schrikdraad bouwen

Ik wil graag schrikdraad bouwen. Kan iemand me helpen aan een schema?

Boonie

Reply to
Boonie...
Loading thread data ...

"Boonie..." schreef in bericht news:cba0me$d1p$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl...

Aan een schema kan ik u niet helpen, maar ik heb ooit eens een koewachter (want zo noemen wij dat hier in Belgie) gemaakt, van een hoogspanningstransfo die gebruikt werd voor Neonverlichting (8000Volt) De voeding van die transfo maakte ik pulserend, 1sec aan/ 1 sec af Hoe het voelde weet ik gelukkig niet, maar op een schrikdraad op een donkere avond was het in ieder geval afschrikwekkend :-D Ieder pinnetje van de draad gaf een blauwachtig licht en een licht brommend geluid

Werd gebruikt om de vandalisten bij een nieuwbouw te weren, aanpalend een dancing, Sindsdien nooit meer last had op die plaats van vandalisten :-)))

Er was 1 nadeel aan, wanneer 't regende sloeg de vlamboog over via de potjes en soms kreeg je hier en daar een klein brandje.

Wat was dat een boeiende tijd, ik zou het nu niet meer durven, maar de transfo heb ik nog steeds staan, dus vandalisten wees gewaarschuwd :-)

Gilbert

Reply to
Gilbert

Waarschijnlijk had je het ook niet meer kunnen navertellen. Zo'n neon trafo niet alleen een hoge spanning af maar kan ook nog eens een tientallen milliamperes leveren.

Schrikdraad m.b.v. een neon trafo lijkt mij inderdaad een vrij definitieve oplossing voor die vandalisten. Maar of het legaal is...

--
Peter van Merkerk
peter.van.merkerk(at)dse.nl
Reply to
Peter van Merkerk

En het gaf de BIPT weer werk :D

--
Pasq
Reply to
Pasq

Denk aan een bobine, geen vrouwelijke drankloze, maar zo'n onderdeel van een ouderwetse ontstekng. Ik heb vroeger zoiets gebouwd als schrikdoos voor een sinterklaassuprise. En het werkte, ik moest 'm zelf uitproberen. Het was als volgt:

Ik heb een uitgangstrafo genomen van Ahmro pr: 8 Ohm en sec: 5K. Op de pr. kant een spanningsbron aangesloten (9Volt) en aan de sec. pakte ik de twee polen even vast(!). Ik kreeg zo'n 20.000 Volt door mijn donder maar ik heb het overleefd, omdat de stroomsterkte met de daarbij vrijgekomen vermogen ver beneden het gevaarlijke (lees het dodelijke) blijft. De uitgangstrafo vin je nog wel in oude buizen radio's of versterkers.

Geluk

Dirk

"Boonie..." schreef in bericht news:cba0me$d1p$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl...

Reply to
Dirk Baas

Dirk Baas bracht volgend idée uit :

Ook al eens rekening gehouden met TVI????? Probeer dat truukje nog maar eens uit.. Maar dan met de TV cq radio aan, en kijk/luister wat gebeurd... Hoop alleen dat je niet in de buurt van een vliegveld woont...

Is ook leuk: als een stofzuiger defect is, ligt dit meestal aan de condensator die erin zit. Knip hiervan één draadje door, en de stofzuiger werkt weer.. Een nadeel, als je de stofzuiger gebruikt, kan de hele buurt niet meer TV kijken...

--
Pasq
Reply to
Pasq

"Boonie..." schreef in bericht news:cba0me$d1p$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl...

Kijk maar uit met wat je bouwt ! Als er iemand dood bij neervalt, heb je een huizenhoog probleem.

In de handel koop je voor enkel 10-tallen euro's een kastje dat wél goedgekeurd is.

Reply to
peter.govaere

"peter.govaere" schreef in bericht news:cbbfgv$2239$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

een

Ga eens naar google en geef als zoekitem - schrikdraad -.

Reply to
Xico

Pas daarmee op, er is slechts een klacht nodig van iemand die in aanraking komt met je draad en je rookt een zware pijp.. Schrikdraad en het schrikdraadapparaat moet namelijk aan zware eisen voldoen en mag ook maar gedurende korte afgewisselde perioden actief zijn.

Het met illegaal materiaal onder spanning zetten van afrasteringen en hekken is strafbaar bij de wet.

"Boonie..." schreef in bericht news:cba0me$d1p$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl... : Ik wil graag schrikdraad bouwen. Kan iemand me helpen aan een schema? : : Boonie : :

Reply to
van Rijn

Dat zijn aardig wat reacties. Ik kom er op uit dat ik met een bobine ga werken. De aansturing is geen probleem, dat lukt wel.

Bedankt voor jullie reacties, ik ga op zoek naar een bobine.

Groet, Boonie

Reply to
Boonie...

"Dirk Baas" schreef in bericht news:40d8996c$0$14250$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Waar baseer je dit op?

groeten jan

Reply to
janmaris

Het is vrij duidelijk dat hij nog leeft. Of bedoel je het vermogen? Hier kan je natuurlijk wel aan meten of rekenen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Neem een electronische "vliegenmepper" en je bent klaar.

Hal.

Reply to
Hal

Conrad heeft zo'n ding gewoon in het assortiment:

formatting link
ijs%21

Misschien een beter idee dan zelf wat inelkaar knutselen...

Groeten, Matthijs.

Reply to
webmaster_audi4u

Het feit dat dit experiment niet gevaarlijk zou kunnen zijn. Nu heb ik dit vroeger ook gedaan. Groot was de lol om dit in een sigarendoos te bouwen. Er ontstond zo een stroomkring door beide armen en de romp (ik schrok me dood). De vraag is dus: hoelang duurt de puls en hoe hoog is de maximale stroom. Een en ander is afhankelijk van de trafo en mogelijke condensator. De volgende vraag is natuurlijk of dit ernstige hartritmestoornissen zou kunnen veroorzaken. Ik weet dat niet echt, maar ik acht dit zeker niet uitgesloten. Vandaar mijn vraag.

groeten jan

Reply to
janmaris

"Boonie..." schreef in bericht news:cba0me$d1p$ snipped-for-privacy@reader08.wxs.nl...

12v~ verbind je met secundaire van de 2e trafo. er staat dan een flinke spanning op de 2e primaire,10m ohm in serie dan heb je een kleine ampere,wat niet gevaarlijk is. wim
Reply to
aha

"janmaris" schreef in bericht news:40da140b$0$62379$ snipped-for-privacy@dreader2.news.tiscali.nl...

vrijgekomen

Hier

dit

bouwen. Er

dood).

stroom.

kunnen

uitgesloten.

De (laad)puls van de trafo MOET zeer kort (>0,5 sec) zijn aanzien er kortsluiting in de spoel ontstaat tijdens het laden. Een bobine welke aan de voedings(gelijk)spanning ligt verbrand....was vroeger een veel voorkomend euvel in auto's. De pauze/puls verhouding zou ik kiezen als 0,5/0,5 sec. Een condensator zou ik ten sterkste afraden, tijdens de ontlading kan hierdoor een flinke stroom gaan lopen.......en die kan dodelijk zijn !! Neem ook een hoogohmige weerstand op in de uitgangsdraden van minstens 1 MegaOhm.

--
CU, Rob
www.news.gompy.net - www.gompy.net
 Click to see the full signature
Reply to
Rob / kabel-inter.net

Dat klinkt heel erg als het 'schokapparaat' uit Radio Blan nummer F van juni 1961 :-)

--
Groet,

Gerard.
 Click to see the full signature
Reply to
Blaandrager

Ik heb mij laten inspireren door Radio Bull. uit de mid zestiger jaren.

Dirk

"Blaandrager" schreef in bericht news:40dbe003$0$346$ snipped-for-privacy@textreader.nntp.hccnet.nl...

Reply to
Dirk Baas

Is dat niet bijna hetzelfde? Allebei RB, allebei Muiderkring en allebei bedoeld om de spulletjes van Amroh aan de man te brengen; in dit geval onder andere een Muvolett uitgangstrafo, een Facon elco en een Berec

4½Volt-batterij. En het was juist die Amroh uitgangstrafo die jij noemde, die mij aan het ontwerp uit Radio Blan deed denken.
--

Gerard.
Reply to
Blaandrager

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.