8051 poortje stuk?

Beste,

Ik ben de laatste tijd weer een beetje aan het experimenteren geweest met mijn 8051 microcontroller. De microcontroller AT89C51 die ik gebruik heeft buiten de gewone poorten I/O poorten ook nog een poort P3.3 (interupt), poort P3.4 (Timer2) en poort P3.5 (Timer1). Ik zou nu deze poorten eens als gewone uitgangspoorten willen laten werken. Wanneer ik die dit wil doen geef ik het commando SETB P3.X voor een hoge toestand en CLR P3.X voor een lage toestand. Wanneer ik de toestand dan met mijn voltmeter of scoop controleer werkt dit perfect voor P3.3 en P3.4 maar bij P3.5 blijft de toestand altijd hoog. Ik heb de verbindingen enzo al gecontroleerd en da is niets verkeerd aan. Zou het nu kunnen dat dit poortje van de 8051 stuk is? Of zou er iets anders mis zijn?

Bedankt voor u hulp,

Reply to
Elektron
Loading thread data ...

Probeer eerst de poort hoog of laag te maken bijv:

mov p3,#00h of mov p3,#0ffh

en daarna de bits hoog of laag maken

SFC

"Elektron" schreef in bericht news:bRT1d.246666$ snipped-for-privacy@phobos.telenet-ops.be...

als

geef

controleer

altijd

Reply to
SFC

ik heb het geprobeerd om eens de hele poort hoog of laag te maken, maar dit is nog vreemder. Wanneer ik een simpel programma'tje schrijf: start: MOV P3,#00H MOV P3,#0FFH CALL start END

Het compile van dit programma gaat héél goed en hij maakt er een HEX bestand van. Wanneer ik het wil testen en het programma stap voor stap laat uitvoeren vraagt hij nadat ik het commando MOV P3,#00H heb gegeven dat hij de controller moet reseten. Ik vind dit wel verdacht.

"SFC" schreef in bericht news:ci9n2l$qcr$ snipped-for-privacy@reader11.wxs.nl...

met

heeft

lage

verkeerd

iets

Reply to
Elektron

Staan je externe interrupt misschien aan of gebruik je extern geheugen? Bij de meeste 8051 varianten (welke gebruik je?) zitten op poort 3 de externe interrupt ingangen, \WR en \RD en de rxd en txd. Als je daar zomaar mee gaat rommelen kan je programma aardig het bos in gaan.

--
Stef    (remove caps, dashes and .invalid from e-mail address to reply by mail)

We should have a Vollyballocracy.  We elect a six-pack of presidents.
Each one serves until they screw up, at which point they rotate.
		-- Dennis Miller
Reply to
Stef

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.