Antie-log potmeter .

Voor een projectje wil ik een 100k potmeter hebben met een antie-log karakteristiek. Fabrikanten van potmeters hebben die wel in hun leveringsprogramma zitten maar ik kan niemand vinden die ze verkoop. Een log-pot en tandwieltjes om de draairichting om te keren heb ik al als oplossing bedacht. Weet iemand hoe aan zo'n antie-log potmeter te komen?

Hans

Reply to
J.T. van Es
Loading thread data ...

Vroeger heb ik wel potmeters gekocht (merk weet ik niet meer) waar aan de achterkant het draaiende gedeelte ook weer naar buiten kwam in de vorm van een soort kruiskopschroef van plastic. Ik denk bedoeld om er een 2e potmeter of een schakelaar achter te hangen ofzo. Ik denk dat je een dergelijke potmeter wel andersom kunt monteren. Of deze potmeters nog bestaan weet ik niet.

Reply to
Rob

formatting link

-p

Reply to
Piet Beertema

Bedankt Piet. Is dit een betrouwbare club? Onhandig is dat de as een diameter heeft van 5,5mm maar ja voor 60 dollarcent kun je er best een paar verprutsen.

Hans

Reply to
J.T. van Es

Geen idee, ik ken ze niet. Even googlen leverde die link op. Maar "PotRot" klinkt natuurlijk wel omineus. :-)

-p

Reply to
Piet Beertema

Philips had in de tijd van de P-buizen (EL3, ECH4 ed) potentiometers met een holle as. Die kon je dus achterstevoren monteren.

Hans

Reply to
J.T. van Es

Is een schuifpotmeter goed genoeg ?

[toegegeven: het zijn krengen. Maar voor een keer ...]

HTH, AvK

Reply to
Moi

Dat had in de ontwerpfase een oplossing geweest maar nu niet meer, Heb intussen bij Futurlec potmetertjes besteld. Levertijd 2 weken. Die dingen kosten daar maar 60 dollarcent.

Hans

Reply to
J.T. van Es

Nou maar hopen dat ze net lijden aan potrot...

Reply to
Rob

De potmetertjes zijn vandaag binnen gekomen. Het lijken geen rot-potentiometers. Lijkt meer op een redelijke potentiometer voor consumentenelektronica. De bestelling is probleemloos verlopen. Ze komen uit Thailand.

Hans

Reply to
J.T. van Es

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.