Printproduktion - Alternativ til Olimex?

Hej

Jeg skal have sendt nogle print til produktion, og regner med at det bliver Olimex. Jeg har for 7-8 år siden brugt dem til en lille serie print, professionelt. Dengang var der ldt problemer med kvaliteten. Printene var som sådan helt fine, men da det var prototyper skulle der jo loddes lidt af og på. Og det var de ikke særlig gode til. Efter 2 gange begyndte banerne at skrælle af.

Jeg ved ikke om deres kvalitet er blevet bedre sidan da.

Men findes der andre alternative producenter som laver små styktal til (meget) favorable priser?

mvh Kåre

Reply to
Kåre
Loading thread data ...

Hej!

Kåre wrote: ...

Har tidl. brugt

formatting link
med rigtig gode erfaringer. Deres silketryk er ikke helt skarpt hvis man skriver _helt_ småt, men resten er iorden. Om prisen så falder i din smag er en anden sag.

--
Mvh, Kim Voss Schrader
Reply to
Kim Voss Schrader

Kik også på Elektor PCB

formatting link
=>
formatting link

Jeg betalte vist 150Euro sidst for 25 print (størrelse ca 8*10)

Christen Fihl

Reply to
Christen Fihl

Kåre skrev:

formatting link
er super til små serier (og store prototyper). Ellers skulle
formatting link
også være helt ok, og de kræver kun setup engang, så hvis du genbestiller samme print senere er det kun print man betaler for.

phoenix tillader man kombinere op til 6designs på et panel (14.5*10") til ca. 150$ med tilvalg og porto. De levere iøvrigt ret hurtigt, sidst fik jeg pakken 8dage efter betaling.

sidst jeg fik fra olimex er ved at være 6måneder siden, men det er stadig prototype med "NP" skrevet henover og øer der ikke holder til rettelser.

Reply to
Jan Nielsen

er

elt.

jo

Hej

Jeg har brugt Olimex de sidste 8 - 10 =E5r. Kvaliteten er blevet meget bedre sid der kom ROSH m=E6rke derp=E5.

Jeg har ogs=E5 brugt et amerikansk firma, men hvis post DK =E5bner pakken f=E5r man en hilsen, der altid er over 500 spir. De tager 150 kr bare for at tage kniven frem for at =E5bne brevet. Pengemaskine det er st=F8rre end fotof=E6lderne.

Benny

Reply to
Benny

Jeg har prøvet goldphoenix en enkelt gang. Kvaliteten var sådan set ok. Deres gode pris gælder kun 1 og 2 lags print. Da jeg skulle have lavet et 4 lags print var jeg ude og lede igen og faldt over PCBCart. Ved nærmere granskning virkede Goldphoenix nu lige pludselig ikke så billigt. Så snart man skal have sølv eller guld plettering på printet eller lignende RoHS så forsvinder $$$ stille og roligt til Kina. Jeg benytter PCBCart professionelt - både til prototyper og til mindre serier (vi har ikke andet) - og har kun været tilfreds.

Jeg mangler tilgengæld nogen der vil montere komponenter til en rimelig pris. Tror lige jeg starter en seperat tråd til det spørgsmål.

- Lars

Reply to
Lars Kristensen

pcbcart ser rigtig billigt ud! Men jeg kan ikke finde nogen vejledning i hvad de kan, og hvordan de vil have data serveret? Og er det et kinøjserfirma? Hvad koster fragt derfra? Og told og moms?

mvh Kåre

Reply to
Kåre

formatting link

Der står ganske vist de kun tager ned til 0.2mm (8mil) tracing/spacing men hvis du registrerer dig kan du få online quotes. Her kan du vælge print med ned til 0.1mm tracing/spacing. Det samme med hullerne, her kan de gå ned til 0.1mm huller. De kan lave op til 10 lag med blind and burried vias. 6 forskellige platings og meget andet.

Hvis du registrerer dig kan du lave online quotes og se lige nøjagtigt hvor meget det kommer til at koste dig. Både for print men også fragt.

De accepterer protel, eagle og gerber-filer.

Ja det er fra Kina. Deres engelske er ikke voldsomt godt, men det kan dog lade sig gøre at kommunikere fornuftigt med dem hvis du skriver klart og tydeligt. De virker utrolig hjælpsomme. Jeg har for første gang bestilt flex print. Det gjorde jeg hos PCBCart. Det gav en del skriven frem og tilbage. Men de svarer normalt inden for en time inden for deres normale arbejdstid så det er da tåleligt. Jeg regner med jeg har dem i morgen. (Pakken er i Leipzig lige nu :-S)

Told og moms? Hmm, tjae det tager regnskabsfolkene sig vel af. ;-) Så skal jeg lige sprøge dem først.

Eksempel:

10 stk 100x160mm dobbelt siddet print med ENIG belægning (Ni/Au), op til 600 huller, mindste hul 0.4mm, mindste tracing/spacing 0.2mm, 35um kobber, grøn loddemaske på begge sidder, ingen udfræsninger, lead time 12 dage.

print: $7,42 pr.stk. ved f.eks. 10 stk. (flere bliver billigere pr. print) tooling $49,30 (betales ikke ved genbestilling) fragt: $35,63 (med FedEx. Du kan også vælge DHL, UPS og freight Collect)

I alt at betale via paypal: $159,29

- Lars

Reply to
Lars Kristensen

Lars Kristensen skrev:

Nu nævnte OP ikke at det skulle være 4lag, hvis man har et par 2lags print man kun vil havde 1-2stykker af bliver pcbcart da for dyrt med setup for hvert board, og er der en fejl er det setup igen næste gang. Men til små serier er de billige ja, især hvis det er noget der skal laves flere gange.

Du kan havde 6 print på et panel ved golden. Jeg har også kun brugt dem engang, for et par måneder siden, fik 2 paneler til 1 panels pris fordi der var lidt fejl på den første og der derfor var over 20% frafald, fik også bund silkscreen selvom jeg ikke valgte at betale for det.

Betalte dog lidt ekstra for ROHS finish.

Reply to
Jan Nielsen

"Lars Kristensen" skrev i en meddelelse news:4ab80e01$0$56773$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Der kommer både told, moms og gebyr til Postdanmark på når varen sendes fra et "ikke EU-land". Husk iøvrigt at told beregnes af alle omkostninger, der løber på printene inden de når den danske grænse, dvs. også porto og emballage. Derefter lægges der 25% dansk moms oven i, samt et gebyr til Postdanmark. Det er væsentligt at huske når mna sammenligner priser (jeg er ikke sikker på det er så billigt at få print fra Kina, som nogen tror).

Reply to
Allan Soerensen

"Allan Soerensen" skrev i en meddelelse news:4ab8c051$0$56791$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Nej det var også min konklusion. Jeg vil også hellere handle så lokalt som muligt. Så jeg har nok besluttet mig for Elektor.

mvh Kåre

Reply to
Kåre

"Christen Fihl" skrev i en meddelelse news:4ab72869$0$56787$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Jeg tror nok jeg har bestemt mig for elektor. Men jeg kan ikke finde nogen info omkring flere typer print på et panel.

Kan de modtage f.eks. fire forskellige print, og så kan de selv fordele dem på et panel? Eller skal jeg selv lave noget fusk for at få fire forskellige print samlet?

mvh Kåre

Reply to
Kåre

De tager kun enkelt af gangen

Der findes nok noget panel opsætnings program på nettet, der kan gøre noget fusk som dette.

Jeg har selv tænkt på det samme, dog med flere ens print, da små print koster næsten det samme som større print.

Christen

Reply to
Christen Fihl

Søgte lige på merge gerber panel

Så fx:

formatting link
, Kan Eagle måske det samme?

Eller

formatting link
formatting link
(Fab It, med Free evaluation)

Rapporter endelig tilbage, hvis du finder noget smart

Christen

Reply to
Christen Fihl

formatting link

Rigtig god kvalitet, til rimelige priser.

/Bo.

Reply to
Bo Braendstrup

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.