Rullbandspelare

gammal teknik-, men finns dylika att köpa som nya för privat bruk? Finns nog många som innehar audio-rullband, så även jag, och samtidigt besitter en maskin som nu är en smula - ganska risig med torkade gummidrivband å andra defekter? I vanliga affärer å varuhus hittar jag inga.(Grammofoner finns ju i spcialbutiker, också gammal teknik!)

Reply to
Fjodor
Loading thread data ...

"Fjodor" skrev i meddelandet news:ULJYd.4543$Mw3.1737@amstwist00...

Många skolor har gamla Tandbergare stående. Ja, på somliga håll är de faktiskt än i dag i bruk! Tydligen var de outslitliga. Men i många grundskolor står de bara och samlar damm. Kanske du kan få låna en om du frågar?

Bengt-Olof

Reply to
B-O J

Begagnade är nog det enda som finns att köpa. Sätt annons KÖPES. Viktigt är att veta ifall det är tvåspårs eller fyrspårs du behöver. Dessutom finns det olika hastigheter och alla bandspelare klarar inte alla hastigheter.

Reply to
Ken

Begagnat?

formatting link

markera säljes och skriv rullbandspelare på "Sök".

Reply to
ron

Fjodor wrote / skrev:

gummidrivbanden går att byta, även andra defekter kan man antagligen fixa.

--
/
Demmpa
Reply to
Demmpa

Jag har en gammal skol-Tandbergare med elektronrör (!) och den fungerar fortfarande. Ja, tekniskt sätt alltså, något vettigt användningsområde kommer jag inte på.

--
/Josef S.

**********************************
 Click to see the full signature
Reply to
Josef S.

Fjodor skrev:

Nagra tillverkar fortfarande rullbandare.

formatting link

Reply to
ab

kommer inte ifrån att dom mindre nagraspelarna är sexiga ur en prylbögs synvinkel... :-)

här är det riktig teknik som arbetar och inte undangömt och statiskt under en lager svart epoxyplast som dagens mp3-spelare...

/TE

Reply to
Torbjörn Ekström

Ja! Dom ÄR sexiga. Priset för den förlustelsen är dock lite för mycket på den vänstra sidan, om man säger så.

Blaj kommer alltid att vara blaj.

Reply to
B H

"Fjodor" skrev i meddelandet news:ULJYd.4543$Mw3.1737@amstwist00...

Har en Sony Tc-355 stående. Den spelar in/upp på 7" spolar i 3 hastigheter med mekanisk växel

1 7/8 (4,8 cm/sec) 3 3/4 (9,5 cm/sec) 7 1/2 (19cm/sec) Den har in/upp i stereo, valbart mono 4-spårs eller sound on sound tå tillvida att man kan spela in på t.ex. vänster kanal samtidigt som man spelar upp på höger, och samtidigt mixa samman detta. (Om du spelar en låt på gitarr, så kan du senare lyssna på dig själv samtidigt som du sjunger texten, sen kan du återigen lyssna på dig själv med gitarr och sång, samtidigt som du spelar trummor...) Det vill säga rena rama "John Fogertymaskinen"

Ett exemplar finns här:

formatting link

Den går som en "klocka" och låter hemskt bra med en bra tape laddad, typ mittemellan bra kassettspelare å cd! Kunde det vara något?

--
--
Hälsningar från Hönö
 Click to see the full signature
Reply to
Thomas Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.