220V schakelen via PC

Hallo,

Ik zou graag 220V willen kunnen schakelen via een pc, doormiddel van de USB / Serielle / Parralelle poort.

Zijn er hier standaard modules voor te koop met bijbehorende software? Indien Ja, waar kan ik die halen. Of is er misschien een andere (betere) oplossing voor het schakelen van 220V met pc?

Hartelijk dank,

leanderj

Reply to
leanderj
Loading thread data ...

Wat mag het kosten ? Voor een prikkie kan je op de com of printerpoort namelijk een line driver aansturen die weer een relais schakelt. Of een solid state relay direct bedrijven. Programmeren kan je in visual of ander basic en/of beschikbare talen via out commando's. Wil je er meer over weten raad ik je het boekje "PC poorten anders gebruikt" aan een door te lezen... Moet het panklaar dan zijn er de PCI kaartjes met tig uitgangen en/of de oplossingen van de firma Velleman..

Zoek in dat geval eens bij Velleman of Conrad op de website, en je zal vinden..

"leanderj" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@j8g2000cwa.googlegroups.com...

Reply to
Magnus357

Indien mogelijk wil ik een compleet kant en klaar systeem wat ik zo kan inpluggen in de pc, inclusief software. Hebg er namelijk een stuk of 15 van nodig. En heb net gekeken bij Velleman, en bij COnrad alleen volgens mij bieden die alleen doe het zelf pakketten waar je eerst de software nog moet gaan schrijven. Hier heb ik te weinig kennis en tijd voor.

Weet iemand een kant en klaar systeem dat 220V schakeld doormiddel van een pc (als het kan iets wat extern is en aan te sluiten is op USB / Serial / Parallele poort)

alvast bedankt,

Leanderj

Magnus357 schreef:

Reply to
leanderj

Indien mogelijk wil ik een compleet kant en klaar systeem wat ik zo kan inpluggen in de pc, inclusief software. Heb er namelijk een stuk of 15 van nodig. En heb net gekeken bij Velleman, en bij Conrad alleen volgens mij bieden die alleen doe het zelf pakketten waar je eerst de software nog moet gaan schrijven. Hier heb ik te weinig kennis en tijd voor.

Weet iemand een kant en klaar systeem dat 220V schakeld doormiddel van een pc (als het kan iets wat extern is en aan te sluiten is op USB / Serial / Parallele poort)

alvast bedankt,

Leanderj

Magnus357 schreef:

Reply to
leanderj

Ben je achterlijk ? Of weet je niet hoe google werkt ????

formatting link

zoekbegrip "velleman" of "conrad". Vind je precies wat je zoekt, wil je dat je handje vastgehouden word verwijs ik je naar de kleuterschool of een instituut voor mensen met het Down syndroom.

Doei.

"leanderj" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@m73g2000cwd.googlegroups.com...

Reply to
Magnus357

Kijk eens naar de Marmitek X10 produkten. Hans,

formatting link

Reply to
HansO

"Magnus357" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@corp.supernews.com...

Het valt mij op dat jij in de korste keren iemands schenen weet te treffen. Nogal ontmoedigend voor hobbyisten.

Hans

Reply to
JT van Es

In nl.auto werd vanavond ook al geconstateerd dat Peter expres trollerige antwoorden aan newbies geeft, zodat de anderen hem weer terecht moeten wijzen en op die manier hij aan z'n aandacht komt die hij kennelijk elders niet krijgt. De theorie in nl.auto is dat er wel pilletjes tegen dat gedrag zijn, maar dat hij ze niet neemt of periodiek vergeet (zo nu en dan, zeldzaam, zegt hij wel eens wat zinnigs).

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"leanderj" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@b68g2000cwa.googlegroups.com...

Tja, een kant en klaar antwoord heb ik ook niet. Daarbij komt dat de vraag niet zo duidelijk is als je misschien wel denkt. Moet je vijftien (verschillende) dingen aansturen vanuit één PC of moet je die dingen elk vanuit zijn eigen PC aansturen? Wat wil je aansturen? Het maakt nogal wat verschil of je een 100W gloeilamp of een 2kW oven wilt aansteken. Wil je een motor aan- en uit kunnen zetten dan is dat nog weer wat moeilijker. Wat verlang je verder van de software? Een programmaatje om die dingen te bedienen zal niet zo moeilijk zijn maar dan kun je net zo goed gewone aan/uit schakelaars gebruiken. Wil je ze op bepaalde tijden kunnen schakelen dan kun je beter een goede programmeerbare schakelklok aanschaffen. Dan heb je ook nog zoiets als kosten. Ik neem tenminste aan dat je budget beperkt is.

Dan even de mogelijkheden op een rijtje:

- De hobbysfeer. Velleman is al genoemd. Elektuur heeft al weer een paar jaar geleden iets verzonnen dat via de seriële poort werd aangestuurd. (PC gestuurde verdeeldoos, mei 2003, met software.) Er is ook wel eens iets met USB gepubliceerd. Hobby betekent zelf bouwen met relatief lage kosten. Als je er zelf niet overheen ziet, zou je een hobbyist kunnen zoeken die deze dingen voor je wil bouwen.

- X10 home automatisering is ook al genoemd. Kant en klare modules te koop en zelf te installeren. Toch zul je op één of andere manier de PC moeten vertellen wat je die modules wanneer wilt laten doen.

- LabView is een voorbeeld van professioneel spul met uiteraard professionele prijzen. Daar kun je alles mee wat je wilt maar zelfs dan zul je op de een of andere manier aan moeten geven wat je de PC precies wilt laten doen. Het laten maken van een "programma" door een specialist maakt het nog onbetaalbaarder.

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

Machtig goede docent zou jij zijn....en fatsoenlijke regels voor quoten lukt ook al niet...

*ploink*
--
groet : Manus.
Reply to
Manus

los van de aansturing, heb ik nog wat extra om over na te denken:

ik zou gebruikt maken van pulsrelais (teleruptors),elk met een hulpcontact om de stand uit te lezen. Bij grote vermogens zet je daarachter een ander gewoon relais dat voorzien is voor het gevraagde vermogen.

Je vind die pulsrelais met 12 of 24 volt aansturing, met enkel of wissel contact. Je kan ze manueel schakelen,ze blijven bij stroomuitval in hun positie staan en je kunt er kleine hulpcontactjes aanhangen om de positie 'uit te lezen' via een eenvoudige schakeling (met de velleman kits kun je dit zeker)

vooral het voordeel van manueel schakelen (bij defecte pc ofzo...) vind ik de moeite waard.

Reply to
Yannick

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.