welk merk maakt de 'betere' electronica : wie is de beste ??

knip

graag!

Ik heb een SEG (LIDL) supergrootbeeld tv met ingebouwde dvdspeler gekocht en het ding is in het eerste jaar 5 keer bij de reaparateur geweest, gelukkig zit er drie jaar garantie op dus ik kan nog ff voort inmiddels doet ie het al bijn een jaar probleemloos, maar volgens mij is intern alles behalve de beeldbuis al vervangen. Enfin hij is inwendig in ieder geval mooi stofvrij daar hij bij iedere reparatie beurt wordt schoongeblazen ;-)

--
Groeten Robert Oor
registered Linux user 361161
Reply to
Familie Oor
Loading thread data ...

Peter van Merkerk wrote in message news:...

news:...

Omwille van die reden heb ik de Miele een paar jaar geleden ook eens opengevezen om eens "naar de verschillen te kijken" en om te zien als het prijsverschil verantwoord was. De Philips had ik al genoeg gezien van binnen, ik heb alle defecten zelf gerepareerd overigens. Groot verschil ! Philips werkte met een betonblok als demper, de Miele heeft schokdempers. Philips werkte met één waterklep, de straal werd via een hefboom gericht op de waterbakjes. De programmaknop stuurde via nokken de hefboom, dit was a propos al het tweede wat mis ging. De Miele heeft één klep per bakje Nu weet ik wel dat drie kleppen een drie maal zo grote kans geven op defecten maar het ging me over het denkpatroon achter het ontwerp. Vanaf het begin zat er speling op dat hefboomsysteem. Het verschil in lagertoleranties viel me ook op. Maar toegegeven, je hebt gelijk met je reactie. Ik heb een collega die over Miele niet te praten is, het ding kwam uit de Makro en zoals je weet hanteren die andere typesnrs als de kleinhandel. Ik hoor steeds het verhaal over productielijnen die moeten draaien tegen een bepaalde prijs. Heeft ene Lopez indertijd Opel zo niet naar de tweede rang verwezen door zijn onzinnige eisen betreft de kostprijs van de onderdelen ? Diepvriezers zijn in principe weinig slijtagegevoelig, daar liggen de kwaliteitsverschillen een beetje fijnzinniger. Het volstaat om een kWh teller er aan te hangen (dat doe ik al jaaaaren bij mijn vriezers) De resultaten zijn op zijn minst merkwaardig te noemen. Wat heb ik daar uit geleerd ? Vooraleer ik nog iets koop ga ik eerst even langs bij de reparatiedienst van de (grote) familiezaak om een praatje te maken, de eerste vraag is dan altijd als er merkwaardige verschillen zijn in garantieproblemen tussen verschillende merken van een bepaald toestel. Ze kennen me ondertussen al en ja : bij Philips Whirlpool moet je meer geluk hebben dan bij resp. Bosch/Siemens en Miele. Blijft natuurlijk het wrang gevoel dat je met 3 Skoda's meer km rijdt dan met één Mercedes en voor minder geld en met minder kapitaalsrisico maar iedereen moet dat voor zichzelf beslissen zeker ? Nogmaals : ik had mijn eigen geisoleerde geval niet als regel mogen voorstellen, daartoe dienen uiteindelijk de consumentenorganisaties en dan nog ... Worden diepvriezers daar getest op roestproblemen ? Hoe testen ze trouwens auto's op roestproblemen ? En zo blijven we bezig nietwaar.

mvg P.

Reply to
isomo

Ik ben benieuwd hoe die extreem dure audio/visie merken het van afbrengen. Probleem is wellicht dat er te weinig mensen die dingen kopen en het falen misschien niet willen toegeven. Ik denk aan B&O, Quad, Luxmann, Linn, Revox, Cambridge, ea voor zover ze nog bestaan of course. En als ik moet de top afbijten : ik heb 2 A77's staan die ik nog heel regelmatig gebruik al is het maar om de spoelen te zien draaien als de Stones of the Who spelen. De banden vind ik nergens meer maar ik besef nu pas op wat voor eenzame hoogte die apparaten 25 jaar geleden moeten hebben gestaan en het belangrijkste : ZE BLIJVEN MAAR SPELEN Heerlijke nostalgie overigens zeker als je merkt dat een boel mensen het spelen van de Revoxen niet herkennen naast de CD speler :-)

groeten P.

Reply to
isomo

"isomo" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

Het is wel goed gebouwd maar het kan wel degelijk kapot. Vooaral Quad en Revox heb ik veel gerepareerd. Bij de 303 de voeding bijvoorbeeld en de A77 de bandsturing en PB en REC kopwissel. Maar TV en video gaat veel vaker kapot,. is ook complexer van opzet.

Maurits

Reply to
Maurits

Een merk als Lenco is al jaren failliet, en wordt nu op goedkope troep gestempeld. Verder maken B&O, Quad en Revox (voor hun tijd, zal wel niet meer bestaan?) bij mijn weten best goede spullen. Met als kleine aantekening dat B&O veel spullen elders inkoopt en hier en daar nog een beetje aanpast. Vooral de goedkopere modellen zijn vrijwel geheel op geselecteerde ontwerpen van andere fabrikanten gebaseerd: Videorecorders van Philips (VR6463 in een ander jasje, VR6760 in een ander jasje, diverse turbodrives), maar ook modellen door Hitachi gebouwd met vrij veel B&O ontwerp erin (?). In televisies heb ik Thomson chassis gezien: ICC3 in de MX2000, ICC5 in de MX3000. Ook Philips chassis: GR2.2 in de ME6000.

Overigens geldt dit ook voor de semiprofessionele TEAC en Akai spoelenrecorders die ik ken (A-3440, GX-635 etc).

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

B&O heeft altijd veel van Flipse gebruikt. Dat gaf wel eens aanleiding tot opmerkenswaardige artikelen in de zgn. vakpers. Ik herinner me dat in een befaamd Duits vakblad voor Audio eens in een onderzoek een set B&O luisprekers werd opgehemeld terwijl de veel beter betaalbare vergelijkbare speakers van Flipse de grond werden in geboord. Philips maakt nu eenmaal geen serieuze HiFi, was de algemene gedachte. Een ander blad ging wat dieper op de luidsprekertest in en maakte de opgehemelde B&O boxen eens open en vond daarin uitsluitend Philips speakers (vrijwel dezelfde als waar ik al sinds 1973 naar luister, maar dan van Aristona).

Wat Revox betreft. Het merk bestaat nog steeds. Opvallend product van nu: een muzieksysteem gebaseerd op HD recording. Ook de prof. kant van Revox bestaat nog steeds. Er worden nog steeds apparaten voor de prof. muziek- en radio/tv studio gemaakt. De vroegere Revox producten, vooral die uit de zeventiger jaren, waren veelal consumentenversies van Studer's prof. apparaten.

Quad bestaat ook nog steeds. En ze maken nog steeds audio componenten. Even Googelen levert een hoop informatie op.

Inderdaad. Ik heb een kennis met een Akai GX 630 die al meer dan 30 jaar speelt. En op marktplaats is er nog steeds handel in. En niet echt voor een prikkie ook. De zgn. High End markt bestaat nog steeds, al is het wat minder geprononceerd als in de 70-er jaren. Destijds was HiFi immers iets wat aan de man gebracht moest worden. Jan Publiek moest eindelijk eens afwennen van zijn ouderwetse Flipse of Grundig tafelmodel radio met kristal pickupje en algemeen aan de luxe HiFi componenten. Dat tijdperk is ingehaald door het digitale tijdperk. begonnen met de CD in de tachtiger jaren en nu op weg naar complete huisdigitalisering van beeld en geluid middels DVD-R/RW.

Het enige vervelende is dat in de loop der jaren het door mijn ontvangen frequentiebereik is gereduceerd van 20-18.000 Hz tot iets van 20-10.000 Hz. Dat is een kwaal waar de high-end specialisten nog niks op hebben gevonden en heet gewoon: ouderdom. Dat begint al bij je veertigste, maar de echte aftakeling begint na je vijftigste. Met wat mazzel wordt ik niet echt doof, want anders wordt het een ramp voor de buren ! ;-)

-- Met vriendelijke groeten, Ben

Reply to
ben doedens

Zo heb ik een portable DAT van Casio. Denon had er ook een: die kwam heel veel beter uit de "tests" maar de apparaten waren op de kleur van de displayverlichting na identiek. Alleen Denon zei dat hun apparaat anders was. Maar wat er anders was, dat was "geheim".

Ik heb de Casio gekocht toen die onverkoopbaar lag te wezen in de winkel...

Thomas

Reply to
Zak

Dat was dan kennelijk geen dubbel-blind test (een fout die audiofielen wel vaker begaan).

--
Peter van Merkerk
peter.van.merkerk(at)dse.nl
Reply to
Peter van Merkerk

Dat kan, maar het toepassen van dezelfde eenheden wil nog niet zeggen dat je ook hetzelfde geluid krijgt. Dat is namelijk ook nog afhankelijk van ondermeer: Het scheidingsfilter, de toegepaste demping, de kastafmetingen, de materialen waaruit de kast is samengesteld, de plaatsing van de eenheden in het front, de dimensionering van de eventuele poort, enzovoort. Verder kan een eenheid op het eerste gezicht hetzelfde zijn, maar toch volgens specifieke wensen vervaardigd zijn, b.v. dikker of dunner konusmateriaal, wat weer van invloed is op het opbreken, de frequentiekarakteristiek, het rendement enz.

--
Groet,     Gerard.



Posted by news://news.nb.nu
Reply to
Bezemsteel

Klopt, maar het was zo'n blad dat vrijwel altijd ook speaker units van Flipse de grond in boorde. De in de B&O speaker aangetroffen Philips speakers hadden dezelfde typenummers als de destijds los in de handel zijnde Philips speakers. Ik luister hier vanaf 1973 naar een AD1255W8, een AD5080Sq8 en een AD161T8 in 35 liter boxen. In de B&O boxen zaten m.u.v. de woofers, dezelfde speakers. De woofer was een slagje kleiner, een AD1055W8. Philips maakte in die tijd uitstekende speakers.

-- Met vriendelijke groeten, Ben

Reply to
ben doedens

zijnde

de

AD1055W8.

Ik ben altijd fan van Flipse boxen geweest ik heb ze al vanaf het begin af aan ze zijn goed en betaalbaar. Japanse vind ik te schel klinken, duits vaak te dof engels ging snel kapot en Flipse doet het gewoon voor mijn oren het beste. (peroonlijke mening dus !!!!) Het enige wat ik ooit beter vond klinken waren de plasma weergevers van magnat, maar die waren bovenbugetair :-(

--
Groeten Robert Oor
registered Linux user 361161
Reply to
Familie Oor

Persoonlijk geef ik aan MISSION de voorkeur. Ook deze boxen bleven voor mij bovenbudgettair. Of er waren altijd wel weer andere dingen. Zoals computers. ;-)

-- Met vriendelijke groeten, Ben

Reply to
ben doedens

mij

computers.

Deze zijn ook wel aardig:

formatting link

Let op het gewicht. En op de prijs, 88000 dollar, zeg maar 74000 euro. Da's per stuk, dus maal 2 als je een setje wilt. Als het een beetje meezit, klets je bij de leverancier natuurlijk wel een paar gratis aansluitkabels los.

--
Thanks, Frank.
(remove 'x' and 'invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

In dit geval is het gebruik van Philips luidsprekers in B&O boxen sowieso geen mogelijkheid om een vergelijking te trekken: De boxen waarin de luidsprekers gemonteerd worden maken een heel groot verschil. Ik zie Philips er zonder meer voor aan om uitstekende luidsprekers te maken en die vervolgens in een spaanplaten schoenendoos te stoppen, terwijl B&O de research juist in de kast steekt en speakers erbij inkoopt die gewoon in orde zijn.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
Maarten Bakker

Philips heeft wat moeten leren, maar maakte uiteindelijk toch geen spaanplaten schoenendozen meer. Dat er ook bij Philips wel degelijk aan research werd gedaan bewijst hun MFB project, speakers die bij insiders nog steeds erg geliefd zijn.

Maar inderdaad, in het begin van de zeventiger jaren maakte Philips boxen waarin 1 dun laagje glaswol moest zorgen voor de demping. Ik heb ze nml. zelf. Ik heb de boxen helemaal opgevuld met glaswol, waarna de hele zaak al een heel stuk gecontroleerder klonk.

-- Met vriendelijke groeten, Ben

Reply to
ben doedens

Op zich is spaanplaat van de juiste dichtheid een prima materiaal om luidspreker behuizingen van te maken, mits goed gedimensioneerd. Uitegreiede proeven hebben iutgewezen dat spaanplaat van een hoge persing een inwendige demping bezit die uitsteekt boven hechthout en MDF. Veder kan het toepassen van dempingsplaten op strategisch juiste plaatsen de resonantie van de panelen waar de kast van gemaakt is verder reduceren. Ik heb momenteel 2 paartjes MFB luidsprekers staan, de versterkers heb ik inmiddels gerepareerd, de klank is helemaal niet onaardig. Wel leuk om weer eens in de ouderwetse Philips elektronica te duiken, het heeft toch z'n eigen specifieke charme, de opdruk op de componentenkant van de print, de vertinde printsporen, dat soort dingen. Ook leuk zijn de 6 volt fiets-achtergloeilampjes die in serie met een weerstand op de 54 Volt voeding aangesloten staan....heet dat die weerstand wordt;-)

--
Groet,     Gerard.




Posted by news://news.nb.nu
Reply to
Bezemsteel

Ik ben altijd nog gecharmeerd van de absoluut gecontroleerde basweergave van de MFB speakertjes. Qua versterkertechniek zijn die MFB speakertjes al lang verouderd en van de kwaliteit van de versterkers van Flipse ben ik ook niet echt overtuigd. Als ze zo klinken als destijds hun 2 x 40 Watt zelfbouwpakket, dan lijkt me dat niet best. Ik had destijds achter de Philips voorversterker dan ook een ruststroomloos Elektuur ontwerp staan. Dat klonk al een stuk beter. Dat Elektuur ontwerp benaderde de klank van mijn SONY VFet destijds en da's best knap voor een ontwerpje met 2N3055 zo van de plank (destijds een riks per stuk) in de eindtrap t.o.v. de peperdure SONY VFet torren die elke 3 jaar uitfikten.

-- Met vriendelijke groeten, Ben

Reply to
ben doedens

Holy shit en ik vond destijds 6000 gulden voor die plasmaweergevers al te duur !

--
Groeten Robert Oor
registered Linux user 361161
Reply to
Familie Oor

Auuuuuuw, en ik die dacht : B&W Nautilus reeks ....

P.

Reply to
isomo

"isomo" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@posting.google.com...

snel

voor

Rustig blijven ademhalen. Hier de bouw van een bijpassende subwoofer, om het compleet te maken:

formatting link

--
Thanks, Frank.
(remove 'x' and 'invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.