Tryksensor

rt

et

Det vil selvf=F8lgelig v=E6re det letteste at bare bruge eval-boardet direkte, men jeg havde egentlig bare forestillet mig at bruge nogle accelerometre direkte s=E5 kun de skal uds=E6tes for potentiel smadring... men, ja, man kan selvf=F8lgelig bare pakke printet ind i en solid =E6ske og stoppe det med i sands=E6kke etc. Uanset hvad s=E5 er et eval ofte rart nok til lige at f=E5 f=F8ling med komponenterne og til den pris s=E5 er det da overkommeligt.

De skriver i produktbladet om positionsberegning ved at integrere accelerationen over tid to gange. Det er fint nok for line=E6re bev=E6gelser og hvis ikke boardet roteres undervejs. Skal det ses som at der faktisk er indbygget noget der fort=E6ller om orienteringen i 3d ogs=E5? eller er det bare snik snak som i praksis ikke kan fungere uden de n=E6vnte begr=E6nsninger?

Huhm? Den tror jeg ikke jeg forstod...?

Reply to
Jakob Nielsen
Loading thread data ...

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@27g2000hsf.googlegroups.com...

Accelerometrene kan godt monteres separat i boksepuden og via skærmede kabler (for at undgå indstrålet støj) forbindes til evalboardet der monteres eksternt. Men acc.metrene skal loddes på en eller anden form for PCB.

Via dobbelt integration fåes positionen ganske rigtigt, men jeg har ikke prøvet det selv. Jeg vil dog tro at selv små offset-fejl i acc.-metrene efter nævnte integration vil resultere i positionsfejl (offset-fejl er konstanter, som vil blive integreret).

Det er bestemt ikke snik-snak. De 3 acc.-metre udgør xyz-akser og er alle udsat for tyngdekraften, så lige meget hvordan akserne er orienteret vil

3D-vektorsummen være 1G. ud fra de enkelte komposanter kan inklinationen afgøres (beregnes).

Det var bare en påmindelse om at undertegne indlægget, da det er lettere at følge samtalen og dermed hjælpe. I nogle grupper kan man godt blive hængt lidt ud, hvis man glemmer ovenstående. Gik ud fra at dit projekt handler boksning eller kampsport - derfor udtrykket "Uppercut". ;o)

Med venlig hilsen Torben W. Hansen

Reply to
Torben W. Hansen

e

Hvis vi siger at y er op og du s=E5 accelererer med 1G langs x, s=E5 ved du ikke l=E6ngere om du er roteret omkring z og x nu er opned mens y er vandret, og du ved ikke hvor du har bev=E6get dig hen efter et tidsskridt. Det kan man l=F8se med gyroskoper som siger hvordan man har roteret, eller velsagtens ved at montere accelerometre med en vis afstand s=E5 man ikke kan rotere omkring dem alle p=E5 een gang, som hvis de er i samme punkt. Det var det jeg mente med det.

re at

=E6ngt

Oh? Har v=E6ret p=E5 usenet i mange =E5r efterh=E5nden og har vitterlig aldr= ig h=F8rt at det skulle v=E6re en standard. Er det noget nyt? Afsenderen st=E5r=

jo i headeren og de fleste readers viser det da tydeligt nok??

Reply to
Jakob Nielsen

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@8g2000hse.googlegroups.com...

Enig. Hvis et legeme roterer og bevæger sig i 3D-rummet på samme tid, så bliver det mere kompliceret. Hvordan dette løses har jeg ikke lige noget bud på.

Ved egentlig ikke om det er skreven regel eller bare god praksis. Zappede lige lidt rundt og må indrømme at mange ikke undertegner sig. Har også været på usenet en del år - og måske ligger problemet begravet der...

- så det ka' da godt være at det er mig der er lidt outdated ;o)))

Med venlig hilsen Torben W. Hansen

Reply to
Torben W. Hansen

s=E5

bud

Hvis du har en pind liggende langs x-aksen og du i hver ende har et 1D accelerometer monteret s=E5 deres m=E5leakse er langs y, s=E5 vil du kunne m=E5le vinkelacceleration on z, ikke sandt? Hvis du s=E5 udvider med samme setup for de sidste to akser, s=E5 burde du kunne m=E5le rotationen i 3D. Line=E6r acceleration b=F8r ogs=E5 kunne tages med, da rotation er forskellen p=E5 de to enders acceleration og den line=E6re del er den del de "er enige om". N=E5, det er egentlig ikke relevant lige nu.

=E5 v=E6ret

Pyt med hvem der er outdated :-) Det st=F8rste problem p=E5 usenet er imho ikke s=E5 meget hvordan man skriver citater eller signaturer men mere de folk som k=F8rer hellig krig for at f=E5 tingene p=E5 netop deres m=E5de. Ne= j, det er ikke dig jeg mener. Du gav bare et venligt praj om at man kunne g=F8re s=E5dan.

Reply to
Jakob Nielsen

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@f36g2000hsa.googlegroups.com...

Jo, forudsat at afstanden fra rotationsaksen ud til de to acc-metre er ens eller i det midste kendt, vil jeg mene. Kan dog ikke udelukke at et stykke matematik vil kunne bestemme denne/disse afstande. Men jeg kan ikke på stående fod gennemskue om det er muligt at adkille vinkel acc. og lineær acc., hvis de til stede samtidig og afstand fra rotationsaksen ud til de to acc-metre ikke er ens eller kendt hverisær.

Med venlig hilsen Torben W. Hansen

Reply to
Torben W. Hansen

Nej, jeg er ved n=E6rmere eftertanke enig. Vinkelaccelerationen kan resultere i negativ acceleration (af ukendt st=F8rrelse) for en af enderne. L=E6gger man s=E5 den line=E6re komponent til s=E5 kan man ikke l=E6ngere skelne mellem forskellige rotationer ved ukendt line=E6r acceleration. Man kan ogs=E5 se det s=E5dan at der er tre ubekendte med to ligninger. Den f=E6lles line=E6re del og hver endes rotationelle del, eller man kunne sige at det var position af rotationscenter samt acceleration af de to ender der var de ubekendte og stadig med kun to ligninger (de t m=E5lte accelerationer). Det kan s=E5 l=F8ses ved at putte et accelerometer mere ind, evt midt p=E5 pinden.

Reply to
Jakob Nielsen

"Jakob Nielsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@k30g2000hse.googlegroups.com...

Hvis du ikke allerede har googlet på acc-meter applikationer skulle du forsøge dette.

Der findes mange gode applikationer og matematik eksempler - søg på fabrikater nævnt tidligere i tråden.

Her et link til et trådløst 3D acc-meter evalboard inkl. USB-modtager til en PC :

formatting link

Med venlig hilsen Torben W. Hansen

Reply to
Torben W. Hansen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.