pic og dråbetæller

Hejsa

Jeg overvejer at lave noget display-værk hvor man bla. skal kunne aflæse benzin-forbrug. Jeg har tænkt at lave det sådan at benzinen løber igennem en form for dråbetæller der f.eks giver en puls for hver 10ml (eller.. whatever) der løber igennem, og sender pulsen til en pic..

Nogen der kender noget fabrikat der kunne være egnet, og også gerne en pic der er egnet til formålet. Det hele skal helst være så småt så muligt da der ikke er ret meget plads til monteringen.

Mvh René

Reply to
René
Loading thread data ...

"René" skrev i en meddelelse news:d8si8d$1jk7$ snipped-for-privacy@newsbin.cybercity.dk...

Martin

Reply to
martin bjerre

Aflæs hver gang indsprøjtningsdysen åbner, og find ud af hvor meget der kommer igennem hver gang.

--
mvh / regards

Christian
Reply to
Christian B. Andresen

3? Hvad er den 3. til? En form for returløb?

- Lars

Reply to
Lars Kristensen

Hej Lars,

Ikke at jeg lige kender modellen, men det lyder rigtigt, for de flowmålere der blot har slanger ind og ud kan ikke bruges ved de karbureringer der kører med overtryk og returløb (der bruges mindre end der pumpes frem og resten smides tilbage). Det er jo kun den saft der faktisk forbruges der skal tælles.

Men med en flowmåler er det ret ligegyldigt om controlleren har 6 eller 100 ben, det er alligevel måleren der sluger pladsen.

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Jo, men der ville man vel have en flowmåler mere i systemet. Min bil, diesel, har returløb fra højtrykspumpen og ville nok opføre sig mærkeligt hvis jeg satte den 3. studs til returløbet fra flowmåleren. Jeg ville under alle omstændigheder skulle have to siddende, men kan man mon så blot blænde den 3. studs af på citron-måleren? Jeg søgte en flowmåler for et par år siden, men fandt ikke nogen der kunne måle i det område jeg skulle bruge til en pris jeg havde lyst til at betale for et hobbyprojekt.

- Lars

Reply to
Lars Kristensen

Din ide duer ikke, trykket ændrer sig med belastningen, og indsprøjtningstiden ændrer sig også. Den 3. tilslutning på flowmåleren i BX er til returløb.

Martin

Reply to
martin bjerre

Hejsa Nu skal den godt nok ikke bruges i en bil men på min scooter (måske ;-) ) Men dit forslag lyder da meget fornuftigt. Hvad signal smider sådan en ud ? l/min eller måler den bare det antal liter der løber igennem ?

Mvh René

Reply to
René

Så er det ikke noget problem. Jeg har en billig flowmåler fra conrad liggende - og et eller andet sted også et lille diagram med lidt elektronik til at lave et signal der kan bruges til en alm. cykelcomputer.

Dvs man bruger cykelcomputeren som display, og har derved næsten nem adgang til funktioner som aktuelt forbrug, maks forbrug og samlet forbrug...

Prøv at google efter "possi spritmesser" - det gjorde jeg lige igen og (genfandt) følgende:

formatting link
formatting link

/A

Reply to
anders majland

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.