Wie kan mij helpen

Hoi hoi

Ik heb een probleem met een tv ......nieuwe hoogspanning trafo geplaats, beeld overstraald, en terug slag lijnen zichtbaar. Kunnen hem verder niet meer bijstellen. Hebben geen schema erbij zitten weten verder niet waar we het moeten zoeken. Wie weet iets/??

Groetjes Marianne

Reply to
anahata
Loading thread data ...

Ik niet (zonder jouw hulp).

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Wegens een defect aan de grote glazen bol van nl.hobby.elektronica, moet je zelf de gegevens van de desbetreffende TV posten. denk herbij aan bijvoorbeeld: Merk, type, bouwjaar, enz, enz.

--
Joz  - jvd_609 [at] hotmail [dot] com
Home: http://www.josvandijken.tk
 Click to see the full signature
Reply to
Joz

In dit specifieke geval kan het zeker ook geen kwaad om te vermelden waarom de lijktrafo werd vervangen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Hoi hoi

Tja vrouwen he weten niet alles;) Maar het is een palladium is ongeveer 5 jaar oud. De hoogspannings travo is doorgebrand en die hebben we vervangen. tja wat wil je nog meer weten :)

groetjesssssssssss

schreef > > anahata schreef:

Reply to
anahata

Een Palladium, dat kan nog steeds ongeveer alles zijn (is een stickermerk van Neckermann ofzo)... Een punt om mee te beginnen: weet je zeker dat je de juiste trafo hebt gemonteerd? Heb je de focus en de G2 spanning wel opnieuw afgesteld? Zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan met raden, dus adviseer ik met nog meer gegevens te komen (succes niet gegarandeerd) of eerst wat algemenere truuks en tips op te doen op

formatting link

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Hoi Maarten

Ja klopt inderdaad is van neckerman ja. Nee travo klopt hebben we al nagevraagd hebben nummers gecontroleerd en goed travo besteld dus dat is het probleem niet. De g2 spanning staat minimaal en focus staat goed maar toch overstraald beeld in helderheid. Dus we weten echt niet meer waar we het moeten zoeken. Zijn al op internet bezig geweest om te kijken of we wat konden vinden. Maar weet jij toevallig dan waar we een schema van die tv kunnen krijgen zodat we daarmee verder kunnen.

groetjes marianne

schreef > > Tja vrouwen he weten niet alles;)

Reply to
anahata

Zonder de fabrikant te kennen (misschien aan de hand van gegevens die jij zou kunnen terugvinden zoals typenummer, chassis, enz), kan ik ook niets over schema's zeggen. Het meeste laat zich trouwens met algemene electronica en TV-kennis nog wel repareren. Ik gooi er nog een algemene tip tegenaan. Controleer eens of er spanning staat op de aansturing (RGB eindtrappen) van de beeldbuis, vaak is dit 180 tot 200V. Als deze afwezig is, krijg je ook bovenvermelde storing.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"anahata" schreef in bericht news:clb7bo$63o$ snipped-for-privacy@news2.zwoll.ov.home.nl...

Misschien dat door interne doorverbindingen in de nieuwe (alternatieve) lijntrafo andere massapunten niet verbonden worden.

Dit zal alleen het geval kunnen zijn als er geen originele vervanger gebruikt wordt!

Groeten PP

--
Outgoing mail is certified Virus Free. By avg anti virus system
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
 Click to see the full signature
Reply to
eddumweer

Hoi hoi jongens

Bedankt voor al jullie advies ga hier maar eens mee aan de slag en kijken of we hem weer aan de praat krijgen. In ieder geval allemaal bedankt voor jullie reactie\.

groetjes marianne

"eddumweer" schreef in bericht news:clbb3d$bki$ snipped-for-privacy@news3.zwoll.ov.home.nl...

Reply to
anahata

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.