Nu vi er ved det med kopimaskiner...

Hey

Mine forældre har en ældre UTAX kopi maskine, som kørte fint indtil der skulle nyt toner i, så man bestiller en toner der passer dertil og i med den, men kopimaskinen laver kopisiden meget meget mørk, står maskinen på det lyseste, kan man med god kikken lige se det kopierede...

Nogle der kan hjælpe mig ?? jeg skal hjem til dem her i julen, så et hurtigt svar vil være at foretrække ((:

Men jeg har nada forstand på de maskiner, så håber der er en der kan hjælpe

kan toneren være for "tynd"

Kasper

Reply to
Kasper
Loading thread data ...

"Kasper" skrev i en meddelelse news:3fe61395$0$125$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

det

hurtigt

hjælpe

Det er ofte - eller har været - at der lige skulle køres 50-100 kopier efter udskiftning af tonerpatron. Har maskinen været åbnet og selentromlen har fået dagslys, tager det også et par omgange inden den opfører sig normalt igen.

Det er naturloigvis en forudsætning, at det er præcis den toner, der skal bruges i maskinen. De er nemlig ikke alle ens. Der er muligvis en intern justeringsmulighed for sværtningsgraden, men jeg er ikke sikker. Endelig kan det være, at developeren skal udskiftes.

Men prøv nu at køre ert antal kopier og se, om problemet ikke løser sig af sig selv.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Reply to
KHJ

at developeren skal udskiftes.

Hey

Hvad er det for en fyr developeren ???

aner jo ikke en skid om det )):

Kasper

Reply to
Kasper

Kasper skrev i en nyhedsmeddelelse:3fe61395$0$125$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

der

med

på det

hurtigt

hjælpe

Nej! Har du husket, at åbne toneren.?

-- Med venlig hilsen

Ejvind Andersen Fjern"xx"

Reply to
EA 2730

Hej Ejvind,

Kommer der (alt for meget) toner ud af en lukket patron ? ;)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

"Kasper" skrev i en meddelelse news:3fe63aec$0$127$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

Developeren er et ikke ligefrem pulver, men et granulat af små plastickugler, der "roder" rundt nede i toneren, der til gengæld er mere finkornet end mel. Skarpheden i trykker er et udtryk for finkornetheden af selve tonerpulveret. Pulveret sætter sig så på disse små plastkugler, der så falder ned over selenvalsen, hvor pulveret så holdes fast af der, hvor tromlen har sin negative ladning (statisk spænding).

Developeren genbruges, da dels det, der stadig bærer toner, og dels det, hvor toneren er "slået" af returnerer til tonerboksen, hvor det rodes rundt af en i tonerpatronens længderetning roterende snegl.

Efter længere tids stilstand eller kun et kopitryk i ny og næ kan toneren aligevel "pakke" i bunden, og der tilføres derfor evt. gradvis for lidt toner. Der er derfor, at man lige kan redde noget mere ud af en næsten tom patron ved at ryste den lidt frem og tilbage.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Reply to
KHJ

Men den tager vel for meget toner, gør den ikke når det bliver helt sort ??

Glædelig jul

Kasper

Reply to
Kasper

"Kasper" skrev i en meddelelse news:3fe6f1e5$0$130$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

toneren

tom

??

Jo. Det var egentlig lige den modsatte situation, jeg kom til at beskrive ved en fejltagelse. Sådan er det, når man pludselig får sig vævet ud i alle aspekterne.

Jeg tror nok, at jeg på et tidligt tidspunkt anbefalede at køre 50-100 kopier og så se resultatet, om den doserer mere hensigtsmæssigt.

Så vidt jeg husker er der på UTAX en mulighed for indvendig justering også. Jeg har selv en UTAX 144, der ikke engang har kørt 15000 kopier, men på et tidspunkt anvendte jeg alternative kopimetoder (farver fra inkjet etc.), så den står sådan set bare hen og trænger nok til et serviceeftersyn.

Der er jo nok ikke mange penge at hente ved en realisering.

-- Med venlig hilsen Karsten H. Jensen

Reply to
KHJ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.