CRT televisies van Philips, worden ze nog gemaakt?

ed

Oei hopen dat ze hem terug willen omruilen gezien je hem nu al gebruikt hebt . . . Inderdaad zijn dit slechte toestellen. Wat ik wel graag van je zou willen weten, hoe is de stand "dubbele lijnen"?(in het menu digitale opties geloof ik) die zou er 50hz prognessie scan van maken.

Analoog is (sorry dat ik het zeg) een tieveszooi qua breedbeeld. Ene springt wel automatisch over(WSS puls) en de ander weer niet. Ik zou digitaal nemen, gaat meestal zoniet altijd in =E9=E9n keer goed

Reply to
radioamazing
Loading thread data ...

Yep, de storingen die je ziet als vaag, blokkerig en dergelijke zijn typisch 100hz fouten. Op lcd zijn die nog 100 maal zo erg.

50hz lost dat gegarandeerd op. Kan wel zijn dat het beeld op de nieuwe 50hz ietsjes slechter is, maar dat komt omdat de beeldbuizen veel scherper zijn dan van 15 jaar geleden. Digitale tv zou dat oplossen (mits je geen upc hebt, die maken het nogal bond)
Reply to
radioamazing

Digitale TV zal alleen qua beeldformaat de oplossing bieden, maar komt wel weer met een hele bak artefacten die vast ook storend zijn als je je ook stoort aan een 100Hz beeld... Een afrader dus over het algemeen, tenzij de kabelmaatschappij echt een op een hoge bitrate uitzendt (zal wel niet).

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik was er eerst ook op tegen, toen @home gratis en vrijblijvend een decoder aanbood inclusief smartcard. Het beviel me erg positief. Op dit moment zitten NL1/2/3 RTL4/5/7/8 en binnenkort ook sbs met 8mb/s op het netwerk. Beeld is net zo goed als een dvd bij die zenders. De andere zenders zijn precies hetzelfde op de kabel enkel zonder de analoge storingen dan. Bijkomend voordeel is dat je tegenwoordig op elke nederlandse zender full anamorph hebt en bij analoog enkel letterbox.

Wat echt bagger is is digitenne, met youtube bitrates als 2 mb/ps Canal digitaal is weer iets beter

Reply to
radioamazing

Ze hadden me gemaild dat ik hem in de tussentijd wel mocht gebruiken, ook al was het het verkeerde type :-).

Het beeld stond ook nog eens flink scheef. Met de instelling "Rotation" kreeg ik het net voor elkaar om het beeld horizontaal te krijgen, maar dat was dus wel de maximale instelling die het menu toeliet.

Er zijn 3 standen: 100 Hz, Digital Scan, Double Lines. De laatste gaf wat mij betreft inderdaad het beste resultaat. Deze optie is dan een soort benadering van een 50 Hz systeem, neem ik aan? In een eerdere posting in deze thread melde Maarten al dat er inderdaad 2 signaalverwerkingsmethodes kunnen worden gebruikt, maar dat de afbuiging altijd 100Hz blijft

Inderdaad zeer irritant.

Ik zal het eens overwegen.

Reply to
Ano

Ik heb hier UPC... in welke zin maken die het zo bond? Slechte klantenservice of slecht beeld??

Reply to
Ano

Je koopt namelijk geen decoder, je huurt ze. Het is niet je eigendom maar betaalt er per maand voor geloof ik. Wat niet nodig is bij bijv. @home en casema. Daar koop je eenmalig eentje(100 euro) en een smartcard(10 euro) en je betaalt geen extra maandkosten. Of er veel bugs in de decoders van upc zitten weet ik niet. Beeld zit over het algemeen wel ok=E9 geloof ik.

Misschien valt hier wel bruikbare informatie te vinden?

formatting link

Reply to
radioamazing

"Ano" schreef in bericht news:4708a431$0$241$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Hun HDTV settopbox met HDMI aansluiting werkt niet goed er worden steeds nieuwe software updates online aangeboden maar het werkt nog steeds niet vlekkeloos. De gewone settopbox werkt wel goed (behalve de lager zapsnelheid maar dat in bijna niet te verbeteren, dan moeten alle digitale processen minsens een faktor 10 sneller gaan)

Maurits

Reply to
Maurits

Mijn ervaring is inderdaad voornamelijk met het FTA gedeelte van digitenne. Gelukkig kijk ik daar meestal met een 34cm toestel naar, dan gaat het nog net. Ik dacht dat de gemiddelde DVB-C uitzending wel beter was, maar dat je voor het echte breedbandige werk beter bij de satteliet terecht zou kunnen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dat hoeft niet aan het toestel te liggen, maar kan door de opstelling komen (aardmagnetisch veld enzo).

Inmiddels dus 3 signaalverwerkingsmethodes hoor ik net van je ;-)

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

zeg maar gerust 4, die 9551 heeft ook nog pixelplus ;) Maarten, waarom zetten ze gewoon niet de echte 50hz in het rijtje? of is dat gewoon met 100hz niet mogelijk?

Reply to
radioamazing

"Ano" schreef in bericht news:47089780$0$238$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Dat had ik ook, vooral met ondertiteling is dat storend! Aan rotation of andere instellingen in het servicemenu ben ik niet begonnen, maar gelijk de afbuigunit iets verdraaid. Toen stond het beeld wel recht. Of er is iets fout gegaan tijdens transport (kleine kans het spul zit stevig vastgelijmd

+schroef op de nek van de BB) of de NZ calibratie is niet geldig voor het land van aflevering door het aardmagnetisch veld.

Maurits

Reply to
Maurits

Dan zou je TV duurder worden, omdat de scanfrequentie omgeschakeld moet worden tussen 16 en 32kHz. Een vergelijkbaar principe met een computermonitor of de vroegere multisystem (405/625/819 lijnen) televisies. Je moet dan de voedingsspanning en de efficiencycondensator van de lijneindtrap variabel maken, en/of de lijneindtrap en horizontale afbuiging gescheiden uitvoeren.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

aha ok=E9 Ik dacht dat het simpel was gewoon wat minder spanning erop gooien maar dat is het dus niet.

Is het beeld wel precies hetzelfde als een echte 50hz tv als je een

100hz op 50hz zet?
Reply to
radioamazing

Aangezien de horizontale afbuiging uit kostenoverwegingen altijd op 32kHz zal blijven werken, moeten er noodzakelijkerwijs verschillen zijn. Er zijn talloze truuks mogelijk door de volgorde van de beelden en/of de verticale afbuigingsfrequentie te veranderen. De laatste technische verhandelingen die ik daarover las dateren uit de jaren '90, dus hoe Philips dat in de laatste modellen doet, weet ik simpelweg niet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Wat m.i. wel mogelijk is, is de lijnfrequentie hetzelfde te houden (31.2 kHz) met een vertikale afbuig frequentie van 50 Hz. In dit scenario moet elke uitgezonden beeldlijn twee keer op het scherm geschreven worden. Een vertikale afbuiging die op 50 en 100 Hz kan werken lijkt mij een stuk eenvoudiger te realiseren dan een horizontale afbuiging die zowel op 31.2 kHz en 15.6 kHz moet kunnen werken.

Reply to
Patrick de Zeester

tja, panasonic had je vroeger tv's waar je het 100hz volledig mee uit kon zetten geloof ik. Maar wat voor verticale of horizontale frequentie dat zijn weet ik echt niet.

Reply to
radioamazing

Dat lijkt mij ook. Ik meen me te herinneren dat er in PixelPlus ook een

75Hz modus zat, maar ik weet het fijne er niet meer van. Waar is Jeroen wanneer je hem nodig hebt? ;-) Misschien is er met Google wel wat in de history van deze groep terug te vinden.
--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Helaas.... 100 klanten slecht bedienen betekent slechts 1 klant die gaat klagen en dus duur is. Bovendien verdwijnen die klagende klanten vanzelf en kunnen ze dus goedkoop blijven werken met slecht kwalitatief personeel en diensten! :-(

Reply to
Ano

is het al bekend wanneer de goede tv bij je wordt geleverd?

Reply to
radioamazing

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.