boost line out van geluidskaart

Wat zou de beste manier zijn om een line out (uitgang) van een geluidskaart voor een computer een ietwat te versterken/boosten? Het nivo wat er nu bij mij uitkomt is veel lager dan het (standaard) nivo van mijn versterker, het verschil is nu veel te groot. Als ik switch van de aux poort (waar de geluidskaart van de PC op zit) naar bijv. tuner, staat deze veel te hard!!Is een beetje irritant.

Weet iemand een manier (zonder dat het signaal te veel gaat vervormen vanzelfsprekend)? thx

Reply to
KJ
Loading thread data ...

"KJ" schreef in bericht news:4368a7b8$0$11072$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

geluidskaart

de

Wat geef je weer? CD, wave, microfoon, andere? Weet je zeker dat ALLE volumeregelingen volledig open staan? en dat niet ergens een mutevinkje op staat?

MRe

Reply to
MRe

Precies, meeste PC audio aansluitingen (koptelefoon, niet line out) kunnen tot 1.5V RMS uit geven. (~ 5V P/P!)

(sommige van deze geluidskaarten kunnen overigens direct -zonder versterker!- speakers aansturen met adequaat volume.)

--
 - René
Reply to
René

"René" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Nee er staat niets ge-MUTE en ik wil gewoon Wave weergeven. Dus in de windows mixer staat de master (hoofdvolume) gewoon vol aan en ook de wave mixer. (ik krijg ook wel geluid, maar (te) zacht) En als ik lees: 1.5V RMS dan denk ik: een aux/line-in van een receiver/versterker mag/moet toch eigenlijk 3V RMS hebben? Zou een klein voorversterkertje zin hebben? (conrad of velleman module oid)

Reply to
KJ

In de huidige tijden van on-board sound is dat allang niet meer zo...

- Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.

Reply to
maarten

Ik heb eigenlijk alleen SB 16 uitvoeringen gezien die een koptelefoon of zelfs kleine speakertjes konden aansturen. Ik heb er zelf eentje gehad. Ze hadden nog een volumeregelaar bij de in- en uitgansjacks. Latere versies van de SB hadden soms een extra versterker aan boord, de uitgang kon dan met een jumper op het kaartje op phones of line worden gezet. Toen de hele speakermarkt voor de PC op aktieve speakers (dus met ingebouwde versterking) overging, was het uit met de noodzaak om een extra versterkertrap op de soundkaarten te bouwen.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

"KJ" schreef in bericht news:4368efe5$0$11073$ snipped-for-privacy@news.xsall.nl...

René,

Het komt bij mij toch wel een beetje vreemd over. Een geluidskaart "line out" zou op de aux-ingang van een versterker voldoende signaal moeten geven. Bij mij staat hij meestal zacht, maar bij gewone weergave hoef ik hem nog niet voor een kwart open te draaien. Als ik hem voluit zou zetten, blies ik mijn speakers op. Ik heb dus het gevoel dat er bij jouw iets niet in orde is. Hetzij aan de geluidskaart, hetzij aan de versterker.

Wil je een beetje extra versterking lijkt me een Velleman kitje geen gek idee. K2572 is een universeel stereoversterkertje dat voor jouw doel geschikt moet zijn. Dat wil dus zeggen als er niks stuk is en je alleen maar wat extra versterking nodig hebt. Denk er aan dat die versterker een voedinkje nodig heeft. Met is beetje pech is die duurder dan de versterker zelf. Velleman heeft trouwens - uiteraard - ook wel een geschikt voedinkje. Kijk maar eens op:

formatting link

petrus bitbyter

Reply to
petrus bitbyter

Ik was de OP niet..! Wat ik beoogde te zeggen is dat de 1.5V RMS die uit de meeste geluidskaarten komt (iig bij hogere impedanties) moeiteloos een versterker voluit moet kunnen sturen.

Andere oplossing: tuner verzwakken! Dat kan met simpele weerstandsdelertjes.

Toch heb ik het gevoel dat ergens iets niet deugd. 3.5 mm stekker wel "diep" genoeg in de PC? (heb ik wel eens gehad, krijg je L-R verschil geluid - is niet hard)

--
 - René
Reply to
René

Heb ik ook eens gehad, en ik heb me er echt rot naar lopen zoeken; Ik weet nog steeds niet waarom de kabel besloot om er ineens een stukje uit te gaan. In ieder geval hielp het simpel eruithalen en inpluggen van de jackplug gigantisch. En dan kom je erachter dat je alle drivers etc, voor niets opnieuw hebt geinstalleerd....

Bert

Reply to
Tweedel

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.