welk merk maakt de 'betere' electronica : wie is de beste ??

Ik heb na het gerepareer van diverse tv''s en andere klein huishoudelijke electronica toch een opvatting over de bekende merken gekregen.....wat is dus goed spul, goed ontworpen en ook makkelijk om te repareren. Hierbij ben ik tot de conclusie gekomen dat de wat betere merken (philips sony) de essentieele onderdelen van tv's beter maken dan de goedkopere. Alleen Philips lijkt wel meer troep te maken dan vroeger (zie eerder posting over die elcootjes van een GR21 chassis waar ik ook een zeeer lastige storing mee had!) En dat de duurdere series van merken kwalitatief niet erg veel verschillen van de goedkopere modellen, alleen misschien qua beeldbuis en geluidsvermogen e.d. Ik vind met name Sony makkelijker en soms beter dan Philips qua storingen oplossen en betrouwbaarheid. De printen zijn beter (ook qua ontwerp en indeling en printbanen !) en duurzamer van Sony dan van Philips. Maken Japanners het toch beter en geldt dat dus ook voor auto's (Toyota heeft toch de minste storingen aan haar auto's op haar naam staan) Aangezien ik toch ook een keer een breedbeeld tv wil kopen prefereer geen Philipsv. Maar eerder een JVC of Sony misschien of zo'n aldi tv........(goed en goedkoop lijkt mij). Wie is het met mij oneens? Serieuze reacties graag!

Reply to
EdTec
Loading thread data ...

volledig mee eens en ja ik heb enkel sony ;-) en ik mag niet klagen heb altijd sony gehad en ja ook makkelijk te repareren

en ja de goedkope van de aldi zijn zeker niet slecht en veel beter dan philps , philips is rotzooi de laatste jaren volledig mee eens

"EdTec" schreef in bericht news:8KsZc.48458$ snipped-for-privacy@amsnews05.chello.com...

ben

mee

van

tv........(goed

graag!

Reply to
JS

In sony spullen zitten net zoveel lekkende elco's als in ieder ander apparaat, statistisch gezien. Die dingen hebben nu eenmaal een beperkte levensduur. Heb je al eens een sony portable videocamera onder handen gehad? Kijk eens op

formatting link
als je wilt.

Je kunt op basis van enkele persoonlijke ervaringen geen objectief oordeel vormen over de algemene kwaliteit van alle producten van een fabrikant. Als je dat doet hou je jezelf voor de gek.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

Qua onderdelen maakt het -ook bij de A-merken- tegenwoordig niet veel meer uit. Ze gebruiken allemaal onderdelen van verscillende merken. "Iedereen koopt bij iedereen" schreef hier iemand die er echt verstand van heeft. Wat montage betreft "scoort" Sony hoog met slechte sodeerverbindingen.

Th.

Reply to
Thomas

Ik baseer me vooral op de eigen ervaring ja! Feit is dat ik de printen van Philips van dermate slechte kwaliteit zijn, dat ze soms gewoon wegbranden of lijken op te lossen van de print. Ik heb het voorol over de tv's. Ik heb ook een sony computer monitor gehad die zeer kwetsbaar was, met name de bb bescherming. Ook de kwaliteit van het soldeer en de duurzaamheid onderdelen en layout indeling (ivm koeling e.d.) op de print lijken beter van Sony. Desondanks baseer ik me op mijn eigen ervaring en ik wilde alleen maar zeggen dat er toch echt wel verschillen zijn in ontwerp duurzaamheid en gebruiksmogelijkheden. Ook is het lastig bijv. om voor Philips tv bij de GR2.1 serie een goedkope universele werkende a.b. te krijgen voor alle functies (ik noem de extra en specifieke en afwijkende + en - regeling voor instellen van de geavanceerde opties).

Bewust van het feit dat Philips/Sony ook overal de onderdelen inkopen en viceversa zie je ook dat de grote merken van elkaar onderdelen gebruiken. Maar mag je van een duurder merk dan ook wat meer kwaliteit verwachten ???

Kortom er is toch echt nog wel kwaliteitsverschil te vinden>?

"Thomas" schreef > Ik heb na het gerepareer van diverse tv''s en andere klein huishoudelijke

ben

Qua onderdelen maakt het -ook bij de A-merken- tegenwoordig niet veel meer uit. Ze gebruiken allemaal onderdelen van verscillende merken. "Iedereen koopt bij iedereen" schreef hier iemand die er echt verstand van heeft. Wat montage betreft "scoort" Sony hoog met slechte sodeerverbindingen.

Th.

Reply to
EdTec

Door mileuzaken en concurrentie wordt de prijs gedrukt en dus ook de kwaliteit, wat beslist niet de kwaliteit niet bepaald.

Door de huidige soldeertechnieken zullen alle merken problemen hebben met slechte verbindingen op printplaten, dit is de afgelopen 15 jaar niets veranderd. Philips heeft in bepaalde gebruiksaanwijzingen of manuals al op laten nemen dat toestellen na een bepaalde tijd gekontroleerd moeten worden (onderhoudsbeurt). Als dan straks ook geen lood gebruik meer mag worden in het soldeertin, is het te hopen dat er een goed alternatief voor is.

Sony kan toch ook wel goede problemen hebben op de tuner en teletekst(osd) printen, elko's en vermogensweerstanden.

Philips heeft toch ook problemen met elko's, netschakelaars die fikken, de bekende ronde blauwe condensatoren die barsten, eldor lijntrafotjes met overslag, de 9n1, 8n2 enz die opzetten, tuners en met de smd voedingen en een serie breedbeeld buizen welk ook in jvc worden toegepast. Hier staat nog iets over op een site van kassa of een dergelijk programma met een coulanceregeling. Deze coulance regeling is niet automatisch bij JVC van toepassing!

Ik denk dat je moet kijken wat je zelf wenst. Voor mij moet een tv goed beeld geven en redelijk geluid (vroegah Philips hifi dat klonk, maar hoor je niets meer over) en teletekst hebben en twee scart aansluitingen.

Ik pak dus gewoon de goedkoopste met goed beeld en geluid en als hij stuk is kijk ik even (max 30 min) en anders koop ik een nieuwe. Helaas heb ik mij ook gestort op de wegwerpmethode. Ook valt mij op dat je al in Kassa e.d. moet komen met meerdere gedupeerden om nog enigzins je wettelijk gelijk te krijgen (duurzaam product). Dus bespaar je zo deze lijdensweg.

Als je alle toeters en bellen wenst kan je dit dus niet doen. Je kunt eventueel een extra verzekering afsluiten voor als hij stuk is, maar eigenlijk geldt dus dat duurzame te leveren product, dus betaal je eigenlijk zelf wat je leverancier moet geven!

Ik denk zeker dat de vergelijking met de autobranche niet op gaat, je hebt het toch over andere aankoopbedragen en op mijn nieuwe Nissan Micra heb ik standaard al 3 jaar garantie, Europese merken vaak 2 jaar!.

Succes met het vergelijkend warenonderzoek hihi!, alleen 1 ontevreden klant maat geen slecht product.

Groeten PP

"EdTec" schreef in bericht news:8KsZc.48458$ snipped-for-privacy@amsnews05.chello.com...

ben

mee

van

tv........(goed

graag!

Reply to
eddumweer

Mijn ervaringen met Philips en Sony zijn exact omgekeerd aan de jouwe. Het zal een beetje modelgebonden zijn denk ik. In elk geval heb ik genoeg lekkende elco's en heel obscure of domme andere fouten gevonden in bepaalde Sony modellen. Verder kan ik JVC van harte afraden, deze laten hun TV's tegenwoordig maken bij een van de fabrieken die ook voor de Aldi bouwt (Vestel).

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dan heb je verkeerd gezocht. Zowel de Sony als de Philips modellen zijn opgenomen in de HQ of HL serie. Uit m'n hoofd kom je voor die GR2.1 uit op een RC437, en voor vergelijkbare Sony toestellen op een RC522 of RC524, waar net zoveel gekke en moeilijke knoppen opzitten.

Niet altijd. Tegenwoordig, nu alle consumentenprijzen al jaren toenemend onder druk staan (verborgen inflatie!), is alles in toenemende mate slechter. Ik noemde de bezuinigingen van JVC al, voordat ze zaken deden met Vestel kochten ze wel eens bij Onwa in. Ook Panasonic laat of liet kleinere TV modellen bij Daewoo maken.

Ja, Bij mijn weten is het bij de beeldbuisproductie nog steeds zo dat de exemplaren met de nauwste toleranties in de duurdere merken/modellen gaan. Verder is er niet veel onderscheid tussen de onderdelen, wel tussen de ontwerpen: Zo zal bijvoorbeeld Philips een elco met een werkspanning van 35V monteren op een 24V lijn, waar Vestel een van 25V monteert. Een TDA8351 gaat in een Vestel _nog sneller_ stuk dan in een Grundig bijvoorbeeld. Kennelijk is dat verticaal IC erg gevoelig voor ontwerpfouten want ik kom ook apparatuur tegen waar het de 8 jaar al zonder problemen haalt. Overigens heeft Philips dat met die werkspanning van de elco's op het G90B chassis rond 1990 ook zelf foutgedaan, maar dat was dan ook een Frans ontwerp... Over de vrachtwagenladingen lekkende elco's in Sony TV's en video's zal ik het niet uitgebreid hebben, dat zou een fout van Elna in plaats van een fout van Sony geweest kunnen zijn. Of Sony betaalde Elna te weinig.

P.S. Ik zeg niet dat Vestel beter of slechter is dan Profilo-Telra, Onwa, Daewoo, Beko, etc. Ik gebruik het hier alleen als voorbeeld voor alle B-merken.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Japanners maken de beste producten vanwege de aard van die mensen: perfectie als hoogste goed. Helaas is geen enkel apparaat opgebouwd uit enkel perfecte onderdelen: ook Japanners maken fouten. (2x atoombom op hun kop als ultieme straf.............)

Reply to
Funprice

De vraag is wie het over een paar jaar nog goed doet. Met de aankomende verplichting tot loodvrije apparatuur (en dus loodvrije soldeermiddelen) moeten andere technieken worden gebruikt om electronica in elkaar te zetten. Er is nog steeds geen echt goede vervanger voor soldeertin beschikbaar, dat zal de heren reparateurs nog een boel hoofdbrekens kosten.

--

         Venlig Hilsen

Iedere goede relatie bestaat bij de gratie van een goede communicatie.
Reply to
Venlig Hilsen

Toen TV's van Japanse merken nog in Japan gebouwd werden ging dit misschien op.

Th.

Reply to
Thomas

Misschien.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

De TV van philips komen niet allemaal uit dezelfde fabriek. Er is hier een verschil in low-end tv en high-end tv. De low-end tv worden in z'n geheel in azië ( ik dacht singapore) ontworpen en gebouwd. De high-endtv (breedbeeld, lcd/plasma) komen uit België. En dan maakt philips de pcb niet zelf maar dit wordt uitbesteed aan Jabil.

Zo is er een groot verschil in low-end tv en high-end tv, de techniek, de productie en dus de kwaliteit. Maar nu wordt er ook gekeken naar de centen als het 1 cent goedkoper kan dan doen ze dat. De concurrentie doet dat ook.

Als je kijkt naar beeld kwaliteit en beeld performance dan is Philips goed, S> Ik heb na het gerepareer van diverse tv''s en andere klein huishoudelijke

Reply to
jan

Singapore (SV) bouwde en bouwt veel TV's voor andere continenten, low end voor Europa kwam er vroeger soms vandaan (een deel van de CTX en GR1 chassis en de NC3), maar vaak ook uit Engeland (BA), Italie (PM), Spanje (ZB) en Portugal (OP). Tegenwoordig uit Polen (HJ) en misschien Hongarije (HD), naar Frans ontwerp dacht ik. Midrange kwam vaak uit Italie (PM) en Engeland (BA) maar komt tegenwoordig uit Frankrijk (QG). High-end inderdaad zoals je zegt uit Belgie (AG). Heel erg high-end zoals HDTV monitoren is ook wel in Italie (AN) gemaakt. Waar is de goeie ouwe tijd van KR, NF, WD en, vooral niet te vergeten, A gebleven?

Helaas ja... :-(

Pixelplus is juist de naam die Philips eraan geeft, bij mijn weten. Het klopt inderdaad dat merken als Sony, maar ook bijvoorbeeld Loewe, hun chipsets bij anderen inkopen, en dat Philips erg succesvol werk doet op dat gebied.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Qua onderdelen maakt het -ook bij de A-merken- tegenwoordig niet veel meer uit. Ze gebruiken allemaal onderdelen van verscillende merken. "Iedereen koopt bij iedereen" schreef hier iemand die er echt verstand van heeft. Wat montage betreft "scoort" Sony hoog met slechte sodeerverbindingen.

"after marked" is ook al niet best, ik weet niet hoe het met andere merken is, maar ik moest (jaren terug) 340 gulden neertellen voor (alleen) een nieuwe afstandbediening ( video recorder sony) (heb ik dus niet gedaan) ook een dure ontvanger/versterker van sony liet het al na net een jaar afweten, na reparatie (alweer een jaar terug) lijkt de ellende opnieuw te beginnen. zo langzamerhand gegin ik naar andere merken om te kijken........ sk

Reply to
oilburner

afweten, na

Ik kan mij nog een Betamax serie van de Firma Sony herinneren, die net zo slecht was als de oplossingen die er voor aanboden. (SL7 o.i.d.) Wim Bosboom wijdde er nog een heel item over in Koning Klant.

Th.

Reply to
Thomas

Ooit, in de 70er jaren van de vorige eeuw, wekte ik als reparateur bij inelco, de importeur van oa. kenwood.

De japanners deden op een gegeven moment onderzoek naar soort en aantal fouten in kenwood aparatuur. Ze constateerden dat tijdens het vervoer per schip van japan naar nederland tijdens het transport er fouten bij kwamen. Het meest opmerkelijk vond ik echter dat wij op de technische dienst dachten dat er meer fouten in goedkope aparaten zaten. Dat was echter niet zo. De goedkopere apparaten werden veel meer verkocht, waardoor wij een verkeerd beeld kregen van de kwaliteit. De duurdere aparaten kwamen verhoudingsgewijs vaker voor reparatie. Niet geheel onlogisch, want daar zitten meer componenten/soldeer verbindingen in. Je moet dus oppassen met conclusies trekken uit een steekproef zonder de juiste cijfers.

In die tijd (eigenlijk iets eerder) maakte philips aparatuur bewust slecht volgens de verhalen, zodat die apparatuur niet zolang mee zou gaan, hetgeen natuurlijk verkoop bevorderend was in het begin. Later kreeg philips hierdoor een slechte naam, omdat er zovaak philips aparaten stukgingen. Philips heeft nog geprobeerd dat te verklaren door te zeggen dat als iemand acht philips aparaten heeft, met een gemiddelde levensduur van achtjaar er elkjaar wel eentje stukgaat, maar dat hielp niet meer. Ze hadden een slechte naam gekregen.

Het duurt jaren voordat je weer een goedenaam hebt opgebouwd.

De jappanners pakten het slimmer aan. Zij maakten hun apparatuur zeer goed, maar mode onderhevig. Houten frontjes, zilveren, zwarte enzo. Ook de regering hielp mee door een prijsstop af te kondigen, die prachtig omzeild werd door dat er elk jaar een nieuwe lijn uit kwam, met, je raad het al, een hogere prijs.

Hoe de kwaliteit van de verschillende merken nu is weet ik niet.

Overigens is philips opgehouden dingen beter te gaan maken. Het moet nu eenvoudiger zijn.

--
Wil je ook niet voor muisklikken gaan betalen?
Stem dan tegen de Europesegrondwet.

pim. ReplyTo: nospam4me [at] schaeffer.tk

Reply to
pim schaeffer

Een leuk verhaal in dat verband : ik heb ooit een Philips receiver gehad waarvan de kanalen regelmatig uitvielen, even duwen aan de DIN fiches en jawel, weer goed voor een tijdje, de bijgeleverde pickup speelde maar op één kanaal, een van de draadjes in de cel niet gesoldeerd. Jaren later een vriend binnengedaan die als ingenieur nog verantwoordelijk is geweest voor het soldeerproces bij Philips in Brugge. Eén van de eerste fouten die hij rapporteerde was dat ze de din stekkers mechanisch op de print bevestigden met soldeerpunten. Een -volgens hem- gruwelijke fout. Op dat moment moest ik terugdenken aan mijn receiver : de oorzaak waren inderdaad uitgescheurde soldeerpunten. Kan je nu geloven dat niemand zoiets meldt ? Wie ontwerpt in godsnaam die dingen ? Ook nog eens een Philips wasmachine gehad : eerste defect na 6 maanden. Na 9 jaar 11e defect. Alles ging kapot : lagers, thermostopspoel, ontstoringsfilter, verwarmingelementen, regelbare centrifugeknop, deursluiting, waterregeling.... Toen moest het kreng buiten en heb ik een Miele gekocht : na 13 jaar NUL defecten, een droom. Het enige wat sindsdien nog genade vind in mijn ogen zijn de Philips tv's, die hebben terecht een lange reputatie om goed te zijn en ze zijn ook goed : het zwartwit teeveetje dat begin '80 op het kot van mijn vrouw stond staat nu bij mijn dochter op kot : originele staat Groeten P.

Reply to
isomo

Dat is een kwestie van geluk hebben, ik ken ook andere ervaringen met Miele apparatuur. Als je pech staat de Miele reparateur om de drie weken bij je voor de deur, en dat is zeker niet goedkoop. Bij mijn ouders staat een zanussi vriezer, en na ruim dertig jaar nul defecten. Maar dat betekent nog niet zanussi een goed merk is. Je eigen ervaringen met een bepaald merk hoeven niet noodzakelijkerwijs representatief te zijn.

--
Peter van Merkerk
peter.van.merkerk(at)dse.nl
Reply to
Peter van Merkerk

Het hangt misschien ook af van waar wordt ingekocht. Op elektronica-online staat een stofzuigermotor voor onder andere Miele, Bauknecht en AEG.

Trek zelf je conclusies.

Thomas

Reply to
Zak

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.