Strømtræk fra LPT port

Hej

Jeg har ledt på nettet, men har ikke kunnet finde et endeligt svar. Jeg snakkede med HKJ om det samme for en måneds tid siden, uden at blive helt afklaret :(

Kan jeg fra min LPT port trække LEDs direkte? Jeg vil have en simpel lille overvågning af LPT porten, for at se hvilke pins der er tændt. Der er 8 ground udgange, dem ville jeg koble sammen, og koble leds direkte fra de forskellige udgange i serie med en lille modstand, og til ground.

Vil det trække for meget strøm, eller er det ikke et problem?

Reply to
Casper Bang
Loading thread data ...

Casper Bang skriver:

Der er ike noget endeligt svar, det afhænger ad den kreds der sidder inde i din parralelport.

Hvi du finde LED's med lavt nok strømtræk - ja

Det er okay

Jeg ville ikke trække meget over 1-4mA ud af en sådan port. Jeg har fået en håndfuld hvide lysdioder (Max har tidligere omtalt dem her i gruppen). De kræver _ingen_ (næsten) strøm for at lyse. Holder jeg ved det ene ben og sætter det anden over på min værktøjs stålplade, eller bare ind på fronten af min lavstrålingsmonitor er der synligt lys i dem.

Klaus

Reply to
Klaus D. Mikkelsen

"Casper Bang" skrev i en meddelelse news:c1evd9$o8k$ snipped-for-privacy@sunsite.dk...

Det vil jeg ikke anbefale men du kan evt. sætte en NPN transistor for hver udgang feks. BC 547 , hvor du ligger emitter til stel derefter sætter du lysdiodens katode til colector, lysdiodens anode sætter du i serie med en

470 ohm´s modstand. Du finder så en 12V netadaptor og sætter + til den anden ende af dine 470 ohm´s modstande minus fra adaptoren sætter du så til stel. På basis af transistorene sætter du 10K ohm´s modstande. Herefter forbinder du den anden ende af modstandene til printer udgangende.

Mvh Allan

Reply to
Allan S. Kristiansen

Jeg ville umiddelbart prøve med 8 stk HLMPK-150 GaAs lysdioder med 3.3 kohm modstande i serie. TTL har ganske vist lavere udgangsspænding ved 'høj', men det funker nok

(Det trækkes fint af en CMOS udgang - se

formatting link
eller
formatting link
)

Mvh Villy

formatting link

Reply to
Villy Jensen

anden

stel.

forbinder

Det var også min oprindelige idé. Det ville bare være nemmere og billigere hvis jeg kunne undvære transistorer, samtidig med at jeg ikke ville have brug for en extra strømforsyning for at bruge systemet. Men hvis alt andet glipper, bliver det her nok løsningen.

Jeg har en stak af de transistorer. Det midterste ben er basis. Hvordan ser jeg hvilke af de andre der er emitter, og collector? Det står ikke umidelbart på dem. De småting jeg har brugt dem til indtil videre har der ikke været forskel på hvad jeg har sat på emitter og collector; det virkede på samme måde lige meget hvilken vej jeg vendte dem... er jeg da ret sikker på anyway.

Reply to
Casper Bang

kohm

men

Jeg nogle:

formatting link
som bruger 2 mA... jeg har ingen anelse om det er lidt eller meget for en lysdiode :s

Reply to
Casper Bang

Hvad er "lavt"? Er 2mA lavt, eller...?

Mener du pr. ben, eller samlet på hele LPT porten?

Hvor kan man købe sådanne LEDs, og hvad koster de? Jeg skal bruge omkring 20 styks (der skal tjekkes på alle pins, ikke kun de 8 data pins, også input etc...).

Reply to
Casper Bang

"Casper Bang" skrev i news:c1f2e4$dk$ snipped-for-privacy@sunsite.dk

hver

en

ser

Det ser du i et datablad.

-- Hilsen Peter N Petersen

formatting link
Privat
formatting link
Firma

Reply to
15kw

Casper Bang skriver:

Ja, det er lavt.

Pr ben

Pas.

Klaus

Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Så dit bud er at hvis jeg smider min 2 mA led i serie med en 470 ohms modstand vil min port kunne trække det? Det ville jo være ret optimalt :)

Reply to
Casper Bang

Casper Bang skriver:

Brug en 1,5kOhm i stedet.

Klaus

Reply to
Klaus D. Mikkelsen

ser

Det lyder MEGET merkeligt - men hvis du vil tjekke hvad der emitter og collector kan du tage et ohm meter så skal en NPN lede strøm mellem basis og emitter med en positiv spænding på basis og ligeledes mellem basis og collector hvor du forspænder basis med en positiv spænding. Mellem emitter og collector må der ikke løbe nogen strøm.

Reply to
Allan S. Kristiansen

I spec for porten fra IBM's side af, skal den kunne tåle et træk på

100mA, hvilket giver 12,5 mA per bit, hvis alle dioder er tændt. Dette er dog et minimumskrav, så måske kunne du godt få lov til at tænde dioder der bruger mere strøm, men lad være :-). Mvh Klavs.
Reply to
Klavs Rommedahl

og

hmm, kunne ikke lige få den til at gøre som jeg ville, så vil finde et datablad frem i stedet. Mit ohmmeter er ikke for godt desværre.

Reply to
Casper Bang

Ok, perfekt :) Så har jeg jo ikke noget problem. Kan teste om det virker, når jeg får fat i noget brintoverilte til at ætse mit print. Vil skrive tilbage om hvordan min computer havde det bagefter ;)

Reply to
Casper Bang

Det gør jeg så :)

Jeg vender tilbage her i gruppen når jeg har fået lavet mit print færdigt, og testet det...

Reply to
Casper Bang

Det kan du sagtens, jeg gør det selv

--
Calle
Reply to
Calle.

Jeg har nu fået lavet mit print, og det virker perfekt. Mine LEDs (2 mA, med formodstand på 1,5K ohm) lyser som de skal.

Tak for hjælpen. Er rart at det kunne klares uden extern strømforsyning, og med så relativt få komponenter.

Reply to
Casper Bang

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.