sydende fjernsyn

Den sidste uges tid er vores halvgamle CRT fjernsyn begyndt at "syde". Det lyder omtrent som lyden fra en termokande, bare kraftigere. Jeg er godt klar over at det nok ikke er sundt, men hvilken fejl tyder det på?. højspænding/kondensator eller noget helt tredje. Det kan sikkert ikke betale sig at få det repareret, men spørgsmålet er også om det kan blive ved med at køre, eller om det er lige ved at stå af.

/Henning

Reply to
Henning
Loading thread data ...

"Henning" skrev i en meddelelse news:4b72c819$0$273$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Ikke at jeg er den store TV doctor. Men jeg ville tage bagklædningen af. Puste forsigtigt med noget trykluft. Støvsuge forsigtigt. Børste med en blød pensel på højspændingsdelene. Altså fjerne så meget snuller og støv som muligt. Så tror jeg ikke du kan gøre mere umiddelbart. Selvfølgelig UDEN det er tændt.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

Jae, jeg ville nok tage bagpladen af, ligge det ned på billedrøret, tænde det og se om der kan se gnister i lodninger / overside.... lod de lodninger efter...

PAS PÅ FINGERNE... 230VAC + Høj spænding!!

men at gøre det rent uden strøm på er jo altid godt...

Kasper

Reply to
Kasper

Fjernsynet valgte så selv at svare på spørgsmålet. Så inden jeg fik fjernet bagbeklædning osv, knaldede fjernsynet af med et par højlydte gnister og er nu stendødt !!

Reply to
Henning

R.I.P. -genbrugsstationen tager mod det, og sørger for resten :-(

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej Henning

I Horsens står et fint Sony 25" du må få for at hente det :)

--
Mvh Max
Reply to
Max

Det var højspændingstrafoen som var "utæt" dvs at de 25KV lavede først corona i luften , senere overslag til stel eller noget andet. Hvis den kun gjorde det en gang og nu er dødt har det slået linieudgangstransistoren eller noget småelektronik ihjel og så kommer der ikke flere gnister.

MVH Lars Arup

"Henn>> Den sidste uges tid er vores halvgamle CRT fjernsyn begyndt at

Reply to
Lars Arup

Hej!

Du har sikkert oplevet en højspændingstrafo med en revne. Og pludseligt er der gået rigtig læk og højspændingen er sprunget over i noget af elektronikken. Kan være simpelt at fikse, eller mere besværligt. I disse tider smider man dog oftest tv'et ud og finder et andet :-(

Har fikset mange fjernsyn med dette problem.

--
Mvh, Kim Voss Schrader
Reply to
Kim Voss Schrader

Det oplevede jeg på en monitor engang - fire lag isolerbånd over sprækken og den fungerede fint i flere år derefter :-)

--
OV1A Jens

 The power of accurate observation is called cynicism by people who don't have
 Click to see the full signature
Reply to
Jens Petersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.