Skall man hamstra glödlampor?

F=F6r att slippa k=F6pa "armaturer" f=F6r flera tusen. Man vill =E4ven ha l= ite mer tid att v=E4lja.

Reply to
buss100
Loading thread data ...

Fri, 19 Dec 2008 06:11:44 -0800 (PST), buss100 ba:

Tja, om det är så att du har någon armatur som kräver glödlampor över 75W kan det ju vara ide att undersöka saken. Själv har jag en (1) sådan, benämnd PH-lampan, som jag sedan 5-10 år använder en 150W halogenlampa i. Halogenlampan lyser bättre och har under den tiden besparat mig säkert 2 lampbyten per år, och kommer säkerligen inte att förbjudas i första taget.

formatting link

Om jag inte haft en dimmer till lampan hade jag nog kollat om inte en lysrörslampa hade fått plats. Jag har också en golvlampa benämnd "Anna", sär man definitivt inte får plats med den vanliga typen av lysrörslampa, och till den kanske jag köper upp mig på ett litet lager av 60-wattare.

Eftersom det inte finns några tekniska hinder för att skruva i en vanlig glödlampa "för utomhusbruk" i en inomhusarmatur kommer man inte att sitta i sjön framgent heller, men det är tänkbart att glödlamporna åkt upp i pris en del till dess..

Charlie.

--
Maternity pay?	Now every Tom, Dick and Harry will get pregnant.
		-- Malcolm Smith
Reply to
Charlie R

ha lite

r =F6ver 75W

,

mpa i.

t 2

ta taget.

"Anna", s=E4r

och till

lig

itta

t upp i

Det =E4r l=E4ngden p=E5 de nya lamporna som =E4r st=F6rsta problemet. F=E5r= de plats, s=E5 sticker de ofta ut.

Reply to
buss100

Det finns så förfärligt många varianter idag att någon borde passa. Det var skillnad på min tid för 20 år sedan när jag bytte upp mig till lågenergilampor, men det gick bra. Om dina armaturer är över

20 år gamla kan det vara läge att byta armaturer.
Reply to
Ken

ven ha lite

ampor =F6ver 75W

=E5dan,

enlampa i.

=E4kert 2

=F6rsta taget.

mnd "Anna", s=E4r

pa, och till

vanlig

tt sitta

=E5kt upp i

=E5r de

ssa.

t -

formatting link
Det r=E5der tydligen delade meningar. "EU har en 66-procentig strafftull p=E5 kinesiska l=E5genergilampor f=F6r att skydda produktionen inom Europa. " N=E5tt skall vi ju leva av, h=F6j till 80+% p=E5 alt kinesiskt.

Reply to
buss100

Sun, 21 Dec 2008 05:09:47 -0800 (PST), buss100 ba:

Om det inte bara är så att den ena handen skiter i den andra så har de väl hittat ett sätt att pressa fram ökade tullinkomster. Det är säkert bara att se glad ut och fara till Norge och handla lumorna.

Charlie.

--
Maternity pay?	Now every Tom, Dick and Harry will get pregnant.
		-- Malcolm Smith
Reply to
Charlie R

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.