Stroboskoplys i cykelhjelm

Hej gruppe.

Jeg synes det er smart nok med induktionslygter, men det helt store problem med dem er, efter min mening, at de er for lavt placerede. Jeg mener de skal sidde i en h=F8jde hvor bilisterne kan se dem selvom der holder en r=E6kke parkerede biler mellem k=F8rebanen og cykelstien. Jeg k=F8rer pt. med blinkende diodelygter clipset fast p=E5 jakke eller rygs=E6k.

Men nu er der jo efterh=E5nden g=E5et nogle =E5r siden Poul Nyrup via sin b=F8vede optr=E6den, satte brugen af cykelhjelm tilbage til "nul". S=E5ledes har nu ogs=E5 jeg erhvervet mig en hjelm og samtidigt f=E5et den fikse id=E9, at jeg vil integrere cykellygterne i hjelmen. S=E5 bliver de aldrig v=E6k og lyset bliver s=E5 h=F8jt placeret som praktisk muligt.

I en cykelhjelm er der idag en masse sm=E5 designer-agtige huller. I disse kunne jeg t=E6nke mig at fastg=F8re sm=E5 diodelygter. 4-6 stykker b=E5de for og bag. I de lidt st=F8rre =E5bninger i siderne vil jeg anbringe henholdsvis afbryder og batteripakke.

-Hvordan ville I lave det ?

-Hvilke diodelygter findes p=E5 markedet, som kan bruges. ?

-Skulle man evt. adskille en konventionel cykellygte og genbruge printet fra den til at generere blinket ?

-Har i set det f=F8r. ?

-Findes der evt. et standard-kit, som man bare lige s=E6tter ind i hjelmen ?

-OG hvad s=E5 forresten med, at bygge induktionslygterne om til batteriladere istedet ?

Erik

Reply to
Erik D
Loading thread data ...

Erik D skrev:

Lyder lidt tungt og klodset

købe 2-6 små alm. diodelygter og klæbe dem fast med velcro.

De fleste

ja, der er en cykelnørd her i varteret, der kører rundt med to lygter på hovedet. De kan ikke ses af modkørende eller bagfrakommende, når han bøjer eller drejer hovedet en gang imellem.

Lars

Reply to
LarsJ

"Erik D" wrote in news:1162857950.036357.130080 @f16g2000cwb.googlegroups.com:

Så vidt jeg husker vil politiet kræve at lygterne er fastmonteret. Der var vist en sag omtalt i aviserne engang, hvor en "rytterlygte" (spændes på benet) ikke var god nok og cyklisten derfor fik bøde.

Hvis du vil igang med projektet alligevel, så er mine tips:

-limpistol

-lysdiode med indbygget blink sat i serie med nogle flere lysdioder

-knapceller i krympeflex

Du kan også finde ting der blinker ved bevægelse i en legetøjsbutik og skrælle den for indmad. Så slipper du for on/off kontakt.

Mvh. NKJensen

Reply to
Niels Kristian Jensen

Det behøver nu ikke veje særligt meget.

2 stk AAA batterier er rigeligt.

Mhv Kim

Reply to
Kim

Hej Erik

Min første tanke er, at du skal være forsigtig! Jeg tror sagtens det kan lade sig gøre, men husk på at cykelhjelmen virker ved at skummet i den kan trykkes sammen når du rammer asfalten, Hvis du får et eller flere af hullerne fyldt ud med batteri-pakker, afbrydere etc. (altså ting der ikke giver sig ved sammenstød), er ideen med hjelmen ligesom gået fløjten :-) Jeg ville sørge for at det jeg monterede maksimalt fyldte 1/3 af skum-tykkelsen, men jeg aner ikke om det er konservativt nok?

/Kåre

Reply to
Kåre

Hej Erik

Cykellys skal være monteret på cyklen. Du vi da forvirre bilisterne noget når du drejer hovedet med den indretning. Og så er blinkende cykellygter ved at blive ulovlige igen.

Mvh Max

Reply to
Max

Hej

Sorry, fejlinformation, det er kun de gule forlygter der ikke må blinke.

Mvh Max

Reply to
Max

Min kollega mener ogs=E5, at det kan blive aktuelt med at f=E5 trykket batteripakken ind gennem tindingen. P=E5 den anden side mener han, at der er rigeligt med plads derinde !!

Reply to
Erik D

De findes alts=E5 som k=F8be-s=E6t. Men indtil videre, har jeg kun set dem som r=F8de. Skal de v=E6re hvide, kommer man over i deciderede cykelprojekt=F8rer, for montage oven p=E5 hjelmen. Alts=E5 avanceret minearbejderlys.

Reply to
Erik D

Tak for den oplysning, jeg har nemlig undret mig over hvorfor min slet ikke kan, når nu baglygten som er magen til og købt i sæt godt kan.

Tomas

Reply to
Tomas

Og her en forhandler:

formatting link

Tomas

Reply to
Tomas

De lyser heller ikke særligt kraftigt og fra visse vinkler skygger hjulet for lyset så de slet ikke kan ses. Det smarte består vist kun i at de altid er der og ikke skal tændes.

Det er ikke lovligt, cykellygter skal sidde fastmonteret på cyklen. Det skulle de for nogle år siden, så mon ikke det stadig gælder.

Tomas

Reply to
Tomas

Eller blot lys i vesten:

formatting link

Christen

Reply to
Christen Fihl

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.