euro's. Mij niet gezien. Internet gaat via ADSL, geen enkel probleem.

Karel

Reply to
Karel

En dan die gaslucht uit je internetaansluiting...

-p

Reply to
Piet Beertema

Nu ga je er vanuit dat mensen op het platteland wel gas en waterleiding hebben. Een vroegere collega van me had nog zijn eigen waterput. Die werd wel regelmatig gecontroleerd op waterkwaliteit. Ook gebruiken mensen nog btagas om te koken.

Reply to
tuinkabouter

Als je satelliet hebt, dan heb je ook uitstekende radio doorgifte via de satelliet.

Reply to
tuinkabouter

Wij hebben gas, water, electriciteit, telefoonkabel en riolering. Dat laatste sedert kort. Maar natuurlijk kun je radio ontvangen via de satelliet. Doch als de vrouw naar RTL 4 wil kijken ? En ik zit in de werkkamer. Dat werkt dus niet. Ik zag op internet de volgende radio:

formatting link

Bovenop zitten een stuk of wat voorkeuze toetsen. Heeft iemand ervaring met dit toestel ?

Bij mij is de ontvangst van FM vrij slecht, dus de ontvanger moet een zeer goede FM (en DAB+) tuner bevatten. Maar dat staat nergens.

Karel.

>
Reply to
Karel

Karel schreef op 9-12-2013 14:40:

Bij een zwak signaal kun je toch een buitenantenne gebruiken?

--
Lies, damned lies and statistics
Reply to
O. Udeman

Er zijn heel interessante nieuwe ontwikkelingen op satelliet gebied. Misschien nu niet zo interessant als je al investeringen gedaan hebt, maar er komen mooie tijden voor de mensen die wat nieuws kopen!

2 mogelijkheden:
  1. je gebruikt je bestaande LNB's. er zijn nu al kastjes waar je 1-4 LNB kabels op aansluit en waar een ethernet aansluiting op zit die je aan je bestaande ADSL/WiFi router knoopt. daarmee kun je tot 8 programma's (radio/tv) streamen naar je lokale netwerk.

  1. begin komend jaar komen er nieuwe LNB's waar direct ethernet uit komt dus waar deze functie al ingebouwd zit.

Met een dergelijke setup kun je door je hele huis naar willekeurige programma's kijken, wordt moeilijke coax bekabeling met dure switchboxen overbodig, en heb je ook niet meer per plek een satellietontvanger nodig.

Bepaalde TV's supporten dit zelf al, er zijn ook radio's voor dit doel te koop (webradio) en simpele boxjes voor bij oudere tv's.

Goed, je kunt wellicht het meeste wat je nu hebt aan apparatuur en bekabeling bij het oud vuil gooien maar het is wel een zeer simpele en aantrekkelijke oplossing!

Reply to
Rob

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.