Re: 10 maal meer actieradius voor EV's?

"KE" schreef in bericht news:79a42$4a98dc33$5ed488fe$ snipped-for-privacy@cache2.tilbu.nb.home.nl...

Klopt ik had dat ook niet geschreven was een copy van het begin van het draad je (bericht van Anneke)

groet van Jaap

Reply to
boomsmajaap
Loading thread data ...

Die aanname lijkt me nogal ver van de realiteit te liggen. Het autoverkeer is maar een fractie van het totale verkeer, en bovendien wordt er steeds meer op niet-fossiele brandstoffen gereden. Het vrachtvervoer kun je niet zo maar even electrisch maken (auto's trouwens ook niet), dus als je door volledige inzet en hoge kosten de komende 10 jaar 5% van dat getal haalt, dan vind ik het al veel.

--
Peter Manders.

You're on Earth, there's no cure for that.
Reply to
Peter Manders

Een elektrische vracht auto is juist veel gemakelijker te maken dan een personen auto. Buiten het internationale vervoer,is het meeste in gebruik voor het bevooraden van Supermarkten vanuit centrale magazijnen in de regio dus wat is er mooier. En zijn de hele dag bezig met vervoer en laden en lossen dus mooier is er niet.

Groet van Jaap Boomsma

Peter Manders.

Reply to
boomsmajaap

welke aanname?

Maar dan toch wel een heel grote fractie, gezien hij 52% aan de totale CO2 emissie bijdraagt.

Een bijmenging van 10% halen we nog lang niet

Ik ook HWtn

Reply to
HWtn

"HWtn" schreef in bericht news:bhVmm.38469$ snipped-for-privacy@newsfe26.ams...

Foutje

25%

Dus zeg maar het leeuwendeel.

Reply to
HWtn

En die wil je ook draadloos laden zeker? Wel realistisch blijven hoor, een electrische personenauto met een bruikbare actieradius is nog niet eens op de markt. Electrische vrachtauto's zouden een veelvoud van de energie nodig hebben van een personenwagen, althans voor wat betreft de bulk van het vervoer. Een beetje distributie op het eindtraject kan wel electrisch, maar dan heb je het ook maar over een heel klein deel van het totaal.

--
Peter Manders.

You're on Earth, there's no cure for that.
Reply to
Peter Manders

Deze: "Als we allemaal met elektrische auto's rijden scheelt dat dus

6,25 miljard ton per jaar, mits die elektriciteit niet uit fossiele brandstof gemaakt wordt."

Er is hier (nl.auto) al eerder gediscussieerd over de bijdrage van auto's aan het totaal, en niemand bleek dat te kunnen achterhalen. Alle bekende cijfers gaan over het totale verkeer, inclusief vrachtvervoer, scheepvaart, vliegtuigen, treinen etc. Dan klinkt 25% van het totaal wel realistisch. Ergens werd beweerd dat autoverkeer voor zo'n 6% van het totale verkeer verantwoordelijk is, maar dat kon niet met bewijzen worden gestaafd. Dat zou betekenen dat autoverkeer maar 6% van die 6,25 miljard ton per jaar produceert. En dat er dus ook veel minder te winnen valt door iedereen nu meteen in electrische auto's te willen dwingen (die nog niet eens bestaan). Om nog maar te zwijgen over de kosten die de bijbehorende vernietigingsdrang van de huidige auto's met zich meebrengen (ook in CO2 productie).

Zitten we met bepaalde brandstoffen al niet op 15%? Maar ik gaf het meer aan als een alternatief plan om het verstoken van fossiele brandstoffen tegen te gaan. Vooral in stadsverkeer zal er een aanzienlijke markt voor electrisch vervoer zijn, maar er is ook een grote behoefte aan ander vervoer die voorlopig onmogelijk door electrische voertuigen kan worden ingevuld.

--
Peter Manders.

You're on Earth, there's no cure for that.
Reply to
Peter Manders

De Tesla Roadster claimt 244 miles ofwel 390 km. Nou kunnen we allemaal wel gaan pochen over hoever we per dag rijden en dat dat onbruikbaar is, maar voor mij zou een actieradius van

390 km heel bruikbaar zijn.
Reply to
Rob

"Rob" wrote

Voor veel mensen. Maar het gros van de mensen heeft maar weinig geld voor een auto. De meeste mensen kopen iets onder de 15000 euro. Veel mensen zijn aangewezen op tweedehandsjes want anders reden ze uberhaupt niet. En dan komen we nu dus op die tesla roadster van jou. Die kost onder de 15000 euro? Mensen die elektrische vrachtwagens niet zien zitten vergeten dat goederentreinen ook elektrisch rijden en dat vrachtwagens rustig enkele duizenden kilo's aan accu's met zich mee kunnen slepen zonder dat ze daar veel last van ondervinden. Maar het opladen van zo'n ding is dus een enorm probleem..

Reply to
Eva

De Tesla Roadster zou ik ook wel naast een Hummer willen hebben :-) Deze lichtgewicht 2 persoons sportwagen kost echter ruim 100.000 $

Reply to
KE

Vanwege de huidige CO2-hype wordt luchtverontreiniging en CO2 vaak met elkaar op 1 hoop gegooid, wat uiteraard onjuist is. In steden heeft een EV vooral voordelen omdat hij daar, op die plek, niets uitstoot. Moderne auto's die al aan Euro-6 voldoen, lossen het vervuilingsprobleem ook voor een groot gedeelte op. Een moderne dieselmotor, zoals BMW binnenkort levert in de 320d, stoot zelfs minder CO2 uit dan een EV die zijn stroom betrekt en CO2 uitstoot uit de huidige mix van centrales.

Reply to
KE

"Eva" schreef in bericht news:h7j0hq$7hv$ snipped-for-privacy@news.eternal-september.org...

De prijs van die accu's is ook nog een enorm probleem. Verder zal een moderne dieselmotor in een vrachtwagen wel eens minder CO2 kunnen veroorzaken dan een elektrische variant.

Reply to
KE

390km is absoluut bruikbaar. Tot 200km kraak ik alles dat ook maar even buiten de stad moet komen wel zonder meer af.

Probleempje bij vrachtverkeer is echter de grotere benodigde hoeveelheid energie (maar misschien is dat nog eens zo gek niet, er is ook meer ruimte voor accu's en misschien wel schaalvoordeel).

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Nou, meteen kopen zou ik zeggen.

--
Peter Manders.

You're on Earth, there's no cure for that.
Reply to
Peter Manders

snip

Zou je dat eens kunnen uitleggen? HWtn

Reply to
HWtn

Daarom heb ik er ook geen. Maar ik had gereageerd op "is niet op de markt", niet "is betaalbaar" ofzo. Als ie betaalbaar was dan leek het me ook wel wat.

(Dit ding is afgeleid van de Lotus Elise, maar hij accelereert veel sneller dan het origineel. Wat dus al een snelle sportwagen is)

Reply to
Rob

"HWtn" schreef in bericht news:gXanm.33662$ snipped-for-privacy@newsfe11.ams...

Dat heb ik eigenlijk al gedaan in meerdere antwoorden. Het is afhankelijk van het soort centrales wat de stroom levert en het rendement wat gehaald wordt. Daarom schreef ik nu ook 'wel eens'. Er zijn nu nog veel centrales (*) met slechts een rendement van 55 %. Tel je daar het verlies bij op in de leidingen en van het laden van de accu, dan produceert de moderne dieselmotor minder CO2 dan een vergelijkbare EV. Van een moderne BMW-dieselmotor (personenauto) las ik dat het rendement nu al bij 44% ligt en dat wordt in de toekomst nog hoger. In een vrachtwagen kan een grotere motor wel eens een hoger rendement hebben, omdat ze laagtoerig draaien op lange afstanden. In een stad, met veel wisselingen in snelheid en toerental ligt het weer anders. Daar zal de elektromotor waarschijnlijk een voordeel halen omdat terugwinning van remenergie (doet de BMW-diesel wel gedeeltelijk) nog niet (misschien bestaan er uitzonderingen, zoals o.a. de grote vliegwielen die gebruikt werden in Zwitserse stadsbussen) wordt toegepast. (*) Bij kerncentrales, zonnecellen, windmolens, waterkracht e.d., komt geen directe CO2 vrij. Een kolencentrale die wordt bijgestookt met biomassa, verlaagt ook de CO2 uitstoot, niet direct, maar gerekend in de totale cyclus.

Indien je puur naar rendement kijkt, dan wint de dieselmotor het nog en nog meer qua lagere CO2-uitstoot indien je daar biodiesel (diverse soorten) gaat gebruiken. BTL verbrandt bovendien ook nog erg schoon.

BMW gaat een sportwagen tonen op de IAA, waar ze al hun beschikbare technieken in hebben verwerkt om een zeer zuinige auto, met hoge prestatie, te kunnen tonen. Dat ding is waarschijnlijk te duur om te produceren, maar dat is een EV met lagere prestaties incl veel lagere actieradius ook.

formatting link
Zo'n film is niet leuk indien je een vooroordeel hebt tegen dit merk (uiteraard hoog gehalte aan reclame), maar geen enkele andere fabrikant heeft nu nog al deze technieken gecombineerd. Ze tonen dat het technisch mogelijk is om een dieselmotor (3 cilinder 1500 cc, 163 pk), in combinatie met elektromotoren (totaal 356 pk) en accu's te bouwen, die zeer snel is, met een actieradius van ca 700 km met een CO2-uitstoot van slechts 99 gram/100 km. Bovendien kan deze auto 50 km puur elektrisch rijden. Volgens een Duitse berekening, met een mix aan hun centrales (hebben veel alternatieve energie), stoot een EV (geen kleine 45 km-auto) 120 gram CO2/100 km uit en dat is dus hoger.
formatting link
formatting link

BTL wordt negatief in beeld gebracht, behalve van bioafval, omdat het zou concurreren met de voedselvoorziening, wat niet zo hoeft te zijn.

De Chinezen hebben een voorsprong inzake hybride, omdat ze over bepaalde grondstoffen beschikken, die schaars lijken te worden.

formatting link

Reply to
KE

"KE" schreef in bericht news:403e8$4a9d5882$5ed488fe$ snipped-for-privacy@cache4.tilbu.nb.home.nl...

Sorry maar je stelling is echt onhoudbaar.

Je vergelijkt een verbrandings motor met een elektro motor.

A.een verbrandingsauto heeft geen vrije keuze in de brandstof laden. De bezitter kan moeilijk bepalen of hij gewoon diesel wil tanken of 100% Bio diesel om maar wat te noemen of de bijvoeging daarvan.

B.bij een elektrowagen heeft men die vrijheid wel.

Klein beetje mee eens ?

Iemand die een elektrocar heeft kan besluiten hem gewoon op te laden via zijn zonnecellen bijvoorbeeld . Of hij kan atoomstroom kopen als hij dat wil.

Ik noem maar even wat op.

Ik zal even een voorbeeld noemen zoals je dat ziet.

Voorbeeld

------------- Een land heeft 99% vuile stroom nodig zeg maar kolen(voor een paar grote fabriken die willen perse het allergoedkoopste willen anders gaan ze weg naar andere landen) De hele rest van het land krijgt stroom van een kerncentrale. Oké?

---------------- Nu ga jij er hier van uit, dat het niet zo is, maar dat alle mensen dus 99% vuile energie gebruiken en maar 1%van die kerncentrale.

Ik hoop het met dat voorbeeld een beetje recht te zetten, wat er fout is in de redenering.

Ook zou je de rednering door kunnen zetten,en kijk wat je dan krijgt:

Voorbeeld : Alle mensen in de wereld gebruiken schone energie. Maar 1 landje doet niet meer mee en gaat over op Kolen. Land dat gaat gewoon kolen stoken voor de electra dat ligt daar aan de oppervlakte.

Op dat moment gaan alle mensen in de wereld weer vuile energie gebruiken?

Zo, ik heb mijn best gedaan hoop dat het juist is .

Dan komen we weer een stap verder.

Groet van Jaap Boomsma

. Dus

.

.

Reply to
boomsmajaap

"boomsmajaap" schreef in bericht news:4a9dda81$0$6493$ snipped-for-privacy@news.tele.nl...

Nee, niet mee eens, want als normale consument kun je slechts de stroom gebruiken die uit een stopcontact komt. Je hebt als kleine consument geen enkele invloed op waar en hoe die stroom geproduceerd is, die je gebruikt. Die zogenaamde vrijheid bestaat alleen bureaucratisch op papier. Je kunt wel zonnecellen kopen of een windmolen, maar dan moet je veel geld hebben en de ruimte en de nodige vergunningen zien te bemachtigen. Als dieselrijder heb je in theorie ook de vrijheid om slaolie te gebruiken, of om een 'Choren-fabriekje' te bouwen. Middels Choren kun je ruim 60.000 km rijden met een dieselauto door het gewas van slechts 1 hectare landbouwgrond te gebruiken. In de realiteit kun je als normale consument alleen brandstof tanken bij een tankstation en stroom halen uit een stopcontact.

Reply to
KE

"KE" schreef in bericht news:bcacd$4a9e1340$5ed488fe$ snipped-for-privacy@cache6.tilbu.nb.home.nl...

Logika, iemand moet toch controleren dat er geleverd wordt wat ik bestel? Je kan al die energie leveranciers toch niet op hun blauwe ogen vertrouwen, ,zeker die groote jongens niet, die boetes zijn echt wel terecht,want het is wel het grote geld,en zoals bekend zijn daar de normen en waarden zeer laag geworden. Het is natuurlijk ook een hard gelag dat een nederland nog duurdere schone energie uit belgie,en frankrijk moet importeren,terwijl hier energie genoeg is.Maar we hebben nu eenmaal een grote achterstand in te halen.

Voor een windmolen bij het huis is dat toch wel een klein beetje redelijk lijkt me ,zonnecellen mogen zo wel op het dak. Maar een wind molen bij elk tankstation lijkt me wel haalbaar,en waarom zou op die grote luivel geen zonnecellen geplaats kunnen worden?

Daar heb je een punt dat scheelt in ieder geval,maar dat mag je toch ook, meerekenen? Bi een hybride kan de motor zelfs in een goed toeren gebied lopen,wat ook weer scheelt aan vervuiling,daar is toch niets op tegen?

Ja,dat is niet veel dat moet ik toegeven,als je die veel rijders hier gelooft moet je dan heel nederland gaan gebruiken.

Ja,stroom loopt nu een maal door een draad en om nu 5 verschillende stopcontacten in een huis te zetten,lijkt me niet handig en nergens voor nodig. Het gaat ook niet om het vervoer maar om wat er gelevert wordt aan dat draad.

.dus aldus jaap .

Reply to
boomsmajaap

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.