PLD´s

I forbindelse med diverse semester projekter skal jeg anvende PLD kredse til at implementere både synkront og asynkront logik. Skolen råder over en super programmer der kan programmere sådan ca. alt. Men jeg vil også gerne kunne arbejde der hjemme. Derfor skal jeg finde ud af om jeg skal anvende Lattice´s GAL22V10 eller Atmels ATF22V10B. Jeg skal samtidig bruge diagram over en programmer med tilhørende software og vide hvilke af de to kredse den kan programmere.

Er der nogen her der har noget erfaring med ovenstående ?

Reply to
Jan Pedersen
Loading thread data ...

til

Men

om

Jeg tror du går baklengs inn i problemet.

Aller først treng du en brukbar PALASSEMBLER hjemme. Jeg bruker en gammel WinCupl fra ATMEL. Undersøk hva ATMEL har å tilby nu.

Dernest trenger du en programmerer hjemme. Sansynligvis er det programmereren som bestemmer hvilke kretser du kan bruke. Det har med penger å gjøre.

De fleste assemblerene gir deg mulighet til å utvikle programmet ditt uten at du angir hvilken krets du har tenkt å bruke. Først når du er ferdig bestemmer du deg for hvilken krets du skal eller kan bruke. Jeg lar revurderingen pågå samtidig som jeg legger ut printet. Du må velge blant de kretsene som i praksis kan tilpasses pengepungens protester. Ofte er GAL16V8 et brukbart valg.

HM

Reply to
Harald Mossige

Dernest trenger du en programmerer hjemme. Sansynligvis er det

penger

Jeg har assemblere: PALASM,PLPL,AeasyABEL,WinCUPL og WinPLACE. De var alle gratis til download. Så er det bare diagram og software til en god PAL/GAL brænder.....må så bare lede videre.........

Reply to
Jan Pedersen

Ikke for å være ufin, men det har jeg allerede gjort for deg, intil jeg skjønte problemet.

Det å programmere GAL er ikke det samme som å programmere kontrollere eller EPROM. Der er en vrimmel av programmeringsalgoritmer, nesten en algoritme hvær krets. Eksempel, om du har en algoritme for GAL16V8-12, så kan du ikke ta det for gitt at den kan brukes på GAL16V8-10. Når hastigheten på kretsene øker, så er det ofte fordi ny teknologi er tilgjengelig, og det innebærer som regel ny programmeringsalgoritme. Av den grun er fabrikkene meget skeptiske med å fortelle om algoritmene, de ønsker ikke hjemmefuskerene så mye ont.

Det leder til tanken om å kjøpe en gammel brenner som kan brenne et par kretser, det er bra om du har tilgang til de kretsene som brenneren kan programmere. Ellers får du legge mer flid i det teoretiske arbeidet og sørge fot at programmet er rett til neste dag på skolen. Det tar bare et par minutter å brenne selve kretsen, og tross alt har du brenneren tilgjengelig! Selv måtte jeg reise 5 mil for å brenne en krets da jeg var i lignende situasjon.

HM

Reply to
Harald Mossige

For at komme udenom problemet med programmeringshardware, er der mange moderne kredse, typiske lidt mere komplexe og med flere ben, som har indbygget programmerings hardware i form af en standardiseret JTAG port. Det er 4 signaler, der skal forbindes, og en anden fordel er at man kan programmere dem efter at de er monteret på printet.

Jeg ved at xilinx stiller software gratis til rådighed, og mon ikke Lattice gør også

Se f.x. på Lattice MACH-eet-eller-andet, Xilinx 9500 serien eller CoolRunner.

Jeg ved ikke om det rammer over Jan's mål, men ofte bliver PLD'er for små, og i stedet for at bruge flere af dem, er CPLD'er en god ide.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

eller

algoritme

ikke

Ja de er fine og rigtigt JTAG er svaret:) Men desværre skal jeg anvende GALs. Jeg har dog fundet det nødvendige hardware der kan brænde

16V8/A/B/C/D/Z/ZD, 18V10/B, 20V8/A/B/Z, 20RA10/B, 20XV10/B, 22V10/B/C/Z, 26CV12/B, 6001/B og 6002B fremstillet afLattice, National Semiconductors og STMicrosystems : GALBlast 1.6
Reply to
Jan Pedersen

"Harald Mossige" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@news.wineasy.se...

en

eller

ikke

kretsene

sørge

tilgjengelig!

formatting link
Se det var svaret jeg behøvede :)

Reply to
Jan Pedersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.