accu vraag jes

wat zijn de verscillen tussen deepcycle, traktie en zonecel accus?

ik heb een move MPA 185-12XL ACCU als ik die meet 12.97 volt. Dat zou betekenen dat i heel vol is. als ik hen echter gebruik met een motor 500W dan houd die er snel mee op. wat kan er mis zijn?

-- pim.

Reply to
tuinkabouter
Loading thread data ...

On 2022-09-28 tuinkabouter wrote in nl.hobby.elektronica:

Daar zitten volgens mij niet hele grote verschillen tussen, maar ik ben geen expert. Allen zijn geschikt voor deep cycle (van die zonne weet ik dat overigens niet zeker). Tractie kan over het algemeen wel meer cycli aan dan een deep cycle.

Wanneer meet je die spanning? De ladingstoestand van de spanning afleiden kan alleen bij een onbelaste accu, enige uren na het laden.

Als die accu echt vol is en volgens jou te snel leeg, dan is de accu defect.

Maar wat bedoel je met "de motor houdt er mee op"? Gaat het hier om een

500W DC motor die direct aan de accu hangt en steeds langzamer gaat draaien? Of zit er een controller tussen accu en motor? Wat is de belasting op de motor? Een onbelaste 500W motor zal geen 500W trekken.

Wat is de spanning van de accu op het moment dat de motor stopt?

Wat is de geschiedenis van deze accu? Loodaccu's houden er niet van om langdurig een lage ladingstoestand te hebben, ook deep cycle accu's niet. Te diep ontladen vinden ze ook niet fijn, maar een deep cycle kan op dit punt dus wat meer hebben dan een start accu.

Reply to
Stef

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.