Analoge signalen inlezen via USB / draadloos

Ik ben opzoek naar een schema (en/of een site/winkel met de benodigde informatie), voor een schakeling waarmee het mogelijk is minimaal drie analoge signalen via een USB poort in een PC in te lezen. Weet iemand waar ik dit kan vinden?

Tevens een verzoek of hetzelfde mogelijk is maar dan via een draadloze verbinding (Bluetooth?)

Alvast bedankt.

Reply to
Rob
Loading thread data ...

Hoe snel moet het zijn en hoeveel bits resolutie wil je hebben? Ik weet = wel een mogelijkheid om heel makkelijk I/O op USB aan te sluiten, je = kunt dan elke 10 milliseconden 8 bytes naar de PC sturen, dus zeg voor = het gemak 100 keer per seconde van elk kanaal een meetwaarde, en dan hou = je nog wat over. Is dat genoeg?

Voor draadloze overdracht weet ik ook wel iets (433 MHz). Dat gaat op =

9600 Baud, dus ongeveer dezelfde data rate als de bovengenoemde USB = oplossing.

Als je hiermee uit de voeten kunt, dan zal ik verder uitleggen wat ik = bedoel.

Jaap.

Reply to
Jaap

een mogelijkheid om heel makkelijk I/O op USB aan te sluiten, je kunt dan elke

10 milliseconden 8 bytes naar de PC sturen, dus zeg voor het gemak 100 keer per seconde van elk kanaal een meetwaarde, en dan hou je nog wat over. Is dat genoeg?

Baud, dus ongeveer dezelfde data rate als de bovengenoemde USB oplossing.

ik ben wel geintresseert in beide!!

newsgroups |AT| prox.be als je via mail wilt doorsturen

thx

Reply to
Proxie

Ik ben geinterreseerd in beide voorgestelde oplossingen, ALvast bedankt! m.vr.gr. Rob

"Jaap" schreef > Ik ben opzoek naar een schema (en/of een site/winkel met de benodigde

Hoe snel moet het zijn en hoeveel bits resolutie wil je hebben? Ik weet wel een mogelijkheid om heel makkelijk I/O op USB aan te sluiten, je kunt dan elke 10 milliseconden 8 bytes naar de PC sturen, dus zeg voor het gemak 100 keer per seconde van elk kanaal een meetwaarde, en dan hou je nog wat over. Is dat genoeg?

Voor draadloze overdracht weet ik ook wel iets (433 MHz). Dat gaat op 9600 Baud, dus ongeveer dezelfde data rate als de bovengenoemde USB oplossing.

Als je hiermee uit de voeten kunt, dan zal ik verder uitleggen wat ik bedoel.

Jaap.

Reply to
R.J.M. van Rooijen

In news:uwq5b.17849$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be, Proxie typed: [--]

In dat geval durf ik wel een beetje reclame te maken. We hebben namelijk een fonkelnieuwe site op

formatting link
waar toevallig juist een USB interface chip en een 433 MHz moduultje op staan. Veel meer nog niet, helaas, maar dat komt wel.

Jaap.

Reply to
Jaap

In mijn andere antwoord kun je zien dat we een IC maken dat vrij makkelijk I/O via USB kan doen. Als je je software in Delphi kunt schrijven dan is het eigenlijk een fluitje van een cent om de USB aan de gang te krijgen.

De chip die we nu hebben zou je eventueel aan een A/D converter kunnen knopen. Je moet dan vanuit de PC de besturing van de A/D converter verzorgen. Voor een serieel ding is dat niet zo lastig. Ik zou ook een = A/D converter kunnen aansturen, direct vanuit de USB chip. Dan kun je = sneller meten en er is minder software op de PC te maken. Dan heb ik ook meteen een leuke variant van de chip erbij. Ik zou een 4-kanaals A/D converter kunnen nemen met 13 bits resolutie per kanaal en differentiele ingangen (0..5V bereik) Lijkt dat wat?

De 433 MHz moduultjes werken als transceiver en kunnen een digitaal = signaal overbrengen van max. 20kHz. Nu treedt er nogal wat storing op als je = pech hebt, dus je zou er een protocolletje omheen moeten zetten. Maar als het niet al te kritisch is kun je een analoog signaal ook omzetten naar een frequentie gemoduleerd signaal, bijvoorbeeld tussen 1 en 20 kHz, en dat via 433 MHz moduultjes radiografisch overbrengen.

Jaap.

Reply to
Jaap

Schemas weet ik zo niet. Om zelf iets te ontwikkelen voor Bluetooth is gewoonweg niet tedoen (de aanschaf van testapperatuur is veel te duur!). Atmel heeft wel leuke ICtjes die met USB kunnen babbelen. Vraag me alleen niet welk type nummer (daar kan de atmelsite je vast mee verder helpen).

--
Remove -- when u reply
Reply to
Ivo Vermeulen

Als je nog niet voorzien bent: neem een FT232BM USB chip + een PICje met analoge ingang, de kleinste is de 12F675. (ik verkoop beide, zie

formatting link
). Op je PC gedraagt de FT232 zich als een seriele poort, dus je hoeft zelf geen USB drivers te maken.

Wouter van Ooijen

-- ------------------------------------

formatting link
PICmicro chips, programmers, consulting

Reply to
Wouter van Ooijen (www.voti.nl

Als je een apparaat met USB chip maakt, moet je dan drivers schrijven?

Kennen XP en W98 dat zelf niet al?

Pieter Hoeben

Reply to
Pieter Hoeben

USB devices komen in verschillende 'classes', voor een aantal standaard classes zijn de drivers al in het besturingssysteem beschikbaar.

Bijv. de Mass Storage class driver (niet standaard in 98 geloof ik) voor o.a. externe harddisks de pen drives. Daarnaast HID (human interface devices) drivers voor muizen, toetseborden, joysticks. Etc. etc.

Indien je een apparaat maakt dat zich niet als zo'n standaard device laat omschrijven, zul je je eigen drivers moeten maken.

Op

formatting link
kun je e.e.a. in detail nalezen.

Groeten Eric

Reply to
Eric Rullens

Hangt er van af, er zijn standaard drivers (bv keyboard, muis, mass storage geloof ik, in XP meer dan in 98). Die zijn er dus al, als je je USB apparaat aanpast aan hun protocol heb je geen eigen PC drivers nodig. Als je de FT232 gebruikt levert de fabrikant een driver die op de PC een seriele poort nabootst, dusdan hoef je ook geen eigen driver te maken. Andere fabrikanten bieden misschien ook drivers of libraries daarvoor. Als je echter op je eigen wijze wilt communiceren moet je zowel de device kant als de PC dirver zelf maken.

Wouter van Ooijen

-- ------------------------------------

formatting link
PICmicro chips, programmers, consulting

Reply to
Wouter van Ooijen (www.voti.nl

Pieter,

Met de genoemde oplossing met een chip die zich met de benodigde drivers = voordoet als een COM poort, heb je met USB eigenlijk niks meer te maken. Dus dat = is wel heel simpel dan.

Als je wat anders wilt zijn er nog wat opties:

Als je alleen wat I/O nodig hebt kun je terecht op

formatting link
Dat is heel eenvoudig, als je tenminste Delphi gebruikt.

Als je full-speed USB (1.1) wilt, is er een leuke oplossing van cypress: = EasyUSB. Ook te vinden op =

formatting link
Dat is een 8051 compatibel ding met ingebouwde full-speed USB interface. = En ze (cypress) leveren er een min-of meer universele driver bij. Alle tools kun je bij = cypress gratis downloaden ( wel veel Mbytes.) De chip is van het type AN2131, er zijn = verschillende varianten.

Met high-speed USB (2.0) heb ik geen ervaring, maar principieel is dat = niet zo heel anders dan full-speed. Ik denk dat cypress daar ook wel eea voor heeft.

Jaap.

Reply to
Jaap

12 bits 4 kanalen differentieel 100 samples per seconde
formatting link
Reply to
Jaap

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.