scart-splitter(?)

Wellicht dat er in de instellingen van de tv nog wat te verbeteren valt. ZIt er een mogelijkheid bv om te kiezen wat voor signaal je verwerk op de niet-werkende scart-connector? Bv s-video/composite/rgb?

En als je er maar een aansluit, via die scart-splitter en/of rechtstreeks, gaat het wel goed?

Twee volwaardige rgb signalen via zo'n passief kastje zonder schakelaar, ik bewijfel het. Ik zou dit ding terugbrengen en iets beters selecteren Een veel betere oplossing is een actieve schakelaar. Zelf heb ik de Marmitek Flat TV link en dat werkt prima. Hans:

formatting link

Reply to
HansO
Loading thread data ...

Hoi,

Ik heb hier het volgende: een tv met 2 scartbussen, waarvan er maar 1 lijkt te werken; een dvd speler een sat-receiver.

Omdat ik zowel de sat-receiver als de dvd-speler permanent via scart aan de tv wil aansluiten, heb ik een 'scart splitter'(? goede naam) gekocht: een soort stopcontactplaatje met 3 scart vrouwtjes en een snoertje met een scart man. Het doosje is verder passief, zonder wisselschakelaar o.i.d.

In de tv-zaak zeiden ze dat het apparaat dat 'aan' stond zijn signaal zou doorgeven.

Mijn vraag: wanneer ik *beide* apparaten 'aan' heb krijg ik een soort gestoord mengbeeld, dit zal wel niets bijzonders zijn..

Volgende vraag: wanneer ik bv. van de dvd-speler wil weergeven moet ik het volumelevel enorm opdraaien om ueberhaupt iets te horen, en het geluid en het beeld zitten vol storingen. Ik merkte wel dat de steker van het contactdooise wel erg losjes in de scartbus van de tv gaat (veeeeel lossiger dan de andere scartkabels die ik heb). Zou het 'splittertje' buggy zijn of krijg je met deze setup nooit wat behoorlijks als eindresultaat??

Dank voor voorlichting

rob

Reply to
rill2

## Hier ben ik nog even niet uit; het is een gekregen tv zonder manual..

## Rechtstreeks gaan zowel de sat-receiver als de dvd-speler goed. Ik probeer nog even wat ze enkel via de splitter doen..

## Ik vond hem in het net; mooi apparaatje, maar wel een tikje aan de prijs... (de 'link 4')

Maar als ik de tweede scartbus niet kan activeren heb ik -behalve steeds omsteken, wat niet zo goed zal zijn voor de bussen, en zeker niet comfortabel- weinig keus :-

Dank voor je info!! rob

Reply to
rill2

schreef in bericht news: snipped-for-privacy@news.hccnet.nl...

Ik heb hier een handbediende "scart video control" systeem ; Deze split 2 video's , PSX2, kan videouitwisseling van de ene naar de andere, gaat naar een draadloze zender voor tv in andere locatie. Al wat ik nodig heb én goedkoop. Weet spijtig niet meer vanwaar ik dat ding haalde .

grtjs

Reply to
tjoeke

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.