apparaten schakelen via de Mac

On Sun, 24 Oct 2010 21:51:21 +0200, Pasq wrote (in article ):

Apple heeft Unix als kern. Linux is een afgeleide en herschreven Unix.

--
A Mac a day, keeps the Trojan away.
Reply to
Mr Mac
Loading thread data ...

Nee.

Reply to
Eric Boon

Er zit geen enkel stukje Linux-code in de OSX-kernel. De kernel is voornamelijk gebaseerd op NeXTSTEP-ideeën, plus FreeBSD-onderdelen om de kernel UNIX-compliant te maken.

Zie ook

formatting link

--
                                                                  robert
Reply to
robert

Dat is wel heel erg kort door de bocht...

Reply to
Rob

Dat komt omdat Microsoft de lisa van Appel heeft nageaapt.

--
pim.
Reply to
pim

"pim" schreef in bericht news:ia49sb$2e09$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Beter goed gestolen dan slecht nagemaakt.

--
CU, Rob / Gompy
Reply to
Rob / Gompy

1973: Xerox Alto, eerste prototype met GUI 1979: development Apple Lisa (inclusief bezoekje aan Xerox) 1981: Xerox Star september 1981: development MS Windows januari 1983: aankondiging Apple Lisa juni 1983: Apple Lisa november 1983: aankondiging MS Windows 1984: Apple Macintosh 1984: X Window System januari 1985: Apple Macintosh XL november 1985: MS Windows 1.0 september 1987: X11 november 1987: MS Windows 2.0

Je kan uit de tijdlijn, die ik heb samengevat uit een aantal Wikipediapagina's, duidelijk opmaken dat de fabrikanten vanaf de eerste helft van de jaren '80 over elkaar heen tuimelden om maar snel een Windowsachtige interface uit te brengen, maar dat Xerox toch net even eerder was. Ik heb voor het gemak maar even dingen als Atari (ST), Commodore (Amiga), NeXT en RISC-OS weggelaten, maar die passen er ook mooi tussen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik weet niet waar je die informatie vandaan hebt, maar 1981 lijkt me heel sterk.

Van oorsprong ontwikkelde Microsoft diverse talen voor verschillende microcontrollers. IBM wilde die talen en was opzoek naar een operatingsysteem. MS had die kennis niet en kocht een quick en dirty operating systeem in 1980. Dat OS werd uitgebracht onder de naam PC-DOS door IBM en als MS-DOS door Microsoft 1n 1981.

Dat is weer een van de smerige truuken van MS, zeggen dat je er ook mee komt, om de concurentie tegen te werken.

Apple doet er 6 maanden over om van aankondiging naar uitbrengen te komen, Microsoft doet er 24 maanden over om van aankondiging tot product lancering. En wat voor product...

Windows 3.0 deed het pas een beetje.

--
pim.
Reply to
pim

On Mon, 25 Oct 2010 22:29:06 +0200, pim wrote (in article ):

MS is niet de enige die dergelijke trucs gebruikt.

--
A Mac a day, keeps the Trojan away.
Reply to
Mr Mac

Dat weet ik. In 1972 kwam telefunken met een systeem om video op gramophoonplaten op te nemen, met een soort schaatsje dat over bobbeltjes ging. Binnen een halfjaar kwamen de ratten van Philips met de aankondiging van een lasersysteem met mooie plaatjes er bij. Eind 1978 ruim zes jaar na de aankondiging kwam het pas uit. Daarna duurde het nog vier jaar (eind 1982) voordat de CD er was.

Hee, toch nog gevonden op wikipedia de TED:

--
pim.
Reply to
pim

Dat de ontwikkeling bij MS wat traagjes gaat en de producten niet altijd even goed zijn, mag algemeen bekend zijn. Om daar gelijk kwade wil inplaats van incompetentie achter te zoeken, vind ik wat ver gaan. Er zijn zoveel producten van andere bedrijven die ook 2 jaar voor hun introductie al aangekondigd worden, en dat heeft hooguit als invloed dat het product van de concurrent die eerder is, beter verkocht wordt...

Je moet naar mijn idee alle windowsversies ouder dan 3.0 ook vooral niet zien als OS maar meer als grafische gebruikersinterface of windowmanager voor je programma's. Net als KDE ofzo ;-) Er waren ook daadwerkelijk windowsdistributies die gewoon als runtime bij een programma werden meegeleverd. Dat zal vast goed genoeg gewerkt hebben. Pas later is besloten om niet meer verder op de markt te komen met een geavanceerdere DOS-versie (is wel ontwikkeld en misschien zelfs OEM verkocht, dat verhaal kan je ergens terugvinden met zoekterm DOS 4, niet te verwarren met de wel uitgebrachte versie 4) en Windows ook echt als volledig OS in te zetten. Een beslissing die ze tot 2001 geen echt modern OS heeft opgeleverd, en ook XP doorstond de vergelijking met andere OS'sen niet altijd.

Ik heb geen reden om aan 1981 te twijfelen. Dat je ergens niet goed in bent betekent niet dat je er je al niet mee bezig kan houden, en gezien het verdere tempo van ontwikkeling moeten ze ook echt in 1981 begonnen zijn om nog wat klaar te maken ;-) Vergelijk ook Apple die al in 1979 begon om in 1983 op de markt te komen. Dat is net zo goed 4 jaar.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Overigens betwijfel ik of het echt een truc is. Aankondigingen als middel om te concurreren lijkt me niet echt optimaal te werken als er al concurrentie is die echt een product kan leveren.

Dat lag toch wel iets ingewikkelder. Philips kon zich de gigantische ontwikkeltijd (die vooral kwam door de fabricage van de platen zelf) veroorloven omdat de concurrentie (niet zozeer Telefunken, maar ook in de VS, ik meen RCA) net zo goed niet van de grond kwam. Mechanische aftasting was niet meer van deze tijd, dat hadden ze in 1972 al door. Overigens zijn ze door de markt ook wel afgestraft; door het late uitbrengen zijn alleen in de VS en vooral in Azie beeldplaatspelers ooit wijd verbreid geweest.

Uiteindelijk kan je wel stellen dat het optische systeem en de daarvan afgeleide systemen tegen de tand des tijds bestand zijn gebleken, dat was met mechaninsche aftasting nooit gelukt en de ontwikkeling van de VLP was daar zeker belangrijk in. Pionierswerk zelfs, in tegenstelling tot MS Windows. De vergelijking gaat dus niet op.

Overigens hadden ze rond 1972 wel een grote primeur: de eerste videorecorder die geschikt was voor thuisgebruik, met handzame cassettes.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Het schijnt dat bepaalde bedrijven, bijvoorbeeld IBM, nog wel eens de taktiek gebruikten om "daar komen wij ook mee hoor" berichten te verspreiden als andere bedrijven met nieuwe technieken op de markt gekomen waren. Hiermee wilde men dan voorkomen dat bestaande klanten zouden overstappen naar concurrerende systemen. Het idee was dat bij IBM blijven voor de klant voordeliger en zekerder was dan naar een (meestal kleinere en korter bestaande) concurrent over te stappen, en daar moest de klant dan toe gemotiveerd worden door hem de worst voor te houden dat deze leverancier dat nieuwe product ook zou gaan leveren.

Later werd Microsoft de nieuwe IBM maar ik geloof toch niet dat ze deze tactiek ook uitgebreid hanteerden. Microsoft was en is meer van het "als de concurrent iets nieuws heeft dan koop je hem gewoon op".

Reply to
Rob

De MAC was veel eerder met z'n iconen en buroblad enz. Ik heb (gelukkig) nooit een Windows comp gehad maar ik zag wel eens "schijf C" en "schijf d". En dan al die rare commando's. Windows heeft heel veel "geleend" van de MAC. En dat is nog steeds zo.

Maar ja, APPLE en MAC mensen zijn een soort "zendelingen", dus dat zal ik dan ook wel zijn. Maar in mijn werkzame leven bij de Omroep hadden we alleen maar MAC's. Maar da's vaak zo bij mensen met een creatieve geest.

Juul

Reply to
Juul

Aha, een kenner!

Een van de belangrijkste wijzigingen van OS X was nou juist het toevoegen van die "rare commando's"; ook OS X heeft een command line - die je bij MacOS overigens net zo min verplicht bent om te gebruiken dan onder Windows. Het gaat overigens veel te ver om te suggereren dat MS-DOS (of windows) die command line (cq "al die rare commando's") heeft gepionierd, maar hetzelfde geldt voor de bureaublad-metafoor. Daar is Apple niet mee begonnen - en de Mac al helemaal niet.

En omgekeerd. De volgende keer dat je eens een cursortoets gebruikt mag je je op je knietjes bedanken voor deze innovatie die (volgens jouw redenering) overduidelijk van de PC is "geleend". Want in een van zijn vele vlagen van verstandsverbijstering had Sint Steve namelijk verordonneerd dat de Mac die niet mocht hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan, met pseudo-argumenten die stuk voor stuk even zinloos (en maar beperkt waar) zijn. Net zoals jouw onzinargument, eigenlijk.

Nee, nog erger: Een slecht geinformeerde zendeling. Een zendeling die niet gehinderd door enige kennis aan het bekeren slaat..

Huh? Watte? De relevantie ontgaat mij.

Martijn

PS: Ik heb *wel* een Mac (gehad). Meerdere zelfs. PPS: En ik gebruik liever geen Windows.

--
Martijn van Buul - pino@dohd.org
Reply to
Martijn van Buul

Martijn ik heb met plezier je uitgebreide bijdrage gelezen. Ik wil je wijzen op de volgende webpagina:

formatting link

Een MAC groet,

Juul

Reply to
Juul

Beter kunnen ze niet, dat blijkt elke keer weer, Zelfs 7 lijkt op Tiger of Leopard.

--
groeten,
____________________________Jim©
~ Outlook Express? Internet Explorer? Invite spammers all over the world! ~
Reply to
"James T. Kirk©"

En lukt dan niet, kopieer je hem jaren later gewoon alsnog... (we kennen allemaal de uitgelekte e-mail wisseling van de ontwikkelaars van M$ en Bill Gates)

--
groeten,
____________________________Jim©
~ Outlook Express? Internet Explorer? Invite spammers all over the world! ~
Reply to
"James T. Kirk©"

Ik zal jou maar in die waan laten, verder weet iedereen dat sinds OSX ze veel van MS gepikt hebben. Geeft niet, zou ik ook doen.

--
Met vriendelijke groeten, Jawade.             Kolibrie Software Tools:
http://jawade.nl/     25-10-2010: Dream Updater is klaar! Een kind kan
de was doen:  verander erg makkelijk en snel teksten op uw website met
deze tool, te vinden op mijn website onder het kopje: Webontwerptools.
Reply to
Jawade

Jawade :

Oh, vertel!

--
                                                                    robert
Reply to
robert

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.