scart met RGB naar 15 pin d sub met RGB mogelijk?

Wil mijn digitale decoder van UPC met video-signaal-RGB op de scartkabel naar de 15 pin d sub op de beamer input RGB ipv video maar is dit wel eigenlijk wel mogelijk? Dit omdat er geen component (RGB) video aanwezig is op de beamer. Er is wel een sync on green instelling mogelijk in het input menu voor bepaalde videosignalen, en pinne nr13 en 14 zijn resp. voor hor en verticale synschronisatie. Ik wil zelf een kabel maken als die niet bestaat naar de RGB ingang. Het apparaat heeft een auto instelliing voor VESA (svga modes ) en ook voor video.

Dank voor modificaties tips, maken speciale kabel.

Reply to
EdTEc
Loading thread data ...

Ik denk niet dat dit gaat lukken.

Waarschijnlijk verwacht jouw beamer een VGA signaal op de 15 pin d sub aansluiting en komt uit het UPC kastje een normaal RGB video signaal. Het probleem is dat de lijnfrequentie van een normaal video signaal veel lager ligt dan wat voor VGA gebruikelijk is. Daarnaast zit bij SCART het de horizontale en vertikale synchronisatie verwerkt in het composiet video signaal. M.a.w. enkel een verloopkabeltje is niet voldoende. Er zijn overigens wel video-naar-VGA adapters te koop (ik helaas geen linkje bij de hand).

Reply to
Dombo

formatting link

FISH

Reply to
FISH

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.