Måleraflæsning via PC

Hej

ved ikke lige om det her ville være mere bevendt i dk.teknik.el men tror dog det er mere elektronik relateret..

Jeg har monteret en lille 1 faset elmåler foreand mit netværksudstyr.

På måleren er der 2 klemmer Output SO+ og SO- nu er min idé så, om jeg kunne hente de impulser ind på en pc på en måde, så jeg ikke selv skulle aflæse manuelt.. om man kan købe / bygge et lille stykke elektronik og noget software til formålet, og egentlig gerne noget færdigt, med software.

Mvh Brian

Reply to
El-Trikker
Loading thread data ...

Fabrikat / type på måleren ?

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

El-Trikker skreiv:

Lese bruksanvisningen?

Reply to
Harald Mossige

Hvad har du forventet står der? Nej vel, intet..

/Hauge

Reply to
Hauge

Jo da (OT, sorry):

Brugsvejledning VIGTIGT! LÆS DETTE FØR DE BRUGER DERES NYE APPARAT:

Tillykke! De har købt et meget fint apparat, som De burde kunne afbenytte uden problemer i flere tusinde år, bortset fra at De utvivlsomt vil ødelægge det på en typisk fladpandet forbruger-facon. Derfor beder vi Dem om:

VÆR FOR GUDS SKYLD RAR AT LÆSE DENNE INSTRUKTIONSBOG FØR DE PAKKER APPARATET UD. DE HAR ALLEREDE PAKKET DET UD, IKKE? DE PAKKEDE DET UD, OG SATTE DET I KONTAKTEN OG TÆNDTE FOR DET OG PILLEDE VED KNAPPERNE, OG NU SIDDER DERES BARN, DET SELVSAMME BARN SOM ENGANG PROPPEDE EN MEDISTERPØLSE I VIDEOMASKINEN OG TRYKKEDE PÅ FREMADSPOLING, DETTE BARN SIDDER OGSÅ OG PILLER VED KNAPPERNE, IKKE SANDT? VI BURDE BARE SMADRE DISSE APPARATER PÅ FABRIKKEN FØR VI SENDER DEM AFSTED, ER DE KLAR OVER DET?

Om forladelse. Vi bliver bare en anelse skøre fordi vi altid får "defekte" apparater retur, hvor det viser sig at forbrugeren uforvarende "kom til" at bade apparatet i syre i seks dage. Så når vi skriver disse instruktioner, formoder vi at Deres knold er fyldt med døde insekter, men vi mener det ikke personligt. OK? Lad os nu tale om:

  1. UDPAKNING AF APPARATET. Apparatet er indpakket i skumplast for at beskytte det mod afsendelsesfolkene, som ikke ved noget bedre end at stikke spyd i udgående kasser.

VÆR VENLIG AT KONTROLLERE INDHOLDET GRUNDIGT FOR FLÆNGER OG FOR IDA MARIA DÅREBÆKS FORLOVELSESRING, SOM HUN MISTEDE I SIDSTE UGE, OG HUN TROR DET MÅSKE VAR MENS HUN PAKKEDE APPARATER.

ADVARSEL: DE MÅ ALDRIG, ALDRIG NOGENSINDE SMIDE INDPAKNINGEN VÆK, HVERKEN ÆSKEN ELLER NOGEN AF DE SMÅ BØNNE-FORMEDE STYKKER SKUMPLAST.

Hvis De forsøger at returnere apparatet til butikken, og De mangler bare en enkelt lille skumplast-bønne, vil de butiksansatte grine ad Dem på samme isnende måde som Stalin, da han underlagde sig Østeuropa.

Bortset fra apparatet, burde æsken indeholde: Otte små papirlapper hvor der står "ADVARSEL".En lille plastikpakke indeholdende fire 5/17-tommers rapsfiber-kordelstropper og to snubnæsede

3/8-tommers godsvognsrejer.

DE SKAL SELV ANSKAFFE: En matrix-skruetrækker og tyve kilometer sporvognskabel.

HVIS NOGET AF INDHOLDET MANGLER ELLER ER BESKADIGET: Da bør De STRAKS sige til Deres ægtefælle: "Margrethe, ved du hvorfor ingen kan lave en bil som kan klare turen til bageren uden at behøve et større serviceeftersyn? Fordi der ikke er nogen ansvarlighed længere; derfor!"

ADVARSEL: Vi formoder selvsagt at Deres ægtefælle hedder Margrethe, og ikke Peter.

  1. TILSLUTNING AF APPARATET Apparatets el-stik repræsenterer den sidste nye forskning fra el-industriens Stik-Mutations Gruppe, som i deres fortsatte bestræbelser på at forhindre forbrugere i at trække skadelig strøm til deres apparater har udviklet Det Trebenede Stik, dernæst Det Trebenede Stik Hvor Ét Ben Er Større End De Andre. Dette apparat er udstyret med det revolutionerende nye Stik Hvis Ben Består Af Seks Små Religiøse Statuetter Lavet Af Chokolade.

FORSØG IKKE AT SÆTTE DET I KONTAKTEN!

Læg det nænsomt på gulvet nær en stikkontakt, hold det væk fra sollys, og rengør det ugentligt med en fugtig klud.

ADVARSEL: NÅR DE LÆGGER STIKKET PÅ GULVET, SÅ HOLD IKKE EN SPIDS GENSTAND I DEN ANDEN HÅND OG FALD OVER LEDNINGEN OG STIK DERES ØJE UD, DA GARANTIEN DERVED VIL BORTFALDE.

  1. AFBENYTTELSE AF APPARATET

ADVARSEL: VI FREMSTILLER KUN DEN NYDELIGE DESIGNER-ÆSKE. APPARATETS VIRKSOMME DELE FREMSTILLES I JAPAN. INSTRUKTIONERNE DERTIL ER BLEVET OVERSAT AF FRU SIGRID PELSEBÆK FRA REGNSKABSAFDELINGEN, SOM IKKE RIGTIG HAR VÆRET I JAPAN NOGENSINDE, MEN HUN HAR DOG DE FLESTE AFSNIT AF "SHOGUN" PÅ VIDEO.

INSTRUKTIONER (oversættelse): For resultater som kan være de fineste, er vores anbefale at: ALDRIG hold disse to knapper to gange!! Bortset fra batteriet. Tag dernæst (et-eller-andet) jordforbindelse kan forårsage stor hændelse. Men alligevel. Hvis dette ikke er et besvær, sådan rotation er meget vedligeholdelses handling, som venligst (et-eller-andet) kabelpunkt fra tegning B.

  1. GARANTI

Det skal hermed oplyses, at dette apparat, iberegnet men ikke undtaget alle særlige dele deri, garanteres mod alle defekter, mangler og fejl, som kan opstå fra nu og til torsdag eftermiddag kort før klokken to, i hvilket tidsrum producenten - uden omkostninger fra ejerens side - vil sende apparatet til reparationsfolkene, som vil krybe ud af deres huler og påbegynde ritualer som vil rense apparatet for onde ånder. Garantien dækker ikke den nydelige designer-æske.

Reply to
Benny Nissen

SEKO PEJ1606

Reply to
El-Trikker

Nu har de ikke skrevet i brugsanvisninge hvordan jeg bygger, eller hvor jeg køber en enheder der kan sørge for at jeg får inpulssignalerne ind på min pc, så jeg kan aflæse måleren derfra..

Reply to
El-Trikker

Lige mine ord...

Passiv impuls kontakt svarende til "So" foreskrift i DIN 43864

Ja det er fint.. men stadig ikke noget om hvordan jeg aflæser fra PC..

Reply to
El-Trikker

Jeg har fundet elektronikdimsen i Sverige for - ikke ret meget. På den er monteret et RJ11-stik. Finder du ud af noget derfra, så sig til.

Mvh Maria

Reply to
Maria Frederiksen

Kan du linke til den dims du har fundet?

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

formatting link

"El-Trikker" skrev i meddelelsen news:49f8cbd6$0$15888$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Reply to
QBIC [6400] - Niels Pedersen

De skriver fgl:

**************************************************************** Passiv impuls kontakt svarende til ?So? forskrift i DIN 43864 18-27V: max 27mA, max ledningslængde 20M Impulsængde >100ms i forbindelse med terminal 20 og 21 Maksimal grænsebelastning 50VDC, 30mA Diode med forkert installation er installeret **************************************************************** Det læser jeg som en puls af mindst 100ms varighed. Om det så er en puls for hver kW eller noget helt andet må kunne ses i DIN 43864

Om det er en slutte funktion er ikke helt tydelig for mig at se, det kan også være en spændingspuls. Det er da værd at sætte et voltmeter eller et scop på og se på hvad der sker. Hvis der ikke kommer spænding ud, så må man prøve at sende lidt strøm gemmen og se hvad den så finder på.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

Dette lugter langt væk af dårlig oversættelse, måske der er flere fejl i oversættelsen ?

Sakset fra

formatting link
hvor man også kan læse noget på selve modulet som ikke stemmer helt overenes med teksten.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

formatting link

Herfra kom jeg så ind på

formatting link
og blev lidt klogere. Købte som nævnt reknaren, men er gået lidt i stå.

Mvh Maria

Reply to
Maria Frederiksen

1 wire system ?

Du har denne tæller

formatting link
? og en af aflæserne
formatting link
formatting link
formatting link

og noget SW

formatting link

Reply to
Hans Kjaergaard

formatting link

ja, lige netop

Jep

Niks - der faldt jeg af.

Mvh Maria

Reply to
Maria Frederiksen

Hvilken af aflæserne har du så fået fat i ?

Har du ikke engang forsøgt med denne SW ? Når du har alt HW så må det da være træls ikke at kunne se det spille ? Og så kan det der 1-wire system bruges til meget andet.

/Hans

Reply to
Hans Kjærgaard

Denne

formatting link

Den er så leveret med kabel med RJ11-stik.

Nej. Det hænger så også lidt sammen med at jobbet fylder lidt vel rigeligt i øjeblikket.

Mvh Maria

Reply to
Maria Frederiksen

Denne SW er linux. Det er nok nemmere med denne

formatting link
Lidt nede ad siden er SW, man skal have både "LogTemp setup" og "TMEX drivers:" Det er på godt nok på Finsk noget af installationen, men den kan sætter over til UK og så går det nok lættere.

Inde i programmet skal du under setup og sensors vinge af hvilke sensorer du har og du kan vælge 2 forskellige DS2423 (det er din tæller enhed) jeg kan dog ikke overskue om det er andet end en presentation af enheden der er forskellen.

Under general skal du vælge hvilken adaptor du har sat i/til PCen og evt. com port

Det her er så nemt at du nok har 5 minutter til det.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.