JVC video HRJ 580

Hallo Wie kan mij helpen. Ik zit met een kapotte video van JVC. Na stroomuitval start hij niet meer op. Bij controle bleek er een diode defect te zijn. Wie weet de waarde van deze diode? De positie op de print van de voeding is D 5301. Ik heb helaas geen schema van dit apparaat.

Bijvoorbaat bedankt. Flipo

Reply to
flipo
Loading thread data ...

"flipo" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@g44g2000cwa.googlegroups.com...

Deze diode is een MTZJ15C. Ik vermoed dat dit een 15V zenerdiode is.

Jan.

Reply to
Jan de Jong

Jan, Hartstikke bedankt voor de tip, ik heb de zenerdiode vervangen en het resultaat is een werkende video. bedankt. Misschien weet je ook raad met deze vraag, Ik heb een Samick versterker model NR. SMP4000 ter reparatie die na vervanging van de outputs pluggen( rood en zwart ) gelijk in de beveiliging gaat, ik heb alle elco's vervangen van linker kanaal maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Enig idee waar ik dit moet zoeken?

Reply to
flipo

Als de versterker voordat je de uitgangsbussen hebt vervangen niet in de beveiliging sprong, dan zou ik haast denken dat hierbij iets mis gegaan is. Misschien is de uitgang per ongeluk permanent kortgesloten. Zijn de uitgangsbussen goed geisoleerd van elkaar en van de (metalen) kast?

Jan.

"flipo" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@o13g2000cwo.googlegroups.com...

Reply to
Jan de Jong

Inderdaad, een van de uitgangen had permanent kortsluiting. Hij werkt nu weer perfect nadat ik isolatie heb aangebracht. Bedankt voor je info.

Reply to
flipo

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.