schakelaar KTV 72TA7912/03

Vraagje voor Alain: De netschakelaar van een Aristona KTV 100Hz ( type

72TA7912/03) begint kuren te vertonen. Is dat makkelijk zelf te vervangen ( zit dat gesoldeerd of met stekkers?) en wat is het bestelnummer? Ik kan zelf niet goed solderen, dus als het moeilijk zit, moet ik het laten doen en ga ik zelf niet prutsen.

Alvast bedankt voor reacties.

mvg, Peter-Paul.

Reply to
Peter-Paul
Loading thread data ...

Hij zit in ieder geval gesoldeerd, waarschijnlijk op een klein printje vooraan. Printje loskrijgen is met soortgelijke modellen vaak prutsen, maar als je het complete printje kan bestellen hoef je niet te solderen... Verder speel ik de vraag door naar Alain :)

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Vraag gezien :-)

Inderdaad, printje uithalen gaat vrij goed, rood klemmetje wegtrekken, ik denk toch dat het zo een model is, schakelaar opzij? Terug insteken is wel gepruts. Schakelaar lossolderen is gemakkelijk "met goede zuigbout", anders lossoldeerdraad, maar ik vind dat een beetje prutsen. code # switch alléén; 4822 276 13498

Succes,

--
alain dot beguin at tijd dot be
Icq/Skype/Msgr-audio
 Click to see the full signature
Reply to
Alain.Beguin

Dan heb je erg veel geluk, en zeker in geval van bovenstaand Philips model, zou ik dat nooit doen zonder heel goede brand en inboedelverzekering......

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"Alain.Beguin" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@privacy.net...

vooraan. Printje loskrijgen is met soortgelijke modellen vaak prutsen,

solderen... Verder speel ik de vraag door naar Alain :)

Alain en Maarten,

Allereerst bedankt voor jullie reacties. De schakelaar zit aan de voorzijde, naast het paneeltje met ledjes voor stand-by en toestel aan. Het printje waar jullie het over hebben, is dat een kostbaar onderdeel? Toestel is 9 jaar oud en dan is inruil misschien een optie gezien de prijs van een nieuw toestel. Is er een prijsindicatie te geven wat zo'n reparatie zou mogen kosten? ( Netschakelaar vonkt nu bij aanzetten, dus dat gaat niet lang meer goed!).

mvg, Peter-paul.

Reply to
Peter-Paul

Inderdaad, en als uw huis in brand vliegt en de verzekerings expert ziet die schakelaar op de leiding...dan ben je nog niet uit de problemen :-( Die schakelaars kunnen helemaal doorbranden en zelfs de kast van de tv beschadigen.

De print vervangen heb ik bijna nooit gedaan tenzij de print mede verbrand was, dit gebeurt enkel in bovenstaand geval. De schakelaar zelf kost verkoop ongeveer 15 euro maximum en in de groothandel vééél goedkoper ;-) Ik zou deze tv houden en de moeite doen om deze schakelaar te vervangen.

Beste groeten

--
alain dot beguin at tijd dot be
Icq/Skype/Msgr-audio
 Click to see the full signature
Reply to
Alain Beguin

Alain,

Bedankt voor je advies. Ik ga een prijsopgave vragen, want ik kan alleen solderen m.b.v. S39 ( soldeerwater) en dat zal voor de print niet bevorderlijk zijn :-) ).En op een brand zit ik al helemaal niet te wachten. Ik begrijp uit je reactie dat het een goed toestel is ( het is inderdaad pas het eerste probleem na 9 jaar).

mvg, Peter-Paul.

Reply to
Peter-Paul

"Peter-Paul" a écrit le/schreef op/wrote on 20/10/2003

S39...doet mij denken an de goeie ouwe tijd van 30/40 j geleden, met de zware solderingen op het chassis van een radio en tv's. Toen waren het nog "echte" chassis in vol metaal, moest men solderen met een bout van 100w om een opname/weergave DIN plug te monteren op een Grundig radio. De bandopnemers begonnen op de markt te komen en de klanten vroegen allemaal om hun radio's aan te passen...en daar kwam S39 goed te pas :-)

Groetjes en geluk met de herstelling.

Als jij nu dat printje zelf zou uithalen en naar iemand bregen om het te solderen? De aansluitingen zijn met pluggen dus niet te solderen. Vééél goedkoper? :-)

Al

--
alain dot beguin at tijd dot be
Icq/Skype/Msgr-audio
 Click to see the full signature
Reply to
Alain Beguin

Ik soldeerde vanaf 1956 met harskern soldeer, verkrijgbaar in alle onderdelenzaken als Radio Crescendo in Groningen. Niet met soldeerwater of S39. Wel met een bout van 75 Watt, in de meeste gevallen voldoende. Alleen om aan een stevige chassis gesoldeerde onderdelen te solderen was wat meer vermogen gewenst. Maar daarvoor hadden we weer de overbekende soldeerlipjes em soldeersteunen die allemaal konden worden geschroefd met m3 boutjes en moertjes. Enige vereiste dan een 3 mm staalboor. Fabriekstoestellen hadden vaak vastgeklonken onderdelen als soldeerlipjes, buisvoeten etc. Om dat te lossen moest dat eerst worden uitgeboord. Ik heb zelf nog alu chassis gemaakt uit grote stukken alu-plaat. Omzetten deed je door eenzijdig insnijden en dan ombuigen op de bankschroef. Voor het maken van gaten heb ik toen een apparaat gekocht dat de gaten door de alu-plaat trok. Ik heb het nog liggen. Het was ook makkelijk om even een gaatje voor een DIN plug te maken als er nog plek was op het bestaande radio chassie t.b.v. van een bandrecorder. Eerst 3-polig, later vijf omdat ook stereo er bij kwam. Ja, vroeger was je er als zelfbouwer ook nog metaalbewerker bij.

-- Moi

Ben

Reply to
Ben Doedens

"Ben Doedens" a écrit le/schreef op/wrote on 20/10/2003

Mooie verhaal, Ben. Ik voel mij ineens minder eenzaam... :-) :-)

Beste groetjes uit be,

Alain

--
alain dot beguin at tijd dot be
Icq/Skype/Msgr-audio
 Click to see the full signature
Reply to
Alain Beguin

Waar deed ik het destijds voor. Wij hadden radio-distributie om dat Pa zijn mooie Telefunken in de oorlog moest inleveren bij de Duitsers. En ik wilde graag naar AFN en Radio Luxemburg luisteren in die vijftiger jaren. In het arme Nederland van na de oorlog moest je dan met 2e hands spullen zelf gaan bouwen. Of een bouwdoosje kopen. Mijn eerste radiolessen kreeg ik in 1955 van Maxwell te Helden (Panningen, bij Venlo). Schriftelijk. Mijn eerste radiootje was een batterij-bouwdoosje van Maxwell, de zgn. Pupil. Later veel met Amroh spul gebouwd, naar ontwerpen van Radio Bulletin (uitgever de Muiderkring). Prachtige tijd. !

-- Moi

Ben

Reply to
Ben Doedens

vervangen

kan

doen en

Misschien makkelijker, als de netschakelaar in blijft staan, een snoerschakelaar monteren werkt bij mij al jaaaaaaaaren

--=20

MVG Ruud

"Peter-Paul" schreef in bericht = news: snipped-for-privacy@halkan.kabelfoon.nl...

vervangen

kan

doen en

Reply to
Karel

wachten.

pas

Alain ,

TV is zojuist gerepareerd. Ophalen, brengen , schakelaar, en schakelaar vervangen voor 50 euro. Voorlopig ben ik uit de brand :-). Nogmaals bedankt voor je adviezen.

mvg, Peter-Paul.

Reply to
Peter-Paul

"Peter-Paul" a écrit le/schreef op/wrote on 21/10/2003

Bedankt voor reply, :-)

Al

--
alain dot beguin at tijd dot be
Icq/Skype/Msgr-audio
 Click to see the full signature
Reply to
Alain Beguin

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.