Voltage dividers

Hej NG.

Jeps - mig igen. Jeg har faktisk lige en udfordring mere. Og jeg er egentlig i tvivl om jeg bare har stirret mig blind på det, og det faktisk er lettere end jeg tror.

Jeg skal på min arduino aflæse en spænding fra en analog pin. Den spænding jeg er interesseret i svinger mellem 0 - 12 volt. Men nu er det sådan at arduino ikke er så glad for at læse meget mere end 5 volt. Har jeg ret i, at jeg bare skal lave en fuldstændig almindelig "voltage divider" her? Altså to modstande i serie og så tage input'et til arduinoen mellem disse to? Og vil aflæsningen så blive relativ i forhold til mit oprindelige input?

Venlig hilsen

Reply to
B. V.
Loading thread data ...

B. V. frembragte:

Hvis indgangene har uendelig høj impedans (modstand), ja. Uendelig høj er her mindst 10 gange parallelforbindelsen af dine modstande i deleren. (Hvis du kun tænker DC, kan du nøjes med den nederste) Ellers skal du regne indgangsimpedansen med i parallel over den nederste modstand. Her hjælper det at tegne et diagram - incl indgangsimpedansen i...

Birger

--
http://varmeretter.dk - billig, sund og hurtig mad
http://bbsorensen.dk
Reply to
Birger Sørensen

Hej igen. Tak for svar!

Jeg forstod det bare ikke :S

Men nu i dette øjeblik medens jeg skrev dette, kom jeg i tanke om, at det jeg jo vil lave, er det samme som et voltmeter. Så jeg spurgte google om "voltmeter arduino" og fik fat i denne:

formatting link

Der er en der skriver:

Det må da kunne lade sig gøre sådan. Om ikke andet kan jeg vel forsøge mig frem med et bread board og et voltmeter. Ellers vender jeg tilbage :)

Venlig hilsen.

Reply to
B. V.

Hejsa,

Hvis du nu vælger et 'smart' modstandsdelerforhold på f.eks 4.0, er det hurtigt i arduinoen at regne tilbage til den oprindelige spænding før spændingsdeleren. (Bit-shift

Reply to
Claus

Hé! Det var dælme smart! Den køber jeg.

Et lille tillægsspørgsmål: Input er fra instrumentbelysningen i en bil, som jo kan reguleres i styrke via et potmeter i instrumentbordet. Skal jeg også her tænke på beskyttelse og støjdæmpning? I så fald hvad skal jeg sætte ind af komponenter og hvor?

Venlig hilsen

Reply to
B V

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.