Audio cult

O ja, en ze vergeten er ook bij te vertellen dat de stroomlevarancier ca 30 cm daaronder eigen zekeringen (stoppen) heeft zitten. 25 of soms

40A. En die zijn echt niet verguld.

Pieter

Reply to
Pieter
Loading thread data ...

Nou....

Ik heb er wel eens een moeten laten vervangen, met haast, tijdens bouwwerkzaamheden met een stucpomp waarin men de gips liever niet inwendig wilde laten uitharden; te oordelen naar wat dat kostte, zitten er bij mij zeker vergulde hoofdstoppen in!

Reply to
Harry

Je kunt je stroomboer natuurlijk bellen en vragen of ze dat ding ook door een klankmodule willen vervangen. Ik acht de kans zeer groot dat je binnen de kortste keren een gedwongen opname staat te wachten; en dan niet van geluid.

-p

Reply to
Piet Beertema

Bij cult is niets te dol:

formatting link

-p

Reply to
Piet Beertema

Wel, hij kan naar een andere ISP.

--
"Life is short, art is long, opportunity fleeting,
experimenting dangerous, reasoning difficult.? (Hippocrates)

pim. ReplyTo: nospam4me [at] schaeffer.tk
Reply to
pim schaeffer

Je blijft lachen met de a-technische alfa's, toch een aanzienlijk deel van de bevolking. Overal om ons heen zijn blijkbaar aura's, aardstralen, magnetisme, geesten, demonen, engelen en 'energieen', zowel positieve en negatieve. En *NATUURLIJK* maakt alles uit voor de productie van geluid, dat is toch logisch? En zoiets als een magnetische CD, dat is toch logisch dat dat de geluidskwaliteit beinvloed? En de biostabiel 2000 heeft ook magneten en 'zeldzame aarden' in zich, en die werkt toch ook, ja toch? Leven en laten leven, denk ik. Er is niet tegenaan te praten want 'ze' zullen je nooit begrijpen. Hun wereld zit anders in elkaar dan de wereld van ons, de mensen die een beetje begrijpen hoe e.e.a. werkt. De alfa's begrijpen de beta's niet en de beta's lachen zich een kriek om de alfa's, maar wederzijds begrip is er totaal niet. En als hun installatie nu beter klinkt met een kabel van enkele duizenden euro's, een buizenversterker met abominabele specs, of zoiets als een CD-demagnitizer, dan is dat toch fijn voor ze? Geld moet vloeien, en er zijn altijd al mensen geweest die magische drankjes en pillen verkochten en er zijn altijd al mensen geweest die er blijkbaar baat bij hadden. En dat is toch alleen maar fijn voor ze? B.

Reply to
Badman

Je hebt er toch wel vergulde hoofdstoppen in laten zetten?

Ik heb me dit ook altijd al afgevraagd: In huis zit alle groepen over

3 fasen verdeeld. Maar ik heb meer groepen dan fasen. Dus zitten er op 1 hoofdstop minstens 2 groepen. Als ik die nou allebei met 16A belast waarbij mijn zekeringen er dus niet uit vliegen, kan ik dus wel de 25A van de stroomleverancier opblazen, terwijl ik niets fout doe! Hooguit mijn wasmachine aan (16A), wasdroger(12A?), strijkijzer (900W), stofzuiger (1500W), koffieapparaat(700W?), ook even thee zetten met de waterkoker (900W), elektrisch kacheltje (2000W). Dan moet ik blij zijn als ik alles netjes over 3 fasen verdeeld krijg.

Met een hoop kosten tot gevolg. Dat slaat eigenlijk nergens op. We zouden zelf een zekering/automaat of wat dan ook daarvoor moeten hebben?

In mijn huis hebben ze dat trouwens heel makkelijk opgelost. De installateur heeft gewoon 1 groep per verdieping. 1 groep is de zolder, 1 groep slaapkamers, 1 groep beneden met kamer, keuken, garage etc. Die laatste vliegt er dus ook regelmatig uit...

Pieter

Reply to
Pieter

Nou is volgens mij de grap dat de meeste moderne magneten wel zeldzame aarden in zich hebben, dus ook de magneet van elke magnetron en van elke luidspreker ;-)

Voor die kabel kan je objectief gezien natuurlijk gewoon dik koperdraad nemen, en CD's kunnen niet magnetisch worden, maar dat een buizenversterker anders klinkt is wel degelijk meetbaar en te verklaren (harmonische vervorming waar sommige mensen van houden).

Placebo is ook altijd leuk ja :-)

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Vervelend voor die mensen te moeten ervaren dat ze eenmaal boven de 50 (soms al bij 40) een stevig stuk van hun "absoluut" gehoor zullen gaan missen en als ze eenmaal 60 zijn er een frequentiegebiedje resteert van een 40 Hz tot

10 à 12 kiloherz. Daar is niet met magneten, trilvoetjes, zilverdraad, vergulde contacten en wat al meer nog tegen te vechten. Ook een BioStabiel helpt dan niet meer. Dus iedereen die jonger is dan 50, geniet zoveel mogelijk van je gehoor, laat het wat kosten, het is goed voor de handel.
--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

Inderaad. Er is gewoon geen enkel technisch argument meer te bedenken voor een kabel van meer dan 6mm2 met de aders niet te dicht tegen elkaar. En zo'n snoer kun je in elke hifi-zaak kopen voor enkele euro's per meter.

Ik weet er alles van, heb zelf een tijdje versterkers ontworpen. Maar de alfa's zweren gewoon bij buizen omdat die veel beter geluid zouden geven. Niet het schema of ontwerp is van belang, nee de buizen zelf zouden zorgen voor een ultramooie klank. Okee, toegegeven, een buis kan prachtige karakteristieken hebben. Maar een mosfet heeft ook hele mooie karakteristieken en een moderne transitor ook, en die zijn niet alleen veel goedkoper maar leveren ook veel praktischer ontwerpen op met betere specs. En dan heb ik het nog niet over de (dure) ellende van een uitgangstransformator... Ik denk dat er veel mensen gewoon 'kicken' op het gloeien van buizen, alsof het iets magisch is, alsof daar iets heel spannends aan de hand is. Er is met buizenliefhebbers absoluut niet te praten over halfgeleiderversterkers, ook al klinken die net zo goed.

En blijkbaar werkt dat, want de markt voor peperdure 'interconnects' en andere gadgets (liefst verkocht in hardhouten doosje met kopenen letters) bloeit welig. Ach ja...... :-) B.

Reply to
Badman

Ken je de 800 ohm eindtrappen van Philips? Beter geluid en geen trafo :)

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ja, 800 ohm was een goede oplossing om de uitgangstransformator te omzeilen. Later kreeg je ook nog 16-ohms luidsprekers van diverse merken, maar die zijn nooit echt populair geworden voor zover ik weet. Is wel jammer, want

16-ohms luidsprekers maken veel zaken een stuk eenvoudiger (ze vereisen echter hogere spanningen en dat is tegenwoordig eenvoudiger dan vroeger). Een moderne ringkern uitgangstransformator heeft zeer goede eigenschappen, is echt zeer lineair tot hoge vermogens en ze hebben een enorm groot frequentiebereik. Maar die moderne zullen wel weer niet audiofiel genoeg zijn voor de echte die-hards want dan begint de buizenversterker qua specs in de buurt te komen van een transistorversterker en dat willen we natuurlijk niet :-). Nadelen van uitgangstrafo's blijven de hoge kostprijs, de plaats die ze innemen en het hoge gewicht. Als je zonder kunt dan is dat een veel 'schonere' oplossing. B.
Reply to
Badman

Ook wat andere timing (door vaak afwezig zijn van tegenkoppeling) en intermodulatie. Ook is een buis kwadratisch waardoor vooral even harmonischen optreden, klinkt "lekkerder" dan oneven harmonischen, en is de reden dat je met een gitaar met buizenversterker lekker kunt janken als je hem overstuurt. Ook loopt een buizenversterken niet gauw vast, hij verhoogt maar langzaam de vervorming.

Heb jij ook een placebo speler? Toch wel met vergulde aan/uit knop?

Pieter

Reply to
Pieter

Bi-Ampli. Het waren de eerste radio's met een vrij strak geluid uit de speakers, niet zo wollig warm als men van de Duitse toestelbouwers gewend waren. Je moest er echt aan wennen. Er waren toen heel wat mensen die Philips afzwoeren vanwege de geluidskwaliteit en de ongewone plano vormgeving die toen ook in zwang kwam.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

Er word op gerekend dat groepen 60% belast zijn. Dan gaat het makkelijk. Tot dat in het studentencomplex de centrale verwarming uitviel. Even later vlogen de stoppen om je oren. Totdat men de verschillende kacheltjes netjes ging verdelen. Toen vlogen de hoofdhoofdzekeringen van 60 A voor vier verdiepingen er uit.

Overigens dienen zekeringen ervoor om de achterliggende installatie (van het energiebedrijf) te beschermen.

--
"Life is short, art is long, opportunity fleeting,
experimenting dangerous, reasoning difficult.? (Hippocrates)

pim. ReplyTo: nospam4me [at] schaeffer.tk
Reply to
pim schaeffer

En natuurlijk jarenlang in de meeste mid range televisies. Ongeveer alle types eindbuizen zijn daar wel de revue gepasseerd, tot men op het laatst "alles" met de PCL805 deed.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Fout fout! Metaal is elektrostatisties, je moet houten knoppen heben, afgewerkt met vioollak voor een beter klank.

formatting link

Reply to
Tee

Bi-Ampli is een radio met gescheiden hoge en lage tonen, OTL is trafoloos, daar bouwde Flipse ook versterkers mee

formatting link

Leuk ding, staat hier een beetje in de weg en er moeten er nog nieuwe conussen in de 800 Ohm luidsprekers worden gelijmd.

Alles over Bi-Ampli

formatting link

Maurits

Reply to
Maurits

Ik heb er nog een staan.

Pieter

Reply to
Pieter

Ik lees daar: "The beech wood is coated several times with C37 lacquer for best sound as pointed out by Dieter Ennemoser. How can this make a difference??? Well, hearing is believing as we always say. The sound becomes much more open and free flowing with a nice improvement in resolution. Dynamics are better and overall naturalness is improved."

Ze hebben het inderdaad over de KNOP! Ik sta nu toch echt te kijken, Ik dacht alles al gezien te hebben. De waanzin wordt steeds groter. Ik wist niet dat er zo'n sukkels rondlopen.

Ik stel hierbij voor om in huis alle koperbedrading te vervangen door goud. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat! Natuurlijk vergulde zekeringen (waarom is dat trouwen niet massief goud?) en gouden wandcontactdozen. Dan blijf ik me nog afvragen waarom die dure apparatuur nog een gewone netsteker heeft. Dan moet toch ook goud zijn? Met houten knop natuurlijk.

Pieter

Reply to
Pieter

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.