Simpel relæstyring til pc

Hejsa..

Mon der ikke er nogle kloge hoveder herninde som kan hjælpe mig med en relæstyring til min pc. Jeg forstiller mig den sat til printerport, og skal kunne trække bla. en

220v 150W varmepære, som maks forbrug. Det skal bruges i et terrarie, hvor der kan komme op til 6 tilslutninger, hvor jeg skal styre lys og fugt, hvor der bla er behov for, at der kan tændes og slukkes ned til 1 min interval.

Jeg har prøvet at søge gruppen igennem, men kunne ikke lige finde noget.

Håber nogen kan hjælpe mig

Brian

Reply to
BT
Loading thread data ...

"BT" skrev i en meddelelse news:3f3cc3f6$0$97182$ snipped-for-privacy@dread12.news.tele.dk...

Du kan bruge et "solid state" (søg på det) relæ som du hægter direkte på et af databenene på printerporten. (Du har 8 "databen" og kan umiddelbart trække 8 relæér

Der er 5 kontrolbit (ben) ind i computeren, dem kan du bruge til at måle (digitalt) med

!!!!! Sørg nu for at dyrene ikke lider overlast hvis computeren brækker ned eller går i baglås

mvh JBH

Reply to
JBH

Hej

formatting link

MvH Mikael

Reply to
Mikael Mortensen

"Klaus D. Mikkelsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@post6.tele.dk...

Det var lige det som jeg skulle bruge. Også til en overkommelig pris :-)

Takker meget for linket

Brian

Reply to
BT

Hej Klavs..

Ud fra det første link som jeg fik, og til det andet, vil jeg foretrække det andet. Bla. fordi jeg ikke er særlig dygtig til elektronik. Jeg kender Ohms lov og ved hvilken ende man skal holde ved en lodekolpe. Så er det vel sagt. Derfor har jeg valgt den fra brinks. Ang. vores dyr. Det har jeg skam tænkt på. Lige nu bruger vi timere som sidder direkte i et dobbelt stik som ligger oven over vores terrarie. Det styre div. lys og varme. De vil stadig blive der, som ekstra sikkerhed. Men vores lille tåge generator, til at styre fugten med, må ikke køre mere end maks 10 minutter i en køre. Der kan vi af gode grunde ikke have en timer på, da de timere vi har er med 15 min. interval... Og skulle det ske, at computeren går død, vil det kun medføre at fugtigheden vil stige. Og det har ingen skadelig virkning på dyret. Ang. relæer, så har jeg nogen liggende. Problemet er bare lige hvor :-).. Så jeg har skam tænkt på dyret ikke skal kunne blive grillet.

/Brian

Reply to
BT

Hej

Quarsar's er lige så nem, at bygge som den fra Brinck. Endda nemmere da der er komponenttegning oven på printet, og farvekoden er skrevet ned så man ikke skal igang med tabellerne.

- det er der - som regel - ikke på Brinck byggesæt.

Desuden kan man for en lille ekstra penge få det bygget.

MvH Mikael

-----Original Message----- From: BT Newsgroups: dk.teknik.elektronik Date: 16. august 2003 22:34 Subject: Re: Simpel relæstyring til pc

det

Derfor

timer

fugtigheden

Reply to
Mikael Mortensen

"Mikael Mortensen" skrev i en meddelelse news:3f3ea97e$0$32503$ snipped-for-privacy@dread16.news.tele.dk...

der

Helt enig.

Men prisen på det du linkede til er £25.489, og med en kurs på den engelske pund der ligger over 1000 vil det rundt regnet blive 254.89 kroner. Så er det faktisk meget billigere med 149, ved brinks. Her har jeg dog ikke taget højde for relæ'er, men dem har jeg liggende herhjemme.

/Brian

Reply to
BT

"BT" skrev i en meddelelse news:3f3e9574$0$97270$ snipped-for-privacy@dread12.news.tele.dk...

Jeg har, i Bilka mener jeg, købt et sæt med 2 timere, som kan køre med 10 minutters intervaller...

-- Mvh. Morten Trab

-- Svar venligst kun i NG, med mindre det er MEGET vigtigt. Ved mail, slet REMOVE i min adresse.

Web:

formatting link

Reply to
Morten Trab

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.