CRT televisies van Philips, worden ze nog gemaakt?

Vanuit technisch oogpunt: K40 en GFL voor de grootbeeldtoestellen, op de voet gevolgd door de MD en MG chassis. De slechtste chassis zijn naar mijn idee de A10 en de L6.x. De kleinbeeldchassis vanaf de KT3 waren vrijwel allemaal technisch degelijk (uitzondering G90B, L6.x), ook door de relatief lage belasting. Ik ben heel benieuwd hoe anderen met ervaring hierover denken.

Echter zou ik een GFL toch niet aanraden, vanwege de lompe styling en vooral vanwege de onbetrouwbare beeldbuizen. De onbetrouwbare beelbuizen zijn ook een probleem in de MD en MG chassis voorzover daar ESF buizen inzitten.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten
Loading thread data ...

Wat bedoel je precies met lage belasting?

Reply to
radioamazing

Een kleine CRT, en vooral ook nog eens met een kleine afbuighoek, heeft minder energie nodig. Er wordt dus ook minder verstookt in de vermoegenselectronica. Bij een merk als Sharp zie je dan dat ze bijvoorbeeld de verticale afbuiging meteen overeenkomstig dimensioneren met een BC639/640 ofzo erin. Bij Sony laten ze de koelplaat van de HOT maar gewoon helemaal weg. Bij Philips dimensioneert men dan gewoon nog een beetje over door wel normale onderdelen te gebruiken, zodat de schakeling wel een jaartje of 20 a 30 mee wil gaan.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Maarten(of iemand anders ;), heb je ook veel verstand van CRT monitoren?

Nou heb ik hier deze CRT staan die er zo uitziet.

formatting link

Alleen dan niet de 107t6 maar de t5

Zijn dit goede dingen?

Geweldig beeld maar gister kreeg ik korstonding allemaal vreemde dunne horizontale lijntjes(hele breedte) over het beeld Van boven tot benende. Lijkt een beetje op als je scartkabel niet goed vast zit. De lijntjes hadden geen kleur ofzo, beetje wittig/doorzichtig. Ik dacht een piepje te horen uit de monitor maar ben dat niet zeker. De kabel is ok=E9 heb ik nog gechekt. Typisch eenmalig probleem of slijtage? Monitortje is 4 jaar oud. Heb wel eens eerder gehad met een andere monitor, dat je een zachte tikjes hoorde en een enkel dun lijntje zag door het beeld heen. Diezelfde middag een harde PATS en heel het beeld wit, veels te groot en te wazig.

Reply to
radioamazing

Ja, ik heb tientallen 107S2 t/m 107T5 geleverd aan klanten, en zit nu zelf naar een 107B2 te kijken. Slechts 2 stuks uitval in 6,5 jaar. Bij de ene een paar losse solderingen in de E/W correctie, bij de ander een sluitinkje in de beeldbuis na een jaar of 4 gebruik. De rest speelt nog steeds.

Het kan een eenmalig probleem zijn, maar ik durf niets te garanderen. Je kan eens kijken of de VGA stekker er nog goed inzit en of je aarding goed is. Het kan ook nog een Lightframe storing zijn, die springt soms wel eens per abuis aan op de meest vreemde manieren (onder andere afhankelijk van de beeldinhoud). Als het nog eens optreedt kijk dan of het overgaat als je het ding een mep geeft. Zo ja, slechte solderingen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ok=E9

Ik heb met een ander exemplaar van deze monitor wel eens een hele vreemde storing gehad. Oppeens sprong het beeld weg zwart met allemaal vreemde stippels verspreid over het hele beeld(sommige zelfs in netjes patroon). dus afbuigingen werkte perfect Links was een keurige verticale regenboog te zien. Het normale beeld was totaal weg. het light-frame functie die het beeld lichter maakte werkte keurig, menu's en alles niet(van de monitor zelf). Een klap hielp niet.

Andere monitor(zelfde type) perfect beeld zelfde kabel ook dus zat/zit in de monitor. Gezien deze overbodig was(op zolder stond nog een andere) weggedaan.

Was dit zo'n bb sluiting? gezien de hoogspanning er keurig was, degausde bij het aanzetten, en de storing over het hele beeld te zien was(dus geen afbuigingsfout?)

Reply to
radioamazing

Ik kan het me niet goed voor ogen halen, maar het klinkt eerder als een fout in de RGB versterker of OSD chip. Bij een beeldbuisprobleem zal onscherpte of terugslaglijnen te zien zijn.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dan tip ik het op de OSD, gezien links een keurige regenboog in alle kleuren kwam(dus alle versterkers werken)

Reply to
radioamazing

"Maurits" schreef in bericht news:fdbbqa$24l1$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

LCD

je

voor

stoort

en

Kortom: Nonsense rules. Ach, straks wil iederen een TV met ronde beeldbuis, tel je niet mee als je dat niet hebt

Reply to
Jantje Buffertrap

van

was

100 Hz slaat beeld op in geheugen. Opslaan en uitlezen kost tijd, dus bij zender wissel moet eerst geheugen=buffer worden gevuld. Net als bij digitale TV, zapt allemaal voor geen meter.
Reply to
Jantje Buffertrap

berichtnews:fdbbqa$24l1$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Denk je? Ik denk niet. na een aantal jaar is plat inderdaad niet meer zo hip maar doodnormaal en dan wil men wel beter beeld. Maar ik denk niet aan CRT meer aan een nieuwe platte variant als SED(als dat er ooit nog komt) of FED van sony

Reply to
radioamazing

Sommige merken zappen voor geen meter, maar bij een 100Hz TV is daar geen goede technische reden voor, het vullen van het geheugen dat jij noemt, duurt hooguit 1/25ste van een seconde. Daar merk je dus niets van. Bij digitale TV is het nog een klein wonder dat ze zo snel zappen (zelfs al is dat traag), want om de stream te kunnen tonen moet er eerst tussen de gecomprimeerde verschilbeelden minstens 1 volledig beeld zijn langsgekomen. Iets dat langer duurt naarmate de compressie sterker is.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dat was mijn eerste reactie ook, echter bij 100 Hz moet wel eerst de tuner helemaal goed staan en gesynchroniseerd met het beeld worden. Bij een vol analoog systeem hoeft dat niet als je genoegen neemt met dat het beeld eventjes niet optimaal is. Wat ook zal meespelen is dat bij de wat "geavanceerdere" toestellen vaak logica zit om te zorgen dat je alleen beeld krijgt als het beeld ook echt goed is, tijdens het omschakelen maar ook bijv. tijdens het opwarmen van de beeldbuis wordt het beeld vaak zwart gehouden. Persoonlijk vind ik dit alleen maar irritant (liever even slechter beeld dan wachten), maar kennelijk denken de makers van deze toestellen daar anders over.

Reply to
Patrick de Zeester

Voor het opwarmen van de beeldbuis een mogelijk valide reden, maar een PLL tuner (ik ken geen enkele 100Hz TV met VST) staat ook weer binnen een fractie van een seconde goed. Ik blijf er dus bij dat het langzame zappen onnodig is, en veroorzaakt zal worden door topzware firmware.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Bij ons op de slaapkamer staat een zeer snel zappende 50Hz TV. Als je goed kijkt zie je dat bijna elke keer dat je zapt het beeld even "springt" (synchroniseert). Bij de 100Hz TV die ik ook heb staan wordt tijdens het zappen het beeld zwart, en als het beeld weer op komt dan staat ie ook meteen stabiel. Als je kijkt hoelang het duurt voordat je na het zappen een stabiel beeld heb dan maakt het qua tijd niet veel uit. Echter doordat de 100Hz TV het beeld zwart maakt, en er schijnbaar eventjes niets lijkt te gebeuren, lijkt deze duidelijk trager te zappen dan de 50Hz TV.

Reply to
Patrick de Zeester

Ik kan me zo gauw niet herinneren welke 100Hz toestellen wel echt traag zappen (dus trager dan de jouwe), maar ik ben er wel eens tegengekomen die er toch echt een seconde over deden. Ook en vooral als je over zenders heenzapt.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

persoonlijk vind ik dat inderdaad echt k*t dat ze het beeld tegenhouden wanneer het niet gelijk goed is terweil dat niet nodig is(50hz tv's). mijn oude anubis tv(philips) zapt razendsnel en het beeld is nog eens geweldig ook (wat je niet verwacht voor een tv van bijna 15 jaar oud)

De onze jvc AV-28H5 (geen vestel nepper) duurt bijna 2 seconden om van beeld te wisselen en het beeld is stukke slechter dan bijv. een vestel. WIl je bijv. naar kanaal 22 dan duurt het dus 4 seconden. Eerst gaat ie naar 2 en dan pas kun je de volgende twee indrukken.

Reply to
radioamazing

Ik denk inderdaad dat mijn slechte ervaringen ook met JVC waren. Kennelijk wordt er niet zozeer op synchronisatie gewacht om het beeld vrij te geven, maar er wordt ergens op gewacht voordat je ueberhaupt weer kan bedienen... Dom ontwerp.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Wow! Je vraagt je toch af waarom mensen uberhaupt een tv hebben als de zaptijd zo'n cruciale factor voor het kijkgenot is...

-p

Reply to
Piet Beertema

heeft diegene die de 32/28pw6451 besteld hebben hem al geleverd gekregen en geprobeerd? Ben wel benieuwd hoe hij bevalt.

Reply to
radioamazing

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.