is er nog toekomst voor de kleinere reparatiebedrijven?

hoe zal de toekomst er van de kleine reparatiebedrijven er uit komen te zien nu de consumenten electronica steeds goedkoper wordt?het bedrijf avitech in haarlem staat nu op de afgrond na de filialen in nieuwegein en alkmaar al noodgedwongen te hebben moeten sluiten. ik denk dat er straks nog maar een paar grote bedrijven overnblijven die de contracten met fabrikanten en importeurs voor de garantie reparaties afsluiten

Reply to
dirk vd kwaak
Loading thread data ...

"dirk vd kwaak" schreef in bericht news:41bf659a$0$16492$ snipped-for-privacy@news.inter.NL.net...

zien

de

sluiten.

reparaties

Zelfs die grotere bedrijven houden er mee op. Ze hebben nu al hun activiteiten verplaatst naar Polen of andere goedkope landen (leve de toetreding tot de EU ) Wanneer ondersteuning van hieruit naar die landen niet meer nodig zijn gaan de bedrijven hier ook dicht behalve de hoofdkantoren dan waar de bedenkers ervan zitten... Natuurlijk willen ze kunnen blijven concureren met hun lage reparatie prijzen. En zo is het met vele bedrijven met andere activiteiten aan de gang.

En dan vinden ze het vreemd dat hier steeds minder wordt gekocht... geen wonder, veel mensen worden ontslagen.

Jopie

Reply to
Jopie

Ik moet als (goedkope) parttime reparateur vaak nee verkopen, en denk erover om helemaal geen werk meer aan te nemen, zodat ik me kan richten op andere activiteiten die een carriere als (zelfstandige) ICT'er minder in de weg staan qua tijdsbesteding, en me toch nog mogelijkheden bieden om de hobby te bedrijven. Ik voorzie dat er wel degelijk een markt terugkomt of blijft voor reparaties, zolang de reparateur maar niet als duur of onbetrouwbaar wordt ervaren. Een van de mogelijkheden om in geval van wegwerpspul zoals videorecorders de kosten wat te drukken, is om de klant aan te bieden het moderne waaibomenapparaat waar een IC van

80 euro inmoet of een nieuw loopwerk ofzo te vervangen door een paar jaar oud geheel nagekeken exemplaar. Verder is wegwerpspul en bouwmarktkwaliteit op zich wel een groot probleem, mensen denken daardoor vaak ten onrechte dat je beter nieuw kan kopen. De reparatiemarkt zal voorlopig niet zo groot zijn als hij ooit was, maar de behoefte blijft altijd wel bestaan.
--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Overigens bedacht ik me laatst dat deze trend ook in de electronica-onderdelenhandel te zien is. Er bestaat nog steeds behoefte, alleen om een of andere reden gaan bedrijven op de fles (Display) of worden gerund door prutsers (naar verluid ook Display, en tegenwoordig sommige voormalige Display filialen, waar goedbedoelende liefhebbers staan, maar waar nu al helemaal geen onderdelen meer voorradig zijn die een gemiddeld mens nodig heeft). Mogelijk is een bedrijf rendabel dat meerdere activiteiten combineert, en dat hoeft nog niet eens allemaal electronica te zijn. Een beetje branchevreemd kan ook geen kwaad, zie de uitbreidingen de afgelopen jaren van het assortiment van Nedis. Een dumphandel (BACO) of een technische boekhandel (die zijn er ook te weinig, ook tweedehands), zijn ook mogelijkheden. Dit alles natuurlijk afhankelijk van de bedrijfsvoering en het personeel.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik denk toch niet dat er veel werk overblijft voor de kleine reparatiebedrijven. Met name het uurloon en de prijs van de onderdelen schrikt de klant af. Neem bijvoorbeeld maar de prijs van een vervangende laserunit voor een minidisk. Dan ben je toch geneigd om gelijk een andere aan te schaffen. De hifi hobby van de jaren 70 en 80 is er niet meer. De mensen schaffen tegenwoordig bij de Aldi een leuk, goed ogend setje aan met 3 jaar garantie. Is dat kapot na de garantieperiode dan wordt er gewoon weer wat nieuws aangeschaft. Alleen de echte hifi fanaten zullen hun apparatuur laten repareren. En dat worden er steeds minder. En de techniek wordt natuurlijk steeds complexer. Reparatie is dan vaak alleen uit te voeren door gespecialiseerde bedrijven met de gebruikelijke hoge kosten. Helaas maar wel waar

m.vr.gr

Yde

--
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
 Click to see the full signature
Reply to
Yde

Of de techniek echt complexer wordt, vraag ik me af. Eenmalig een duur soldeerstation aanschaffen gaat wel nodig zijn voor een serieus bedrijf, en er is natuurlijk het probleem van IC's die veel te duur zijn of niet te krijgen. Kent iemand de VDP3120? Ik heb er zelf vanwege mijn semi- dus niet volledig- professionele setting voor gekozen om vooral TV, video en DVD te doen, en zeker geen camcorders en andere miniatuurzooi. Veel moderne apparatuur heeft precies dezelfde problemen als 10 jaar geleden. Slechte solderingen en slechte elco's staan met stip op nummer

  1. Natuurlijk zijn er onrendabele reparaties, die haal je er met wat ervaring ook snel tussenuit. Je bent dan wel een keer een onbetaald uur kwijt met het opdoen van ervaring, als je full-time reparatie doet zonder andere inkomsten kan dat een probleem zijn.
--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

40 jaar geleden bracht ik eens in opdracht van een klant een philips koffie molen ter reparatie bij de philips technische dienst, en de reparatie kosten zaten toen al f 2,- onder de nieuwprijs, dus de klant was toen wel erg boos ;-)
--
Groeten,
André
 Click to see the full signature
Reply to
bausie.

Een klein reparatiebedrijf kan weliswaar bestaan, maar je kunt er niet van leven. Dus leuk voor erbij of als de partner een voldoende inkomen heeft. We leven helaas steeds meer in een wegwerpcultuur, waarbij de zorg - voor mensen en dingen - op de achtergrond geraakt. Dat we gaan vergrijzen levert ook al niks aan reparatie op, omdat de meeste aanstaande grijsaards toch wel een aardig pensioen zullen hebben. En die kopen gewoon nieuw: "Het kan nu nog..." Pas als we zelf oud zijn en mensen zonder dure pensioenverzekering tot de dood moeten doorwerken, kan er weer een toename van reparaties ontstaan. Maar zolang de prijsdaling van elektronische apparaten doorgaat, is dat niet te verwachten.

Reply to
Dirk

Dat nieuw zo goedkoop is, komt door de lage lonen landen, momenteel China, straks Afrikaanse landen. In deze landen werken vaak ook kinderen, 12 uur per dag is heel gewoon. Eigenlijk is daarmee de slavernij gewoon weer terug, door supergoedkope arbeidskrachten zijn de artikelen hier voor weinig te koop, maar wel ten koste van een hoop ellende elders op de wereld, en ten koste van werkgelegenheid in de westerse wereld.

--

Groet, Gerard
Reply to
Bezemsteel

Gaat het in de ICT niet dezelfde kant op?

Ooit 10 jaar geleden een NIC geinstalleerd? Na een gevecht met IO en IRQ adres, en handmatig editen in ini-files en autoexec.bat werkte de NIC, die fors duurder was dan fl 100,- eindelijk. Tegenwoordig kost een NIC een paar euro, en na het inprikken doet het OS de rest.

Ook het programmeerwerk wordt al op uitgebreide schaal naar India verplaatst.

DualIP

Reply to
DualIP

Een electrisch apparaat is iets anders dan een electronisch toestel! En wat jij deed andre dat interesseerd niemand!

Reply to
Thaora

"Bezemsteel" schreef in bericht news:BDE5CC3A.235E% snipped-for-privacy@sx2none.invalid...

Mee eens, maar we helpen er zelf ook aan mee door altijd het goedkoopste te willen. Als het om geld gaat, gaat het altijd fout.

Reply to
Dirk

Dat is ondermeer wat ik er mee bedoel. Ik koop zelf dan ook zeer overwogen, maar je komt er niet altijd onderuit, steeds meer goederen komen uit China.

--

Groet, Gerard
Reply to
Bezemsteel

"dirk vd kwaak" schreef in bericht news:41bf659a$0$16492$ snipped-for-privacy@news.inter.NL.net...

Een vervolg vraag zou dan ook kunnen zijn: "Heeft het nog zit om (MTS) electronica te gaan doen?"

Als ik deze discussie lees dan lijkt de conclusie dat je nog maar op twee manieren iets kunt verdienen.

1) Door veel van hetzelfde te repareren voor bijvoorbeeld een importeur. Het nadeel is dat het dan meer productiewerk wordt. 2) Door alleen de duurdere apparaten of de eenvoudige storingen aan te nemen en de rest te weigeren. Het nadeel is dat je zo niet echt een klantenkring opbouwt met vertrouwen in je.

Boonie

Reply to
Boonie...

"DualIP" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Ik heb al op meerdere plaatsen gehoord dat dat laatste iets is waar men blijkbaar toch spijt van begint te krijgen.

Groeten, Rene

P.S. Ik vond vroeger het installeren van een NIC wel leuker dan nu, al gaf het bij tijd en wijle wel meer ergernis. Maar de voldoening als het dan werkte!

Reply to
René

En zo heeft globalisering voor alle partijen nadelen...

Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.

Reply to
maarten

Al die ***** die voor een dubbeltje op de eerste rang willen inderdaad...

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Amerikaanse bedrijven zijn alweer gestopt met bepaalde werkzaamheden aan India uit te besteden. Programmeren misschien nog niet, maar callcenters en andere bezigheden wel.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

ALS het zou kunnen zou TPG Post zijn postbezorging ook naar India verplaatsen. Vervelend voor ze dat ze hier moeten bezorgen.

-- Met vriendelijke groeten, Ben Doedens

Reply to
Ben Doedens

Dat programmeerwerk is de laatste paar jaar in zulke grote hoeveelheden in India gedumpt dat de werkelijk goed opgeleide programmeurs hun marktwaarde hebben ontdekt en nu fiks hogere betalingen willen hebben. Nu wordt "om budgettaire redenen" gebruik gemaakt van minder getalenteerde (=goedkopere) programmeurs met als resultaat dat het opgeleverde werk bedroevend van kwaliteit is. Tel dit op bij de toch wat andere arbeidsmoraal en je voelt de bui al hangen. Sommige bedrijven wijken inmiddels uit naar landen als Vietnam en Zuid-Afrika.

Het zelfde zie je gebeuren met de goedkope productiefaciliteiten in Azie, de loonkostend aldaar stijgen merkbaar. Produceren in een lagelonenland dichter bij West-Europe is, ook om logistieke redenen, nu ineens weer errug interessant, dus stampt men in Bulgarije, Roemenie en Slowakije nieuwe fabrieken uit de grond.

--
         Venlig Hilsen

Omgaan met kinderen is gezond voor de ziel. (Fjodor M. Dostojewski)
 Click to see the full signature
Reply to
Venlig Hilsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.