HFI relæ i lejligheder

Hej alle Vi har en større diskussion i vores andelsforening. Bygningen er ret gammel og en del af lejlighederne har ikke fået renoveret deres elinstallationer. Således er der ikke HFI-relæ i disse lejligheder. Samtidig trækkes al elektricitet over en enkelt sikring på 10 ampere. Bestyrelsen mener ikke at der er belæg for at foreningen bekoster renovationen af installationerne i disse lejligheder og vil ikke pålægge andelshaverne at svare udgiften selv. Argumentet er noget med at bygninger/lejligheder over en hvis alder, ikke er omfattet af lovkrav angående de omtalte forhold. Er dette korrekt, ellers vil en henvisning med specifik tekst være en kæmpe hjælp i den fortsatte debat med bestyrelsen. Grunden til at jeg skriver er almen nervøsitet ved brandfaren i de omtalte lejligheder. Det vedrører alle i opgangen da det er etagebyggeri vi bor i.

mvh Johnny

Reply to
Johnny
Loading thread data ...

dk.teknik.el er nok et bedre sted at henvende sig :-)

--
Med venlig hilsen
Jesper G. Poulsen
Reply to
Jesper G. Poulsen

Jeg har ikke lovteksten, men har været gennem det samme i vores forening. Ifølge elektriker er det ikke ulovligt at bruge de gamle installationer, på den anden side må han ikke have udført arbejde i lejligheden uden at der er udskiftet til HPFI-relæ (som det hedder i dag). Så så længe det fungerer kan I ikke gøre noget.

Henning hsb@(fjernes)image.dk

Reply to
Henning

Som andre har skrevet dk.teknik.el er en bedre gruppe. FUT til dk.teknik.el

Men jeg tror ikke at brandfaren er et godt argument. Der er jo nok ikke jord i nogen af stikkontakterne. Hvis de gamle stofomviklede ledninger kortslutter er det sikringerne, der skal redde jer, ikke relæet.

--
Niels
Reply to
Niels Elgaard Larsen

Jeg FUT'er til dk.teknik.el

Undskyld forstyrrelsen.(

God weekend.)

mvh Johnny

Reply to
Johnny

"Johnny" skrev

Argumentet er, at hvis en installation var lovlig på det tidspunkt den blev lavet, så er den stadig lovlig. Dog vil udskiftning af fx et køleskab kræve opsætning af et HPFI-relæ.

formatting link

-- Cubus

formatting link

Reply to
Cubus

Der kan være et problem med at monterer et nyt køleskab, enten skal det jordforbindes, eller skal der være et fejlstrømsrelæ.

Men et fejlstrømsrelæ er en billig livsforsikring, det koster ca. 1000,- at få monteret sådan et, og er det en hel boligforening kan det gøres billiger.

/Casper

Reply to
Casper Mønster

Hej Cubus

formatting link

Det var lige nøjagtigt det jeg skulle bruge.

Jeg takker.

mvh Johnny

Reply to
Johnny

Casper Mønster skrev:

Problemet kan være at udgiften bliver en del større hvis elselskabet ikke accepterer udvidelser og ændringer på de gamle trætavler.

Det er dog under alle omstændigheder en god ide at få HPFI sat op.

--
Morten              http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum   http://miljokemi.dk/chili
 Click to see the full signature
Reply to
Morten Bjergstrøm

Hvorhenne gør de ikke det?

Hvor læser du iøvrigt henne, at et HPFI relæ skal sidde på denne trætavle?

Nicolai

Reply to
NFL

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.