Paarse vlekken tv

Ik weet de uitvoeringsvorm niet maar een relais kan je meestal wel herkennen aan de 4 aansluitingen 2 voor de spoel en 2 voor de kontakten. De PTC zit los op de print, zo te zien. Maar je meld dat het schema niet klopt, een andere type, dan wordt het lastig..... Het relais en PTC zitten niet in dezelfde behuizing.

Zo niet, is wel aan te komen via reparatie onderdelen firma´s. Het demagnetiseringscircuit is niet erg ingewikkeld met weinig onderdelen.

Maurits

Reply to
Maurits
Loading thread data ...

Nee, NT801 is inderdaad een NTC in de functie van inrushcurrentlimiter. Je moet P801 hebben.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Nee, er zitten slechts 1 of 2 PTC's in. Als hij rammelt is hij stuk, als hij niet rammelt is de kans groter dan 50% dat hij nog goed is. Je hebt hem uitgesoldeerd, maar waren er niet al solderingen aan los? Dat komt ook best vaak voor. De code waar het om gaat is trouwens 070Q. Er zijn bij de diverse onderdelenleveranciers wel vervangers voor, je moet dan een leverancier hebben die bij een groothandel als Aswo of Nedis kan bestellen. Het best kan je vragen bij een Radio/TV-winkel met eigen technische dienst.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Rammelt niet en solderingen zaten ook nog vast. Bedankt, ik zal vandaag langs de winkel gaan.

Reply to
Ano

Is dit niet een NTC????

Reply to
Harry

De tv kan ook nog een smak gemaakt hebben, waardoor het raster los is gekomen.

Reply to
J.v.Gelderen

Rigoreuze aanpak: de truuk met de mixer. Geen grapje. Ik heb het zelf ooit gedaan nadat mijn TV een poos op een speaker had gestaan. Neem een mixer (gardes zijn overbodig:-)). Houd deze mixer vlak voor je scherm en laat hem draaien. Vervolgens vergroot je snel de afstand tot je scherm. Wat je eigenlijk doet is je scherm met een 50 Hz draaiveld demagnetiseren. Ouder typen konden daar goed tegen. Of je dat met je huidige toestel wilt doen is echter eigen risico. "Garantie tot op de stoep" zeggen we dan :-) Misschien dat er anderen in deze groep zitten die hier meer over kunnen zeggen.

Hal.

Reply to
Hal

De winkel gaat hem bestellen.

Reply to
Ano

Zoals ik eerder meldde, zijn de vlekken weg als ik de tv een kwartslag draai. Kan er dan toch sprake zijn dat het probleem een gemagnetiseerde beeldbuis is?

Reply to
Ano

Sterker nog, dan kan het niks anders zijn. Bij een beschadigd schaduwmasker maakt draaien namelijk niet meer uit. Als test met de mixer erlangs (langzaam weg is volgens mij beter dan snel) effect heeft, ga er dan maar vanuit dat er toch wat mis is in je demagnetisatiecircuit.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"Ano" schreef in bericht news:46251cd7$0$322$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

Is dat geen NTC dan?

--
Thanks, Frank.
(remove 'q' and '.invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

Op Fri, 20 Apr 2007 23:12:57 +0200, schreef Frank Bemelman:

Is inderdaad een NTC. Deze worden veel gebruikt om de inschakelklap van een voedingscircuit op te vangen, doen echter niets op het gebied van degaussing.

Overigens zitten in sommige TV's combinatieblokjes van NTC+PTC - een NTC in serie met de netspanning voor het opvangen van de inschakelpiek, en een PTC die de degaussing doet. Dit vereist uiteraard wel dat de TV in normaal bedrijf zoveel stroom trekt dat de NTC warm genoeg blijft om de PTC op nagenoeg oneindige weerstand te houden.

En als laatste is er nog de aardigheid dat de karakteristiek van PTC's onder een bepaalde temperatuur niet meer geldt, en een NTC-curve gaat vertonen. Dit laatste is minder vreemd dan het lijkt; als de gebruikelijke PTC-curve wordt doorgetrokken tot onder het vriespunt, zou je in sommige gevallen al supergeleiding moeten krijgen bij -60 graden - wat uiteraard niet gebeurt.

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

Hallo,

Ik wou even zeggen dat ik aan de verhuizing van ons lab een grote professionele degaussingspoel heb overgehouden. Daarmee kun je vanaf de buitenkant een beeldbuis demagnetiseren.

Het is helaas niet voldoende om het maar 1 keer te doen, want telkens als je de TV verplaatst of anderszins iets in zijn magnetische omgeving verandert dan moet je het opnieuw doen. In 1989 kon je mij over het terrein van de IFA zien lopen met zo'n spoel en een variac om 's morgens bij TDF de breedbeeld TV te degaussen die we aan ze hadden uitgeleend. Die was nog zo nieuw dat we nog geen ingebouwde spoel hadden gemaakt.

Dus, wie ooit in de omgeving van Eindhoven een keer zo'n spoel wil lenen die mag proberen kontakt met mij op te nemen.

Groeten, Jeroen.

Reply to
Jeroen S

Verwijder het blikpakket van een ouwe beltrafo en steek alle E-blikken in dezelfde richting weer door de spoel. Sluit de primaire in serie met een 25 W gloeilamp op een 230 V netsteker aan. Alles netjes isoleren. Zet je TV met foute kleuren aan, steek genoemde steker in het stopcontact en beweeg de E met rustige Z-vormige bewegingen dicht langs het TV scherm. Maak de afstand geleidelijk groter en herhaal dit tot de kleurenzweem weg is. Heeft bij mij een aantal malen perfect gewerkt als mijn kinderen weer eens met een magneet tegen de TV gespeeld hadden. Die 25 W lamp kan ook meer of minder geweest zijn, dat kan ik me niet meer herinneren. Even proberen dus. Alleen op 1 april werkt het ook met een plasma of LCD scherm.

--
Veel plezier, Bert
Reply to
opapiloot

Nu ben ik nieuwschierig ;) Rond wat voor chassis was die opgebouwd? De FL bestond nog niet, dus ik gok 2B of 3A. Zit ik goed? Of was het een Fimi product, zoals voorzover ik weet de eerste HD-monitoren een paar jaar later?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

3A-turbo (100 Hz), aangepast voor breedbeeld beeldbuizen. We hebben de video eindtrappen verbeterd om wat meer bandbreedte te krijgen. De bron was een stapel van 4 laserdisk spelers. Een elk voor R,G,B voor de breedbeeld displays (Scart in) en 1 met CVBS en een letterboxed beeld voor de referentie 4:3 TV. Nogal wiedes dat het brede beeld mooier was... Een PC zorgde dat de 4 spelers synchroon liepen. Of niet, als de laser de plaat raakte. Dat heeft ons nog veel hoofdpijn gegeven !

We hadden geen degaussing spoel ingebouwd maar (vreemd genoeg) wel een rotatiespoel, ongeveer op dezelfde plaats als waar je een degaussingspoel verwachtte. Omdat die buizen zo nieuw waren vond de leverancier dit nodig i.v.m. de kleurzuiverheid.

Bij TDF noemden me ze "monsieur le magicien", als ik weer eens mijn magische bewegingen kwam uitvoeren. Als beloning kreeg ik een glas champagne, op de vroege morgen. Daar kun je aan wennen ! Het was die zomer bloedheet in de IFA gebouwen, we konden ook altijd gratis ijsjes krijgen. Dat waren de beste 10 dagen van mijn hele carriere, haha.

We stonden er dat jaar ook met sinusdeflektie (horizontaal), het beeld was 100 Hz progressive. Nooit wat geworden helaas.

Je zit goed. Er zaten ook nog D16 en D32 tussen. Huiver...

Anyway, ik heb hier dus zo'n echte grote degaussingspoel. We hebben wel eens geprobeerd daar floppies mee te wissen. Dat ging dus totaal niet.

Groeten,

-- Jeroen.

Reply to
Jeroen S

D32, klinkt als nooit op de markt gekomen. Aan jouw huivering te zien hebben we daar geluk mee gehad ;-)

Zeker een te lage veldsterkte?

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.