energiindhold i battrier

Kan et genopladeligt batteri (fx AAA) indeholde lige s=E5 megen energi som et almindeligt alkaline batteri)

Kan energiindholdet i et (fx AAA) batteri udtrykkes i kWh?. Jeg mindes ikke at have set s=E5danne deklarationer p=E5 batteripakninger.

Elektrisk energi fra batterier (som bruges i fx radioer, lommelamper, leget=F8j) koster mere end elektrisk energi fra lysnet. Er det rimeligt at sk=F8nne at energi fra batterier koster 1000 X s=E5 meget som energi fra lysnet?

P=E5 forh=E5nd tak for alle oplysende svar

Ealadi

Reply to
ealadi
Loading thread data ...

Jo, det opgives i mAH. Og hvis man ganger med middelspændingen under afladning, får man det i Wh. Nogle regner indholdet i Joule, og det er måske det rigtigste.

Jeg ved ikke hvorfra du har den med 1.000 gange ? -grebet ud ad luften. Lader man et moderne Lithiumbatteri op, er lade effektiviteten ca 0.8

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Jeg tror OP mener sammenlignet med alm. enggangsbatterier. Det er for sent til jeg gider regne på det, men 1000x lyder ikke helt urimeligt.

Reply to
Martin Larsen

Jeg læste blot "genopladeligt batteri" i første linje, og det forholdt jeg mig til. Jeg har ikke overvejet, hvor megen energi, der går til fremstilling og bortskaffelse af batterier, men udelukkende til hvilken lade-virkningsgrad moderne genopladelige har.

Jeg synes, Ealadi skal forklare sig nærmere, ellers ender det med at vi udveksler gensidig uvidenhed på et højt plan ;-)

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Ealadi

Kig i tabellerne her:

Energi: Eksempler p=E5 energipriser og specifik energi for forskellige energib=E6rere:

formatting link

Reply to
Glenn

Kan energiindholdet i et (fx AAA) batteri udtrykkes i kWh?. Jeg mindes ikke at have set sådanne deklarationer på batteripakninger.

Elektrisk energi fra batterier (som bruges i fx radioer, lommelamper, legetøj) koster mere end elektrisk energi fra lysnet. Er det rimeligt at skønne at energi fra batterier koster 1000 X så meget som energi fra lysnet?

På forhånd tak for alle oplysende svar

------------------------------ En faktor 1000 er meget i underkanten:

Et typisk AA batteri har en kapacitet på ca. 1,7 Ah, sætter vi middelspændingen til 1,45 V, indeholder batteriet en energi på ca. 2,47 Wh. Der skal altså ca. 400 AA batterier til 1 kWh. Et AAA batteri vejer ca. det halve af et AA batteri, så mon ikke der skal ca. 800 AAA batterier til en kWh.

Prisen på batterier afhænger meget af hvor mange man køber på en gang. Jeg har set priser på 3 kr/stk, hvis man køber 1000 ad gangen. En mere almindelig pris men stadig ret billigt er ca. 5-7 kr/stk. Så en kWh koster ca. kr 4000 med AAA batterier.

Reply to
Sven Lindhardt

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.