Audio cult

Inderdaad. Maar heel het principe is dus fout. Ik heb 3 fasen en bijvoorbeeld 7 groepen, dan is er altijd al een fase met 3 groepen *

60% * 16A = totaal 28,8 A. Klap, hoofdzekering eruit.

Er hadden dus in het voor ons toegankelijk deel zekeringen/automaten moeten zitten zodat we onze eigen storing kunnen oplossen. 1 per fase dus. En dat daarna dan zwaardere komen van de elektriciteits maatschappij maakt dan niet meer uit.

Wijziging van de NEN1010?

Pieter

Reply to
Pieter
Loading thread data ...

Bedankt voor de uitleg en de verwijzing. Ik heb al 40 jaar niet beter geweten ;-)

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

Ik heb slechts een fase gezekerd met 36 Ampere verdeeld over 6(!) groepen en tot nu toe gaat dat goed ! Maar (vaat)wasmachine en droger draaien 's nachts en lassen strijken copressor gebruiken e.d. doe ik overdag.

--
Groeten 
Robert Oor
registred linuxuser 361161
Reply to
Robert

Dan vragen zovelen zich af *nadat* ze er aan begonnen zijn... :-)

-p

Reply to
Piet Beertema

Dat begint zo rond je 18-20ste. En dan nog even los van de invloed van kunstmatige geluidsbronnen. De vraag is alleen of dat de functie van het gehoor aantast. Pas op het moment dat het je in het dagelijks leven begint te hinderen wordt de diagnose presbyacusis gesteld. En dat is inderdaad

30-40 jaar later voor veel mensen.
--
Ruben

	There are two major products that come out of Berkeley: LSD and UNIX. 
	We don't believe this to be a coincidence. -- Jeremy S. Anderson
Reply to
Ruben van der Leij

Dat is voor velen onder de 30 al niet meer weggelegd.

-p

Reply to
Piet Beertema

Tot mijn 50ste heb ik tonen tot 16 Khz redelijk kunnen horen, daarna ging het snel naar beneden. Het heeft met het functioneren van het gehoor en met ouderdomsdoofheid niet zoveel te maken, ik hoor voor mijn leeftijd naar mijn idee nog prima, alleen klinkt alles anders. Ik snap nu ook waarom mensen op hogere leeftijd altijd de hoge tonen knop van hun radio op minimaal hadden staan. Teveel hoge tonen in de muziek ervaar ik nu namelijk veel sneller als "schel" en daardoor onaangenaam. Het verminderde gehoor heeft overigens geen enkele invloed op de emotionele werking van de muziek, die blijft.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

Let ook even op de prijs!

En dit:

formatting link
Dat is dus alleen een potmeter!

En zoek voor de grap ook even die C37 vioollak op, op dezelfde site, leverbaar voor verschillende temparaturen, proest! Nee niet de verwerkingstemperatuur maar de kamertemperatuur waar ze gebruikt gaat worden.....

Vanwege de prijzen heb ik niet de web site van de feitelijke leverancier gegeven maar die vind je hier:

formatting link

Reply to
Tee

In deze review staat een foto van de inhoud.

formatting link

One born every second...

--
 - René
Reply to
René

Je wil geen 485 US$ uitgeven voor een houten knopje? Je moet toch wat over hebben voor een goed geluid.

Euh slik, $6820.00 voor een houten kastje met een potmeter? Nou ja, niet echt een potmeter, maar een variac (regeltrafo). Dat mag wel wat meer kosten toch?

En dan nog wat: zo'n schakelaar van zo'n variac heeft natuurlijk al zo'n houten knop. Mooi 485 dollar uitgespaard!

En ze hebben de trafo/variac met zilver, maar ook met "copper wired". Laat ik me nou toch denkan dat onze trafo's hier allemaal plastic wired zijn.

Dus bij een hogere kamertemparatuur heb je andere lak nodig?

Zouden er nou echt van die sukkels bestaan die dit allenmaal kopen?

6000 euro voor alleen de volumepotmeter?

Pieter

Reply to
Pieter

Trafo's! Zal wel een effect geven alls bij een hoogohmige buizeneindtrap met trafo; een frequentie karakteriostiek om van te gruwelen. Blijkt maar weer, alpha's kun je alles wijsmaken.

In de handleiding staat een lulverhaal dat ze drie maanden in moeten lopen, net als een automotor... Ja, natuurlijk, dan kan je gehoor aan dat beroerde geluid wennen zodat je na drie maanden niet beter weet...

Die handleiding is de moete waard! De eene flauwe grap na de andere. Je moet haast van een andere planeet komen om niet door te hebben dat je wordt genept.

Maar ik moet nu verder met mijn werk, mijn meubeltjes in de vioollak zetten voor een betere acoustiek.

Reply to
Tee

Waarom niet? Gebrek aan keurmerk, of iets fundamentelers?

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Om dat op te lossen zou je dan krijgen: Hoofdstoppen, meter, persoonlijke hoofdstoppen, rest van de installatie.

Maar een stop waar je bij kan kun je ook een zwaardere indraaien, en dat mag niet, want vastrecht is gebaseerd op (oa) de zwaarte van je hoofdstop.

Bij mij op school hadden ze een dergelijke setup met 3x35A snel achter de meter om in ieder geval de 3x35 langzaam van het energiebedrijf er niet al te *vaak* uit te laten springen -- er lagen 2x 3x16A, ieder naar een dimmerrack met 6x2000W per stuk (mijn kant van de operatie van schoolfeesten en toneelstukken..) *plus* er werd nog ergens in een stopcontact een geluidsinstallatie bijgeprikt die best vaak schroeiplekken maakte in het betreffende stopcontact -- 2x500W subwooferkasten en 2x500W

3weg kisten van formaat, was het geloof ik, plus bijkomende apparatuur.

Anyway.. hoofdstoppen mag je niet bijkunnen, niet alleen omdat ze voor de meter zitten (dus kun je er stroom van aftappen), maar ook omdat je ze niet zelf mag verzwaren. Tegenwoordig heb je heel soms in nieuwbouwhuizen een hoofdautomatenkastje ipv een hoofdstoppenkastje -- loodje zit dan om de kast heen zodat je niet bij de werkende delen kunt, maar de schakelaar lijkt open te zijn zodat je hem zelf weer aan kan zetten.

Jasper

Reply to
Jasper Janssen

Maar een hoofdstop NA mijn meter zou wel magen. Bijvoorbeeld 22A of zo. En dan alle 16A groepen, dan is het probleem weg.

Pieter

Reply to
Pieter

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.