Ringkerne trafo information

Hej

Har fået en del ens ringkerne trafoer af firmaet. De har lagt på lager en små 20 år "gammelt strøm :-D", så der er ikke nogle af de nuværende ansatte der kan fortælle hvad specs er/var.

Primær har jeg fundet, men man må da ud fra kerne størrelse og tråd tykkelser hvad de to sekundære kan bære.

Hjælp/tommelfinger regler søges da jeg har en del ringkerner der ligger og venter.

Benny

Reply to
Benny
Loading thread data ...

Hvor mange tilslutninger er der på dem? det nemmeste er at måle hvilke tilledninger der er i forbindelse med hinanden og sætte fx. 5V til og se hvad der så sker på den anden side. Oftest har du jo den tykkeste tråd på sekundærsiden og så kan man ved hjælp af disse tre ting finde ud af primær og sekundær tilslutninger og spændinger.

--
Peter Andersen
Salg af gode brugte bøger: www.mespilus.dk/bog/
Reply to
Peter Andersen

Husk det skal være 5V AC :-)

Reply to
Morten L

Det tror jeg vi kan regne med Benny ved. En variotrafo er god til denne slags opgaver.

--
Peter Andersen
Salg af gode brugte bøger: www.mespilus.dk/bog/
Reply to
Peter Andersen

Det er tjekket. Jeg har primærsiden på plads. Ligeledes er jeg klar over hvilke der danner par på sekundærsiden.

Jeg sætter 230VAC på primæren og jeg får ca. 22 VAC på hver sekundær vinding, meeeeen hvad stor er VA/effekten? Hvordan finder jeg ud af det?

Benny

Reply to
Benny

Finder en tabel over trafo kerner, eller finde en anden trafo med cirka samme kerne størrelse og ser hvilken effekt den er rated til.

Reply to
HKJ

Du tager en stak ringkernetrafoer med kendte data, vejer dem og plotter vægt og VA ind i et koordinatsystem. Så tegner du en graf det forbinder punkterne, dernæst vejer du din trafo og aflæser hvor mange VA den kan kapere.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Den mest primitive metode består i at veje den, og slå op i kataloger og finde noget med ca samme vægt...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

å de' æ' ingen gang løwn ...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Kender det kun alt for godt (b=E5de med ringkerne og almindelige jernkerne) n=E5r der ikke st=E5r noget p=E5 dem. Man m=E5 m=E5le sig frem til det og s=E5 ellers "g=E6tte" specs udfra trafoer af samme fysiske st=F8rrelse.

Reply to
Chrown

Hej Uffe

Og så sælger man dem på produkten og køber lige nøjagtig den man har brug for, så spare man al gætværket og de er jo efterhånden temlig billige.

Mvh Max

Reply to
Max

hej Benny U= 4,44 * f * B * A * N dette er formlen for dimensionering af en transformer. f=frekvens, B=induktion(1,2 tesla), A=jernareal?, N=vindingstal Som du kan se er jernarealet ikke tilgængeligt på en ringkerne, såååååå. Du må lave to forsøg, tomgangs- og kortslutnings-prøve.

Tomgangsprøve: tilslut volt og ampermeter på primær, spænding som du tror er

220v. mål strøm, sekundær er tom. Den effekt som den her optager (P=U*I) , er tomgangstabet.

Kortslutningsprøve: Serieforbind de to sekundære viklinger og kortslut dem med et ampermeter. På primærsiden skal du måle spænding, fra en variotransformer. Hæv spændingen så du på sekundærsiden har en strøm som du tror den kan tåle, lad os sige 1 A, og lad den stå en halv times tid. Nu skal den blive varm, men ikke mere end at du netop kan stå med den i hånde uden at komme til skade! Den strøm du kan opnå dette ved er max sekundær strøm.

mvh Søren

Reply to
Søren Leth Danielsen

For en ikke ringkerne nettrafo ligger strømtætheden i gamle dage nomalt mellem 1.5 og 3A per kvadrat mm. Det er nok noget af det samme for ringkerner. Olav "Benny" skrev i en meddelelse news:454dbfd9$0$14015$ snipped-for-privacy@dread15.news.tele.dk...

Reply to
o.juhl

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.