Tvivl om montering af termokoblere.

Hej.

Jeg er sku blevet noget i tvivl omkring monteringen af en termokobler.

Jeg har et print der er bygget på AD595, og det fungerer egentligt fint.

Nu skal det hele så mases i en kasse, og her kommer problemet.

I starten ville jeg egentligt blot terminere termokobleren direkte på printet, i loddede klemmuffer, hvorefter jeg jo fik en god termisk kontakt til ICen, og dermed en minimal fejl.

Så udviklede det sig da jeg så de små fine søde stik man kan få til termokoblere, så dem måtte jeg jo selvf. have med. Så kommer spørgsmålet jo så: Hvordan terminerer jeg disse stik så fejlen er mindst mulig?

1: i panel"hun"stikket fortsætter jeg inde i kabinettet med tilsvarende termotråd, og derminerer i printet som beskrevet ovenfor. Så er der en samling hvor den går fra termotråd til hanstik, igennem samlingen og fra panelstik til print.

2: Alternativt er at gå fra termotråden til hanstikket, igennem samlingen, og fra panelstikket via alm ledning til printet.

Jeg formoder at #1 er uafhængig af om kabinettets temperatur skulle være lidt foskellig fra printets, og at #2 vil vise forkert proportionalt med temperaturforskellen mellem print og kabint(hvor panelstikket jo sidder)

Er jeg galt afmarcheret her?

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen
Loading thread data ...

Henrik Mortensen skrev i meddelelsen ...

Nej.

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

-og du har læst AN-369 og AN-274 fra Analog ?

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

"Henrik Mortensen" skrev i en meddelelse news:dmibej$2h8d$ snipped-for-privacy@newsbin.cybercity.dk...

Det er en rigtig gó kreds... ( Har du set de application Analog Device har på deres homepage - gode tips til layout )

De små søde stik du omtaler, består af samme materiale som termokoblerens terminal-ledere så du kan i princippet lave alle de stik du vil, uden at lave " nye " målepunkter. Det er derfor der er sign + - på terminalerne. Anvend det rigtige tilpassede kabel ( type-K el. type-J ) el. hvad du nu har valgt som termokobler type. Kablet koste spidsen af en jetjager..... men det er nødvendigt. ( Kan købes hos RS - Farnell ) øh... jeg har da også lidt på lager....

Nix.... ingen alm. ledning !

Nej da - Men husk at blive i de samme materialer fra målepunkt og hele vejen ind til dine loddepads.

Mvh.

Esben

Reply to
EUK

Sædvanligvis anvendes kompensationskabler - specielt hvor thermokobleren er af dyre legeringer. Der skal vel også kompenseres for svingende temperaturer ved det "kolde loddested"?

--
Med venlig hilsen
Karsten H. Jensen
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten H. Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.