Splitter voor de livebox (orange)

Wie heeft dit wel eens uitgeprobeert? Ik wil een splitter om de TEL en ADSL te splitten, voor de livebox plaatsen. De reden daarvoor is dat als de livebox softwarematig is vastgelopen dan komt de telefoonlijn van KPN niet op de daarvoor bedoelde uitgang van de livebox te staan. En dan ben ik dus niet meer bereikbaar op beide (Orange & KPN) nummers niet. Dat vindt ik een ernstige tekortkoming.

Wie heeft hier een oplossing voor? Of denkt mee?

Groetjes Albert

Reply to
vergeten
Loading thread data ...

Zo'n livekreng is gewoon een ADSL modem, dus ik zou niet weten waarom je geen losse ADSL-splitter kan monteren. Je moet er alleen rekening mee houden dat je analoge lijn dan wel altijd buiten je modem om loopt.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Dat is nou net wat ik wil, die kpn lijn buitenom de livebitch. Mijn telefooncentrale kan 2 netlijnen aan en dan kan ik makkelijker kiezen met welke lijn ik naar buiten wil bellen en ben ik altijd bereikbaar. Voor dat ik een livebitch had stond er een speedtouche 510 met splitter. Zou ik die ervoor kunnen gebruiken of moet het een andere zijn?

Het type splitter wat ik nog heb is: CPF126F Rev.A POTS Splitter ZHK 901 04/4 R1A Is destijds geleverd door KPN.

Wat denk jij ervan? Gewoon proberen?

groetjes Albert

Reply to
vergeten

Gewoon proberen, ADSL uitgang naar de lijfdinges en telefoonuitgang naar je telefoontoestel. KPN heeft vroeger wel eens splitters geleverd die niet met elke telefoon samenwerkten, maar als hij het voorheen gedaan heeft zal dat geen probleem zijn. Het enige dat ik niet helemaal zeker weet, is of de hoogste ADSL2+ snelheden goed doorkomen (alles boven 8Mbps), maar dat is simpel uit te vinden.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik heb er hele slechte ervaringen mee. Mijn livebox heeft precies dezelfde problemen als OP, met nog wat extra features als "Iemand belt -> internet plat" en "wij trainen veel te hoog in, waardoor het heel stoer uitziet, maar de netto verbinding nog altijd bagger is", en ik heb die splitteractie al eens uitgehaald. Het resultaat was alles behalve positief; de internetverbinding ging er hard op achteruit (~8 mbit ipv 20; ik woon bovenop de wijkcentrale..), en de stabiliteit van het ding werd zo mogelijk nog minder.

En dat je dan opeens twee telefoons nodig hebt, mocht je inderdaad een orange telefoonabbonnement hebben.

Ik heb de livebox maar opgegeven, en op marktplaats voor weinig een Allied Data Copperjet 816-2P op de kop getikt. Werkt al twee jaar als een tierelier, maar ik weet eerlijk gezegd niet of telefonie daar ook mee blijft werken.

--
Martijn van Buul - pino@dohd.org
Reply to
Martijn van Buul

Ik weet ook niet of een 'oude' splitter wel goed is voor ADSL2+ (>8mbit). Het kan natuurlijk ook dat 2 spltters in serie (losse en ingebouwde) teveel verzwakking geeft.

Idee: gebruik de losse splitter alleen om de telefoon aan te hangen en hang de livebox rechtstreeks aan de lijn.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik had eerst de splitter in gebruik zoals hierboven genoemd met ADSL van wanadoo. later is de telefoon erbij gekomen met de livebitch. Er werd toen verteld dat de splitter er tussenuit moest. Wat ik heb gedaan. En wat de snelheid betreft, ik heb hier 4mbit down / 1mbit up via kpn lijn. In mijn woonplaats heeft orange nog geen app. staan. Nu gaat de snelheid wel in november worden verdubbeld maar in hoeverre dat voor mij geldt is niet duidelijk.

Dan staan er toch nog 2 splitters parallel op de lijn gezien vanuit de KPN centrale. Als ik nou eens een schema had van die splitter dan kon ik er misschien wat mee "knutselen"

Ik ga het zeker proberen!

Groetjes Albert

Reply to
vergeten

Dat parallell staan hoeft geen probleem te zijn, hierbij zorgt de losse splitter ervoor dat er geen ADSL-signaal op je telefoon komt, en de splitter in de lijkbox zorgt ervoor dat het telefoonsignaal daar wegblijft (op de onbelaste analoge uitgang na).

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

vergeten schreef in berichtnieuws

472a425e$0$24247$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Ik heb ook een livebox van wanadoo omdat nummerweergave het niet goed deed heb ik ergens gelezen om een splitter voor de livebox te zetten en daar alleen de telefoon uit te halen. Dus parallel op de lijn die in de livebox gaat een splitter zetten en daar de telefoon in doen. Hij werkt perfect, en nummerweergave doet het nu wel.

Bart

Reply to
Colorado

Ik heb e.e.a uitgeprobeerd, de splitter dus voor de livebitch. ADSL lijkt wat langzamer te gaan maar dat verschil is niet zo groot. Lijnsnelheid voor de test: ±420 kbps met de splitter ertussen: ±410 kbps. Alleen "pakt" newsleecher niet alle(8) threads er blijven er soms 1 of

2 onbenut. De telefoon werkt alleen als ik een enkel toestel op de splitter aansluit. Zodra ik de telefoon uitgang van de POTS splitter op mijn telefooncentrale aansluit kan ik niet meer naar "buiten" bellen. Binnenkomende telefoontjes kan ik wel aannemen. Het zal wel te maken hebben met de aansluitfactor van mijn telefooncentrale die misschien te hoog is voor de splitter. Het is dus nog niet ideaal. Nog suggesties misschien?
Reply to
vergeten

"vergeten" schreef in bericht news:472cbb18$0$40895$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Aanvulling: Ik heb nu een schema van de splitter gevonden maar weet niet welke connector bij wat hoort.

Zie hier de link:

formatting link

A= ? (line, tel. of adsl) Doorhalen wat niet van topassing is! B= ? (line, tel. of adsl) ,, C= ? (line, tel. of adsl) ,,

Reply to
vergeten

Dus in serie? Probeer het eens parallell. Overigens moet ik me wel heel sterk vergissen of die CPF126F was niet die beruchte splitter waar bepaalde telefoons niet mee willen werken... Probeer dus toch maar eens een andere splitter.

B= 2 condensatoren = hoogdoorlaatfilter = ADSL C= abnormale hoeveelheid spoelen = laagdoorlaatfilter = telefoon

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

"Colorado" schreef in bericht news:472c7557$0$18935$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Bedankt voor de tip, ga ik ook eens doen.

mvgr. Albert

Reply to
vergeten

"vergeten" schreef in bericht news:472ce288$0$87268$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Nou ik heb het ook geprobeerd. ADSL werkt goed. Telefoon (ik heb een telefooncentrale Vox1300) kan ik zelf niet uitbellen. Wel gebeld worden. Dit is helaas voor mij geen oplossing dus.

Voordat ik de Livebox had stond er een speedtouch 510 adsl modem met dezelfde splitter. Toen werkte de telefooncentrale wel goed (kon uitbellen en opgebeld worden) Sinds ik de livebox heb (en waarschijnlijk ook een ander lijntype adsl) werkt de telefooncentrale alleen nog inbellend. Als ik de telefoonlijn die uit de livebox komt aansluit op de telefooncentrale gaat ook alles goed maar dan bel ik via orange en dat wil ik nou net niet.

Ik wil dus gewoon de KPN telefoonlijn buitenom de livebox beschikbaar hebben.

Misschien zijn er nog andere/betere type splitters dan de CPF126F

Heb jij misschien nog een helder idee?

Reply to
vergeten

vergeten schreef in berichtnieuws

472f81db$0$60982$ snipped-for-privacy@news.wanadoo.nl...

Ik heb geen centrale kan gebeld en bellen en nummerweergave toppie

Jammer voor jou.

bart

Reply to
Colorado

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.