Måling af strom - DMM vs. skopmeter

Jeg håber at der er nogen der kan forklarer følgende til mig ...

Jeg skal måle stromforbrug i et apparet der er sat på en 13.8 DCV PSU. Ved at sætte en DMM i serie med apparetet kan jeg sagtens ser at antallet af ampere er nogenlund det jeg ser på selve PSU'ens meter og det der vises på apparatets display. Så her har jeg tre målinger der ligner hinanden.

Nu prøve jeg med en skopmeter (Fluke), men ifølge dens vejledning så kræver dette et specielt strom målings adaptor. Den kan ikke forbindes i serie mellem apparatet og PSU'en, men PSU ledningen skal føres igennem denne måling "tang".

Hvordan kan det være at en skopmeter ikke tillader direkt måking af stromforbrug ligesom DMM med almindeling test ledninger? Den kan skifter mellem SCOPE og METER funktioner, men METER tillader ikke strom målinger ligesom med DMM?

vh

Reply to
Robin
Loading thread data ...

Hej Robin

Et scopemeter kan måle spænding som en funktion af tiden.

Så for at kunne måle strøm skal man bruge en såkaldt shunt.

En shunt er en modstand (ofte med meget lille værdi) man sætter i serie med belastningen, når man så måler den spænding der står over shunten, ja så får man ved en simpel omregning hvad strøm der løber gennem den. Omregningen foregår efter Ohm's lov.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

ok, men den virker lidt omstændigt at sådan et apparat ikke kan måler den direkt når en der koster en tiende del kan ?

vh Robin

Reply to
Robin

Hej Robin

Hvorfor det, scopet er ikke bygget til at måle strøm direkte, det er et såkaldt universalinstrument derimod. Men der er så mange ting scopet kan måle som universalinstrumentet ikke kan, så det er meget normalt at man har forskellige instrumenter til forskellige målinger.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

"Robin" skrev i en meddelelse news:4d7a438d$0$56785$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Det er nok fordi det er så dyrt et scopemeter at de har valgt at istedet for at have en indbygget amper måling som så har et fast måleområde lige som et multimeter.

så der for bruger de ekstern tang ampermeter som man sætter på, disse har også ekstra ting som nulstiling af AC A og er lavet til at måle amper i hz områder

se ca. midt på siden der er nogen af dem.

formatting link

jeg syndes det er godt det er eksternt fordi det giver bedre muligheder.

Thomas bøjstrup johansen

Reply to
Thomas Bøjstrup Johansen

"Robin" skrev i meddelelsen news:4d7a438d$0$56785$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

En væsentlig grund er vel at enhver shunt forstyrrer målingen.

Reply to
ABJ

Hej ABJ

Det gør enhver måling jo, så det i sig selv er vel ingen grund til at udelade nogen shunt.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Hvilket også er den ideelle måde at måle strøm på, nemlig uden shunt.

Et scopes måleledning egner sig bestemt ikke til de store strømstyrker. Og når den så står i X10, hvad så ?

METER funktionen er et brugbart add-on til spændingsmåling-over-tid fordi det kan lade sig gøre udmildbart og ikke koster noget i HW.

Nej, grunden til at et scop ikke udmildbart kan benyttes til strømmåling er at dette ikke er det primære formål med et scop, læs: marked for et scop der out-of-the-box kan måle strøm er stort set ikke tilstede.

Et scop er et special instrument der viser/måler spænding over tid.

/Hans

Reply to
Hans Kjaergaard

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.