schrikdraad testen

Om te testen of er spanning staat op een schrikdraad van om en bij 7.000 V hoe kan ik dat doen? (voor de grapjassen; nee, ik raak de draad niet aan) Zou het kunnen door een neon lampje in de buurt te houden? (ik zeg zo maar wat) Er worden apparaatjes voor verkocht met lampje en pieptoon als verklikker maar daar heb ik geen 25 Eur voor over.

Alvast bedankt voor ev respons

mvg William

--
http://users.skynet.be/Windmolens/
Reply to
ngai moko
Loading thread data ...

"ngai moko" schreef in bericht news:f94cc2$1qn3$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Raak het met een grasspriet aan, je voelt het wel, maar het geeft niet zo'n klap PR

Reply to
fb1.euro.net

"ngai moko" schreef in bericht news:f94cc2$1qn3$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Neem een spanningszoeker met neonlampje (!!), haal het weerstandje uit de spanningszoeker en vervang deze voor een waarde van +/- 10 Mega Ohm. Maak aan de achterkant van de spanningszoeker een koperdraad en steek deze zo diep mogelijk in de grond. Op deze manier kan je veilig het schrikdraad aanraken met de PUNT van de spanningszoeker. Wil je testen hoeveel spanning er op staat, dan kan je dat doen met een stukje koperdraad. Steek de koperdraad in de grond (zie diep mogelijk) en houdt de draad bij het schrikdraad. (Dit kan geen kwaad en je krijgt geen schok, de spanning zal afvloeien via de koperdraad en niet via je lichaam) Als de vonk overspringt als je de koperdraad op +/- 2 mm van het schrikdraad houdt, dan staat er +/- 2000 Volt op. Iedere mm dat je verder van het schrikdraad toch een vonk(je) krijgt is 1000 Volt meer !!!!!!!

--
CU, Rob
www.gompy.net/blocklist.txt
 Click to see the full signature
Reply to
Rob / Gompy.net

In artikel , zegt snipped-for-privacy@hotmail.com.

Een goede testmethode is die, die de boeren gebruiken. Pluk een lange grasspriet en leg die dwars over de draad, terwijl je de uiteinde vasthoudt. Voel je een prikkeling dan staat er spanning op!

--
**  Blijf altijd jezelf, er zijn genoeg anderen . **
Reply to
Jan Besar

Spanningszoeker ertegenaan, maar dan niet het dopje aanraken, anders heb je alsnog een schok te pakken. Lampje moet dan eens per seconde kort opflitsen ofzo.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Bedankt voor de leerzame respons, zal zowel grassprietje als spanningzoeker (zonder dopje aan te raken) uitproberen mvg

Reply to
ngai moko

"ngai moko" schreef in bericht news:f94cc2$1qn3$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Heel verstandig om de draad niet aan te raken. Zeker niet tegen plassen. Ferre.

Reply to
Fernand

Ik denk dat 7000 volt over de weerstand heen flasht. Ik zou aanraden om het dopje niet zelf aan te raken, maar dat met een koperdraadje die je in de grond steekt te doen.

Pieter

Reply to
P.

Volgens testen van Mythbusters kon het geen kwaad, de straal was te druppelvorming en geleidde niet.

Nee, ik ga het niet uitproberen.

Pieter

Reply to
P.

Een schoolvriendje van mij is het niet met je eens. Na een goedgerichte plas had hij de rest van de dag een gevoel alsof zijn kl*ten in zijn keel zaten. Vooral de huidige apparaten op netspannings voeding werken vaak veel te goed(of fout voor de plasser.)

Reply to
Sjouke Burry

Nee, dat ging heel ergens anders over. Dat ging over het plassen op de spanningsrail van de metro. Er kon inderdaad geen ononderbroken straal geproduceerd worden. Echter, als je vlak voor de schrikdraad staat en je plast erop, voel je dat wel degelijk.

Dimitri

Reply to
Dimitri

Je moet er dan wel heel dichtbij staan. Neem maar eens de volgende praktijkproef: ga even p@ssen en kijk wanneer de straal naar druppels omvormt, dus onderbroken wordt. Dat is de maximale afstand tot de draad.

Iedereen in deze groep gaat dat nou natuurlijk even proberen en hier het resultaat posten?

Pieter

Reply to
P.

Hoogspanningsprobe maken van een aantal hoogomige weerstandjes in serie gesoldeerd met krimpkous eroverheen? B.v. 14 x 10 M , dan aan de koude kant

140k naar massa en daarover meten (0,1% van de spanning). Of is de puls te kort voor een meter?

Mat Nieuwenhoven

Reply to
Mat Nieuwenhoven

De puls is 140 µSec. wat denk je?

Reply to
ngai moko

Neem dan wel een droge grasspriet (hooi)

Reply to
jan siepelstad

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.