Kunne du tænke dig at komme igang med 433 MHz trådløs kommunikation med PIC osv....

Ja, så syntes jeg du skulle skynde dig ned i din lokale Netto!

Vejrstation med DCF-radiomodtager, trådløs radiosender og det hele, for sølle 99,- kroner. det kan absolut anbefales. Radiomodulerne beder ligefrem om at man tager dem ud og bruger dem til noget sjovt. Jeg har skudt nogle billeder af herlighederne her:

formatting link

God jul, og held og lykke med projekterne.

MVH, Per Jensen.

Reply to
Per Jensen
Loading thread data ...

"Per Jensen" skrev i en meddelelse news:54730$43a5853b$3e3d91fa$ snipped-for-privacy@news.arrownet.dk...

formatting link

Hvad siger telestyrelsen til at man laver indgreb i godkendte RF produkter ? Tror ikke de kan lide det.

Reply to
Jan Pedersen

Sikkert ikke, men det ændrer ikke på spekteret og den udsendte effekt, at man sender andre data ind i modulet. Desuden tror jeg heller ikke det vil være nogen forringelse at montere det i en skærmet kasse med fornuftige stik på. Når jeg ser billederne af "tingesten" indeni, undres jeg over hvad der kan CE mærkes.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

produkter ?

Intet problem at CE mærke jo. Det er først når der opstår problemer at en fabrikant skal godtgøre at et produkt opfylder regulativerne. Dog er medico udstyr undtaget herfra: skal altid forhåndsgodkendes!

Men egentlig troede jeg også at der galdt en undtagelse for RF produkter at de altid skulle forhåndsgodkendes før salg ? Endvidere troede jeg man skulle være licentieret radioamatør før man måtte lave indgreb i RF produkter evt. lave sine egne ?????

Reply to
Jan Pedersen

"Jan Pedersen" skrev i en meddelelse news:43a58ed9$0$1756$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

medico

at

skulle

evt.

Og jo er klar over at 433MHz båndet er frigjort til konsum elektronik: her må frit støjes :)

Reply to
Jan Pedersen

Fint nok, skal vi så ikke snakke om det gruppen er til, så kan lov-folkene gå i jura-gruppen?!.

Mvh Hauge

--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:

På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
Reply to
Hauge

"Hauge" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@smart-tech.dk...

Jo interessant nok med lidt reklame for Netto...ligeså interessant som spørgsmålet om det egentligt er lovligt at lege med RF udstyr. Personligt ville jeg smutte i Århus Radiolager og købe nogle 433MHz moduler der er beregnet til at eksperimentere med. Jeg spørger til det lovlige idet jeg husker hvor træls det var da folk legede meget med 27MHz udstyr engang og det forstyrrede min radiolytning.

Reply to
Jan Pedersen

Ja lige som reklame for Maxim, Microchip.....

Ja, hvis man har lov.

Må du da hjertens gerne, tror da også de er glade for at sælge det til dig.

Modulet der er i disse Netto-dimser er garanteret "lovlige" som de er, og om de får en RC5/RECS80 eller anden underlig kode smidt i hovedet, er nok ret ligegyldigt. Og da du for 3 generationer blev forstyrret af 27MHz, var det jo nok ikke fordi de overholdte de 500 mW, men fordi "vi" fik mere smidt bagi.. Så tror ikke du skal være så bange, ellers må du prøve Telestyrelsen, de forstår dig nok (heller ikke).

/Hauge

--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:

På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
Reply to
Hauge

"Hauge" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@smart-tech.dk...

Se dette var derimod interessant.......for mig at se kvalificerer en elektronikuddannelse i sig selv nemlig ikke til at have lov til at bygge eget RF udstyr. Så vidt jeg kan se gør kun en radioamatørlicens dette. (Mener jeg at huske fra jeg havde licens) Udover at man selvfølgelig kan gøre det i deciderede udviklingslaboratorier(Som jeg håber er udformet som Faraday bure for omgivelsernes skyld!!) . Men ok når vi holder os til nogle få hundrede milliwatt er genen nok begrænset i langt de fleste tilfælde.

Nu var det så ikke for 3 generationer siden jeg blev generet af walkie udstyr men for 5 år siden da min forrige overbo rodede med walkier :)

Forresten er jeg træt af de termometere.....på mit kan jeg aldrig aflæse min egen sender men naboens :( (Ved jeg for min sender er udstyret med display og den viser noget andet end min modtager, tager jeg derimod min sender ind i stuen viser de det samme når modtageren fanger den.) Men nok om det jeg fik selv sådan et trådløst termometer i gave fra et blad for nogle år siden. Tror da også jeg vil pille det frem fra skuffen og se om det kan laves til noget sjovt :) Herude på landet ved de nok ikke hvad telestyrelsen er :)

Reply to
Jan Pedersen

"Jan Pedersen" skrev

min

ind

Hvorfor piller du så ikke bare batteriet ud af din sender og bruger naboens?

Hvis naboens sender er monteret rigtigt, tror jeg ikke at der er den store temperaturdeviation imellem din og din nabos have.

Mvh. Uffe Ravn

Reply to
Uffe Ravn

Det ved jeg. I dette tilfælde er der efter CE angivet 0125 og det henviser faktisk til LGA i Tyskland:

formatting link

Reply to
Bo Bjerre

Well, hvis man ellers overholder reglerne om dutycycle og ikke "spammer" frekvensen, og ellers indkapsler modulet i en passende blikdåse (hvilket jeg ser som en selvfølge) kan det vel næppe være et problem. også det at senderen er baseret på et SAW-filter sikrer jo at sendefrekvensen er meget smalbåndet, og chancen for forstyrrelser i f.eks. radio / tv er meget lille, hvis ikke umulig.

Selve modulerne er helt sikkert godkendt, men det kan undre mig at man kan sætte dem i sådan en plastickassen uden afskærmning...... :-O

Alternativet har da ellers været at købe en trådløs ringeklokke fra netto til 80-100 kroner mindes jeg noget om, der er RX-boardet måske slet ikke på et seperat print, så der skal måske skæres noget af printet osv, og så lugter det rigtigt af fusk og modificering.

Med held og lykke med projekterne - husk dette er ikke en opfordring til at lave noget dumt, jeg ville bare informere.

Reply to
Per Jensen

Nogen som ved hvad spændingsniveauet er på data benene ?

Kan man nemt lave sit IR udstyr om til RF med denne, ved bare at tage signalet fra sende dioden og putte på data, og så bare tage data på modtageren og koble på modtager dioden ?

Andre gode forslag til hvad man kan lave med modulerne ?

JH

Reply to
JH

Spændingsniveauet er bredt. de sender fint på 2 volt og op til 5 volt, jeg har ikke ville presse dem mere.

der er jo kun een aktiv transistor i senderen, hvad den kan klare har jeg ingen idé om, men den hedder 3E og det kunne tyde på at det er denne:

formatting link

Umiddelbart lader det sig ikke gøre at lave den konvertering du snakker om - da signalet på IR-dioden er moduleret med Ca. 36 KHz (alt efter fabrikat af fjernbetjening kan det variere lidt) og den frekvens kan du ikke sende ind i sendermodulet. - du skal have demoduleret signalet, det kunne gøres med en PIC, men så kan du lige så godt skrotte den originale remote-kreds, og simpelthen erstatte den med en PIC der aflæser knapperne og sender PWM koden ud.

Med jeg ved ikke hvor smart det er, hvis du sidder og zapper som en gal på fjernsynet, kan der være at naboen får svært ved at låse sin bil op :-)

Mvh, Per.

Reply to
Per Jensen

Jeg observerer, at der osse sidder en ferritantenne i den, og teksten DCF står på printet.

Har du experimenteret med uret ?

-så man får altså en 433MHz link og et radio-ur med antenne til 99 kr. Fantastisk...

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Endnu et eksempel på at gå over åen for vand og at bruge en PLC til at få en lysdiode til at blinke :-)

Man kan nemt lave din IR betjening om til RF med sådan et modul. For man fjerner IR dioden og smider et LP filter på inden signalet smides over i sender modulet. (Så er bærebølgen væk)

På modtager siden fjerner man helt den originale IR modtager kreds. Den har sikker alt indbygget såsom 50Hz og 100Hz filter. Agc og andre sjove ting. Ud af den er bærebølgen ogs fjernet. Så hvis man smider signalet fra modtageren direkte ind hvor signalet fra IR modtager var så er du kørende.

Mvh Jan

Reply to
Jan Thogersen

Jan Thogersen skriver:

Arrh, en PIC mener du vel ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Takker for svarene!

Nogle ide'er til hvordan sådan et LP filter skal konstrueres for at fjerne en 36 KHz bærebølge ?

JH

Reply to
JH

Nej Jeg mente PLC. Overdrivelse fremmer forståelsen :-)

Mvh Jan

Reply to
Jan Thogersen

Ja. Men ved nærmere eftertanke ville nok lave det anderledes... fx sådan her:

Signal ind ud

---|>|-------------- | | - - |___| | | 10uF | | | ? kOhm | - | |

-------------------- GND

Modstanden skal der leges lidt med alt efter impedansen i indgangen på sender modulet. Så en diode en kondensator og en modstand så bør det spille.

Mvh Jan

Reply to
Jan Thogersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.