Puls waarmee de straatverlichting wordt geschakeld

Men is pas met dat experiment "kunnen we alles goedgekeurd krijgen" begonnen NADAT men een probleem met de bestaande matjes geconstateerd had.

Kennlijk gaat het gelijkheids beginsel zo ver dat als in het verleden iets toegelaten is wat nu ondeugdelijk blijkt, je gewoon nieuwe produkten toegelaten kunt krijgen "want ja het lijkt op iets wat al toegelaten was".

Daar zie je dat het keuren/toelaten niet gebeurt met als uitgangspunt dat het een goed en veilig produkt is, maar met als uitgangspunt dat iedere fabrikant gelijke rechten heeft om geld te verdienen of het nou met een goed of slecht produkt is. Dat vind ik stuitend.

Wat ik zo vreemd vind is dat je niet in de gaten hebt dat het de EU is die je in die shitsituatie gebracht heeft door een merkteken te introduceren dat uitgaat van zelfkeuren en vertrouwen, in een wereld waarin vertrouwen leuk is maar controleren beter.

Door dit systeem te kiezen heeft de EU het voor de goedwillenden verpest en voor de kwaadwillenden gemakkelijk gemaakt.

Was er een beter controle mechanisme geweest dan had jij als fabrikant nut van je eigen verantwoordelijkheidsbesef, en zouden verkopers van rommel niet gewoon hetzelfde logo of een wat er op lijkt kunnen voeren.

Reply to
Rob
Loading thread data ...

Wat dat betreft is dat matje ook een slecht voorbeeld. Als gebleken is dat die matjes ondanks eerdere successen zoveel nadelen hebben, dan moet je ook snel(ler) ingrijpen. Maar zijn onafhankelijke onderzoeken naar die matjes al afgerond, of zijn er wat voorlopige resultaten op TV verschenen?

Maar bekijk het het voorbeeld van het matje nu eens in de situatie dat die oude matjes wel goed zijn. Dan is alles opnieuw testen zinloos.

Blijken er nu problemen te komen omdat dit lange termijn effecten zijn die in de initiele studies niet naar voren kwamen, dan moet je inderdaad wel op tijd actie ondernemen, voor bestaande en nieuwe matjes.

Nee, als blijkt (bewezen is) dat het ondeugedelijk is, moet alles van de markt, maar die stap was/is nog niet genomen in dit geval.

Nee, een product is toegelaten omdat het veilig leek te zijn. Het is raar om dan een gelijk product niet (na noodzakelijke testen etc) toe te laten. Wat is er mis met het aantonen van de veiligheid van een product door te verwijzen naar een overeenkomend veilig product? Als deze referentie later niet veilig blijkt te zijn, ja dan zijn de daarop gebaseerde producten ook niet veilig en is actie vereist.

Ik vind dit geen shitsituatie (ja, het kan altijd beter. Maar vroeger was het niet beter), jij vind dit een shitsituatie.

Ja, dat is een werkelijkheid waar je mee om te gaan hebt. Als consument moet je je ook niet blind staren op een logo. Maar met het maar geheel als nep terzijde schuiven doe je jezelf, de industrie en de EU tekort. De invoering van deze regels heeft best veel verbeteringen gebracht, maar uitwassen zullen altijd blijven bestaan.

--
Stef    (remove caps, dashes and .invalid from e-mail address to reply by mail) 

I guess I've been wrong all my life, but so have billions of other people... 
Certainty is just an emotion. 
		-- Hal Clement
Reply to
Stef

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.