juiste verbinding av apparaten

In een opstelling van een dvdspeler, een videorecorder, een (analoge) sat.ontvanger en een tv toestel wil ik graagde verschillende apparaten zo aan elkaar verbingen dat ze zonder steeds snoeren los en vast te maken allemaal (samen) werken. Een probleem daarbij kan zijn het aantal scartaansluitingen van de verschillende apparaten. De dvdspeler heeft een scartaansluiting, de videorecorder ook de schotelontvanger heeft twee scartaansluitingen evenals het televisietoestel. Ik heb al met behulp van korte verlengsnoertjes met twee en drie contrastekkers de scartsnoeten op verschillende manier verbonden zonder het gewenste resultaat. Graag goede raad. Ad

Reply to
ad
Loading thread data ...

ad wrote in , on 28/08/2005, H. Augustinus

Probeer eens de sat ontvanger op scart 2 van uw vcr aan te sluiten. Scart 1 van de vcr naat scart 1 van de tv. Bij Philips is het zo dat scart 2 doorlust naar scart 1 dus je zou sat kunnen zien op je tv in stand ext of scart1 zelfs als je vcr af staat.

Zet uw dvd speler apart op scart 2 van uw tv.

Wil je toch een dvd op je vcr overnemen dan kan je de vcr in opname van scart 1 zetten (ext1) en dan neemt de vcr van de tv op, wat deze tv aan het spelen is, in casu de dvd, maar dan mag je geen andere programma op de tv kiezen anders wordt die opgenomen ipv de dvd.

Succes :-)

Gaat het niet dan moet je vragen voor een scart switch in een speciaalzaak.

--
Alain (Albé) Reply-to is valid (only 4 days !) 
http://home.tiscali.be/a.beguin
Reply to
Alain Beguin

Ik heb onlangs een "scart switch" met drie ingangen van Monster Cable aangeschaft bij BCC en het apparaat dat "aan" staat wordt verbonden met de centrale scart aansluiting. Werkt prima. Geeft geen verslechtering van het signaal en is voor mij de oplossing voor het tekort aan scartaansluitingen op de TV. Of jij met een dergelijke oplossing alle signalen onderling kan verbinden, zou je uit moeten proberen.

JK

Reply to
Jaap Knasterhuis

Jaap Knasterhuis schreef in artikel ...

zo

evenals

met

Echter zal je problemen krijgen als je meerdere apparaten aan hebt staan en wilt zappen tussen de verschillende apparaten, zonder deze eerst uit te moeten doen. In dat geval zal het beter zijn om een scart switch te hebben, die je met een afstandsbediening de juiste bron naar TV kan schakelen.

Reply to
T-Werkplek

De oplossing met de scartswitch leek het meest voor de hand te liggen tot ik bij BCC ontdekte dat een switchbox 149, euro kost. De versie zonder afstandsbediening die dus bij iedere wisseling handmatig verzet moet worden kost ook nog bijna 90, euro. Ik ga verder zoeken met de oplossing van Alain. Groeten Ad "T-Werkplek" schreef in bericht news:01c5ae0b$5b1e8fd0$262413ac@HT9908302101...

Reply to
ad

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.